Wczoraj spotkaliśmy się z ElBocheno żeby mieć jakieś porównanie, i rzeczywiście nie jest tak żywa jak być powinna, też myślę że może to być problem z turbiną bo dosyć dziwnie ona pracuje. I jeszcze dochodzi do tego dziwny metaliczny (w sumie to nie jestem znawcą) dźwięk pracy silnika.
Marne przyspieszenie
Zwiń
X
-
PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
-
-
ElBocheno, jedz do Mastersa, niech Ci zrobi pelna diagnoze.
Zaplacisz 100zl i bedziesz wiedzial co i jak, bo tak to wrozenie z fusow.
Dodatkowo mozesz zrobic od razu pomiary na hamowni."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
A co Masters diagnozuje za 100 zł? To znaczy co wchodzi w skład diagnozy? Czy tylko stwierdzi, że silnik ma mniej KM niż powinin? Czy może robi pełną diagnozę - zdiagnozuje co powoduje stratę mocy, czy zawory są ok, w jakim stanie turbina, czy licznik był kręcony, etc?
Jak to dokładnie wygląda?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Masmobrutus napisał/a:
Ktoś wspomniał o porównywaniu TDI 1,9 101 KM do 110 KM ... pewnie że można ale charakterystyka tych silników jest zupełnie inna i ich w rażenia z jazdy nie jak się mają do siebie, (na kożyść 101 Konnej, ma ona dużo wyższy moment obrotowy)
Dużo?? Wg danych fabrycznych o 5 Nm (240/235) i seryjny 101 PD nie ciągnie powyżej 3000 obr. i na dodatek jest głosniejszy. Ja tam wolę VP 110. Ale to trochę OT.
Co do głośności to sorry w pasku była masakra i zresztą jest nadal bo auto pozostalo w rodziniea sKoda można powiedzieć że prawie ma Kulturę ;P pracy silnika
Ale fakt to troche odbiega od tematu ,OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ElBochenoA co Masters diagnozuje za 100 zł? To znaczy co wchodzi w skład diagnozy? Czy tylko stwierdzi, że silnik ma mniej KM niż powinin? Czy może robi pełną diagnozę - zdiagnozuje co powoduje stratę mocy, czy zawory są ok, w jakim stanie turbina, czy licznik był kręcony, etc?
Jak to dokładnie wygląda?
Zeby zawory sprawdzic to trzeba glowice zdjac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz