karolz, rano nie dasz rady ?
Dla podrozujacych
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
GO-POLSKA-GO
Dla podrozujacych
Witam,
Tak jak planowalem wymienilem pasek rozrzadu wraz z rolkami, pompa i paskiem od klimy w mojej O1 AHF.
Teraz do konkretow: jezeli masz gdzies daleko jechac, a nie jestes pewnien czy Twoj pasek to wytrzyma, wymien go w Polsce! W innym wypadku Twoj proftel moze sie mocno odchudzic.
Za wymiane paska wraz z wyzej wymienionym czesciami we francji chcieli srednio 650Eur.
Za wymiane paska wraz z wyzej wymienionym czesciami we niemczech chcieli srednio 430Eur.
Po znajomosci w niemczech wymienilem pasek (bez FV) za 350Eur, czyli moge sie czuc usatysfakcjonowany
pzdr
Rafal
-
terminy serwisowe
witaj
Chciałem sie jeszcze zapytac czy będąc we Francji, bo od tego kraju podajesz cenę miałeś awarie paska?
Pytam, bo podajesz cene jeszcze w Niemczech, co sugeruje, że albo miałeś mało istotna awarie i jechaleś dalej, albo sam juz nie wiem.
Choc dziwne to dla mnie, bo większośc poważnych klopotów z paskiem może sie skończyc niezlym bałaganem silnika - delikatnie mowiac. :twisted:
Natomiast to, że jeśli można, to nalezy wymienic w Polsce jest jasne jak słońce.
Usługi za granicą są zazwyczaj droższe, chociażby tłumy z zagranicy przyjeżdżające do naszych uzdrowisk, nie wspomnę o niektórych szpitalach.
Moje 5 groszy jest po to , aby zapytac z jakiego rodzaju usterką u siebie się spotkałeś, że zostałeś zmuszony do wymiany kompletnego rozrządu, plus pompa i pasek od klimy.
Z drugiej strony jesli dobrze rozumuje z Twojego postu, mogłeś sobie pozwolic (mimo awarii) na pokonywanie kilometrów i krajów Europy (Francja, Niemcy) :szeroki_usmiech z poszukiwaniem atrakcyjnej ceny kontynując jazdę.
Reasumując należy przestrzegac zaleceń serwisowych, a jeśli one wypadaja na czas podróży, trzeba je zrobic bezwzględnie nieco wcześniej.
pozdrwiam Lucky looser'ów
:diabelski_usmiechciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
GO-POLSKA-GO
dlaczego w fr...
pracuje w fr, wiec nie ma sensu jechac specjalnie do pl na wymiane. Pasek wymienilem, bo na liczniku 185 tys a ostania wymiana byla po 90 tys. Wymienilem go w niemczech bo bylo mi po drodze na swieta wiec skorzystalem z okazji cenowej
Troche to nagmatfane...
pzdr
Rafal
Komentarz
Komentarz