Dla podrozujacych

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dla podrozujacych

karolz, rano nie dasz rady ?

Dla podrozujacych

Witam,

Tak jak planowalem wymienilem pasek rozrzadu wraz z rolkami, pompa i paskiem od klimy w mojej O1 AHF.
    Teraz do konkretow: jezeli masz gdzies daleko jechac, a nie jestes pewnien czy Twoj pasek to wytrzyma, wymien go w Polsce! W innym wypadku Twoj proftel moze sie mocno odchudzic.
    Za wymiane paska wraz z wyzej wymienionym czesciami we francji chcieli srednio 650Eur.
    Za wymiane paska wraz z wyzej wymienionym czesciami we niemczech chcieli srednio 430Eur.
    Po znajomosci w niemczech wymienilem pasek (bez FV) za 350Eur, czyli moge sie czuc usatysfakcjonowany

pzdr
    Rafal

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To mnie w Polsce kosztował rozrząd wraz z wymianą 650 zł (wszystkie rolki wymienione na nowe)
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• paf
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3140

cerzam, i pewnie dlatego kolega poleca wymianę w PL

Komentarz

• ida.mac
          Ambiente
          • 2005
          • 141

terminy serwisowe

witaj

Chciałem sie jeszcze zapytac czy będąc we Francji, bo od tego kraju podajesz cenę miałeś awarie paska?
          Pytam, bo podajesz cene jeszcze w Niemczech, co sugeruje, że albo miałeś mało istotna awarie i jechaleś dalej, albo sam juz nie wiem.
          Choc dziwne to dla mnie, bo większośc poważnych klopotów z paskiem może sie skończyc niezlym bałaganem silnika - delikatnie mowiac. :twisted:
          Natomiast to, że jeśli można, to nalezy wymienic w Polsce jest jasne jak słońce.
          Usługi za granicą są zazwyczaj droższe, chociażby tłumy z zagranicy przyjeżdżające do naszych uzdrowisk, nie wspomnę o niektórych szpitalach.
          Moje 5 groszy jest po to , aby zapytac z jakiego rodzaju usterką u siebie się spotkałeś, że zostałeś zmuszony do wymiany kompletnego rozrządu, plus pompa i pasek od klimy.
          Z drugiej strony jesli dobrze rozumuje z Twojego postu, mogłeś sobie pozwolic (mimo awarii) na pokonywanie kilometrów i krajów Europy (Francja, Niemcy) :szeroki_usmiech z poszukiwaniem atrakcyjnej ceny kontynując jazdę.
          Reasumując należy przestrzegac zaleceń serwisowych, a jeśli one wypadaja na czas podróży, trzeba je zrobic bezwzględnie nieco wcześniej.
          pozdrwiam Lucky looser'ów
          :diabelski_usmiech
          ciężko jest lekko żyć,

Komentarz

dlaczego w fr...

pracuje w fr, wiec nie ma sensu jechac specjalnie do pl na wymiane. Pasek wymienilem, bo na liczniku 185 tys a ostania wymiana byla po 90 tys. Wymienilem go w niemczech bo bylo mi po drodze na swieta wiec skorzystalem z okazji cenowej
            Troche to nagmatfane...

pzdr
            Rafal

Komentarz

Pracuję...