Przy naprawie spoilera dolnego w modelu przed FL'em zauważyłem, że coś wisi z lewej strony przy trąbce... Nie wiem czy to powinno być gdzieś przymocowane dlatego proszę o informacje co to jest i czy tak ma wisieć???
Czy to może być czujnik temp., bo mam komputer?
Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Aha. Tyle, że jak patrzyłem to nie widziałem nigdzie miejsca gdzie by pasował ten czujnik... No nic, zrobię to kiedyś przy okazji, bo teraz już złożony mam spoiler... Dzięki za info.
Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!
Jak się dorwę do O1 to pyknę fotkę gdzie to powinno być
Lewa kratka (po stronie kierowcy.
dużym kółkiem oznaczyłem cały czujnik z mocowaniem, a małym, w którym miejscu jest przykręcony
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Czujnik ten przykręcony jest blachowkrętem do belki zderzaka na wysokości lewej kratki zderzaka. po zdjęciu kratki w górnej części widać otwór w belce.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Panowie, dzięki za pomoc z termometrem, ale teraz po wymianie uszczelki pokrywy zaworów, znalazłem lekko wytarty przewód od prawdopodobnie odmy. Czy napewno jest to przewód od odmy i jeżeli tak to jaką ma on specyfikę tzn. ile cm. długości i jaka średnica? Czy ma ktoś takie dane, bo muszę go wymienić.
money555, to napewno przewód od odmy. Wiem bo sam go wymieniałem parę lat temu. Silnik mam ten sam i poznaję wizualnie. U Ciebie wnosząc po zdjęciu, pewnie też guma przybrała konsystencję gorącej plasteliny i gdybyś mocniej szarpnął to byś go urwał. Na szczęście z tego co widzę, nie jest jeszcze w takim agonalnym stanie, w jakim był mój.
Specyfiki już nie pamiętam, ale pamiętam że dałem za to cholerstwo około 300zł., ale to było ładnych pare lat wstecz, więc może potaniał.
Ok. Mam nadzieje, że dostanę taniej zamiennik... Dzięki za info.
[ Dodano: Nie 14 Lip, 13 17:33 ]
Panowie i mam jeszcze jeden wężyk...
Na zdjęciu jest to jedyny mokry wężyk (nie wiem nawet od czego) zaraz obok przewodu od odmy... Czy ktoś wie od czego to przewód i od czego jest taki mokry?
Na zdjęciu 2 wpisy wyżej też go widać...
[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 10:05 ]
ODŚWIEŻAM. KTO MI PODPOWIE CO TO ZA PRZEWÓD???
Komentarz