LEWE drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danielglx
    Classic
    • 2007
    • 23

LEWE drzwi

Maicroft, nie o ten olej pytał Leszek :lol:
  • LuKaS łomża
    Ambiente
    • 2006
    • 117

LEWE drzwi

Od kąt mam swoją skode borykam sie z lewymi drzwiami już ożywilem polowe elektryki tam zamieszczonej ale nie dokońca czy ktoś ma może jakiś schemat, albo wie po kolorach kabli co do czego (szyby,lusterka,zamki)? chodzi o octavie I z 98 z pełną elektryką.
    AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

ze schematmi do skodzinki jest ciezka a jak sie cos znajdzie to po rusku :/ najlepiej to sprawdzac instalacje po kabelku. a co jeszcze ci sie nie udało naprawic??
      DACAR.team

Komentarz

• LuKaS łomża
        Ambiente
        • 2006
        • 117

Problem był tego rodzaju, że przecieły mi sie kable w drzwiach wiec je polutowalem i odrzyło mi podświetlenie panelu sterowania szybami prawe lusterko panel sterowania szybami, jednak został mi centralny i lewe lusterko. Podejrzewam ze poprostu któryś kabel nie łaczy bo byly tam ze3 zaśniedziałe tylko teraz pytanie które ??? Bo niechce od nowa rozcinac wszystkich kabli a zapomniałem dodac i jeszcze lamka przestala gasnoać ta przy lusterku od podswietlenia wnetrza

Komentarz

• Kieriestof
          Drive
          S_OCP Member
          • 2006
          • 47

LuKaS poślę ci na maila schematy, też miałem problem z podświetleniem konsoli sterowniczej w lewych drzwiach, autoalarm sterujący centralzamkiem zeż podłączony jest do instalacji w drzwiach (pełna elektryka), tapicerkę rozbierałem ze 3 razy, tak przy okazji porada przy wykręcaniu i wkręcaniu blachowkrętów mocujących tapicerkę do plastikowych klipsów - nie robić tego szybką wkrętarką, przed zamontowaniem tapicerki warto okleić drzwi folią tak jak to jest zrobione fabrycznie - odizolowanie od wilgoci a wiązki przewodów owijać taśmą z włókna (szmacianką)

[ Dodano: Sob 06 Sty, 07 02:43 ]
          I jeszcze inna ważna rzecz, miejsca połączeń lutowanych nie powinny wypaść w miejscu zgięcia (gumowy przegub pomiędzy drzwiami a karoserią), tak uformuj wiązkę aby przy zamykaniu drzwi przewody nie były naprężone
          Kieriestof
          ---------------------------
          Octavia radość sprawia

Komentarz

• LuKaS łomża
            Ambiente
            • 2006
            • 117

owszem alarm też mam podłączony i rownież nie funkcjonuje nie zamyka mi drzwi wogóle zato otwiera wszystkie opóocz lewych tak samo zamykajac kluczem zamyka mi tylko lewe, e a otwierajac otwiera wszystkie mój mail [email protected]

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 00:06 ]
            już żyją cheeehheeh a taka ogoóna rada po za kablami obejrzyjcie dokladnie krancówki
            dziękuje za pomoc Kieriestof

Komentarz

Pracuję...