witam i pytam - sprawdzenie przebiegu a wskazanie licznika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EA
    Classic
    • 2008
    • 2

z drugiej strony jest tak samo... no prawie, nie ma nawet śrubki mocującej bęben, a on i tak się trzyma...
    stuku-puku robiłem od wewnątrz także
    uważam, że wiem co robię, bo to nie jest pierwsze moje auto, a w clio (które miałem wcześniej) było tak jak mam teraz - czyli łożysko koła jest w bębnie, wcześniej miałem CC i tam rozwiązanie było takie jak książce do skody, czyli łożysko w piaście koła, a bęben mocowany do niej za pomocą śrubki.
    tak więce przerabiałem oba rozwiązania i to co widzę teraz jest dla mnie rozwiązaniem z łożyskiem w bębnie..

chyba zaraz pójdę zrobię zdjęcia i wrzucę na forum, wtedy sami zobaczycie jak jest w moim aucie
  • m-blue
    Classic
    • 2007
    • 4

witam,
    planuje zmienic auto, jako ze zawsze chorowalem na vectre kombi i octawie, a po siedzeniu przez dwa dni na forum vectry odpuscilem sobie ten temat, przerzucilem sie na octavie

W zwiazku z tym - czy mozna skotygowac przebieg w komputerze i liczniku? kiedys kupilem vw t4 z kreconym licznikiem - elektronucznym, w serwisie po podpieciu komputera podali faktyczny...

TO niedorobka jakiegos cwaniaka, czy faktycznie mozna liczyc ze w komputerze bedzie faktyczny przebieg?
    Pozdrawiam
    Michał

Komentarz

• QBA
      RS
      • 2004
      • 2646

Chyba poprostu komus sir nie chcialo (badz nie wiedzial) "skorygowac" przebiegu rowniez w komputerze. Przebieg sie zmienia oddzielnie w liczniku i oddzielnie w komputerze.

Komentarz

• m-blue
        Classic
        • 2007
        • 4

dzieki za info, jak sie wyspie, biore sie za nastepne pytania
        Pozdrawiam
        Michał

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

W EDC15 normalny VagCom 6.xx odczytuje faktyczny przebieg, w autach po 2001 roku tez istnieje mozliwosc zczytania przebiegu z kompa.

Np kolega Krzych z Katowic cos takiego robi
          Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

m-blue, jak chcesz to wpadnij na najbliższego spota do czeladzi bedziesz mógł zapytać o co chcesz użytkowników pomożemy w podjęciu decyzji
            Maicroft, Ali też jest chyba w stanie

Komentarz

• goldens
              Ambiente
              • 2005
              • 103

djczas

czy ja dobrze czytam??? organizujecie spoty w Czeladzi??? :shock: , kiedy taki spot jest i gdzie dokładnie, może uda mi się w końcu zjawić na jakimś>
              Goldens vel Kris o poranku

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

goldens, ttak tylko na śląsku koło będzina bo nie wiem czy jest ich wiecej najbliższy w środe 10

Komentarz

• ElBocheno
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 150

Zamieszczone przez m-blue
                  po siedzeniu przez dwa dni na forum vectry odpuscilem sobie ten temat
                  A czemu właściwie?

Komentarz

• m-blue
                    Classic
                    • 2007
                    • 4

Zamieszczone przez ElBocheno
                    po siedzeniu przez dwa dni na forum vectry odpuscilem sobie ten temat
                    A czemu właściwie?
                    aaa szkoda gadac... vectra mi sie podoba od dawna, powiem ze prawie choruje octavia podobnie.
                    czytajac o vectrze wychodzi ze dosc duzo rzeczy sie sypie - stale typowe uszkodzenia dla danego auta... z drugiej strony za cene dobrze wyposazonej vectry kupie gola octavie...
                    tak wiec siedze i czytam... czytam... i jeszcze raz czytam;/ i juz mam dosc
                    Pozdrawiam
                    Michał

Komentarz

• brandO
                      Rider
                      • 2006
                      • 624

no i moim zdaniem dobrze ze odrzuciles sobie ta Vectre bo to typowe niemieckie pudełko ktore dostało na gwiazdke komplet kułek, kierownice i pedały zeby sobie posmigac :/ ale moim zdaniem pod zadnym wzgledem nie dorownuje Octavce ....
                      auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                      Time is up...
                      Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

brandO, nie przesadzaj

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Z Vectra zastanawia mnie jedno. Czemu przy zblizonej cenie zakupu do Octavi, Vectra po powiedzmy 5 latach nie trzyma calkowicie ceny. Nawet Vectra jest nowa czesto drozsza. Skoda taka do bani, a jednak cene trzyma jak np Golf
                          Spritmonitor.de

Komentarz

Maicroft, może to wina tego, że mase jest ściągniętych z zachodu i to za małą kase.. Octavii tyle chyba nieściągali.

Co ciekawe, O1 w pewnych rocznikach ma zbliżoną cene do Passata... :shock:

Komentarz

• -Piotr-
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1018
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dobre opinie użytkowników o naszych autkach robi swoje, a to że Octavie trzymają się w cenie słyszałem m.in. od osób, które rozważają kupno używanej.
                              O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                              KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                              O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

Zamieszczone przez bezduszny
                                Maicroft, może to wina tego, że mase jest ściągniętych z zachodu i to za małą kase.. Octavii tyle chyba nieściągali.
                                Bardzo prawdopodobne. Octavii tyle nie sciagali, bo na niemieckim rynku wtornym trzyma cene i dobre egzemplarze nie sa takie tanie. Pewnie dlatego, ze to nie jest niemiecka marka jak Opel, VW, Audi, ktorych ceny jako nowe juz byly nizsze od tych na innych rynkach. Przynajmniej tak bylo pare lat temu. Pamietam jak pare lat temu BMW Z3 M Power nowe w salonie kosztowalo ~60 tys. DM :twisted: Po wprowadzeniu Euro ceny poszly mocno do gory, ale gdy jeszcze byla Marka, to ceny rodzimych producentow na niemieckim rynku byly naprawde atrakcyjne.

[ Dodano: Nie 07 Sty, 07 23:18 ]
                                P.S. Biorac jeszcze pod uwage jak mocna wtedy byla gospodarka niemiecka, to juz w ogole mieli raj na ziemi. I jeszcze do tego brak ograniczen predkosci na autobahnach :diabelski_usmiech Zyc nie umierac :twisted: No ale koniec OT z mojej strony.

Komentarz

• damian
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 178

Re: witam i pytam - sprawdzenie przebiegu a wskazanie liczni

jako ze zawsze chorowalem na vectre kombi i octawie, a po siedzeniu przez dwa dni na forum vectry odpuscilem sobie ten temat, przerzucilem sie na octavie
                                  hejka, ja tak jak ty miałem do wyboru albo Vectrę, albo Octavię, ale po siedzeniu na obydwu forach, nie dostrzegłem jakiejś dużej różnicy w awaryjności tych aut, oba modele mają jakieś przypadłości. Fakt faktem, Vectra za taka samą cenę, bedzie młodsza i czasmi lepiej wyposażona.

Tak się składa że kupiłem Octavię, (ale o tym nowy wątek) bo trafiła isę w rodzinie moich znajomych z dobrych rąk, od dziadka, bezwypadkowa i z przbiegiem 90336 kkm, no teraz juz op sprowadzeiu ją do ddomu 90678 kkm.

Gdyby nie ten fakt, że to nam się trafiło za b.dobre pieniażki, to chyba byłaby Vectra.

Pozdrawiam
                                  Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• daneczek76
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3642
                                    • Toyota

Jakoś Vectry tez bym nie rozważał nadal słabe blachy to chyba jakas przypadłość umnie w rodzinnce była taka z 99 r na nadkolach z tyłu takie duże parchy rdzy że normalnie :shock: drugie co w Oplach mi osobiście sie nie podoba to deska rozdzielcza i w dodatku na biało podświetlana jak w ciężarówce, nie mówie że octa nie ma swoich wad. Ale co najważniejsze Octavie zawsze szybciej sprzedasz i cena pewnie mniej spadnie. Dodam jednie co z oli mi się podobało kiedyć to Omega produkowana od końca 94r. PZDR
                                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• m-blue
                                      Classic
                                      • 2007
                                      • 4

[quote="daneczek76"]Jakoś Vectry tez bym nie rozważał nadal słabe blachy
                                      drugie co w Oplach mi osobiście sie nie podoba to deska rozdzielcza i w dodatku na biało podświetlana jak w ciężarówce, nie mówie że octa nie ma swoich wad.

Sa rozne gusta mnie sie octa podoba z zewnatrz, za to sadze ze deska rozdzielcza jest tragiczna nie wspomne o wyposazeniu, bo skoda jakos slabo daje jakies gratisy
                                      Mialem kiedys felicje, nie ta klasa,ale byla nowa z 99r, smiechem bylo, ze za zapalniczke trzeba bylo doplacic,mimo ze byla eektryka i poducha w tej wersji
                                      Pozdrawiam
                                      Michał

Komentarz

Pracuję...