Brak mocy na benzynie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thomus
    Classic
    • 2007
    • 27

Brak mocy na benzynie.

Ale SuperB w tej chwili ma tylko silnik 1.9 105KM :lol:

Tak, wiec trzeba bawic sie w 2.0TDI.

Michał Dorobisz, Czyzby Octa juz sie znudzila, bo chyba dlugo nia nie jezdziles
  • w.z.
    Drive
    • 2006
    • 41

Brak mocy na benzynie.

Problemy zaczęły sie miesiąc temu - po odpaleniu silnika i wyjeżdżaniu z garażu samochód gasł. Po zostawieniu na luzie też gasł i trzeba było go trochę podgazować, żeby się rozgrzał. Kłopoty znikały po przejściu na gaz. Z ciekawości sprawdziłem jak będzie to wyglądało na ciepłym silniku. Po przejściu na benzynę silnik pracuje nierówno i nie ma mocy - można się rozpędzić do max. 70 km/h. Obecnie sytuacja się pogorszyła - wyjeżdżam z garażu na benzynie, a samochód staje praktycznie w miejscu. Muszę zjechać na pobocze i poczekać aż się zagrzeje i przejdzie na gaz - wtedy chodzi jak "pszczółeczka". Co to może być i jak to zdiagnozować?

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

w.z., jaki silnik domyslam sie ze 1.6 bo te najczesciej sie zagazowuje prawdopodobnie na benzynie go przelewa i z powodu sondy lambda trzeba pierwsze sprawdzić co sie dzi w kompie jakie błedy ale najprawdopodobniej padła sonda lambda

Komentarz

Zamieszczone przez w.z.
        Po przejściu na benzynę silnik pracuje nierówno i nie ma mocy -
        widziałem coś podobnego w Mondeo, wybuch gazu spowodował uszkodzenie kolektora i zasysał powietrze z zewnątrz, na gazie złoto bo wtryskiwał dalej inie było problemów a na beznie jak piszesz.
        nie wiem jaką masz instalacje ,ale warto sprawdzić kompa w aucie i podjechac od gazownika.

Komentarz

w.z., jaki silnik, jaki LPG ?

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

W benzyniakach problemy z wolnymi obrotami i mocą, mogą być spowodowane złą pracą silnika krokowego, lub wynikiem zebrania się zaniczyszczeń mechanicznych w obrębie pracy "dyszy". W większości przypadków czyszczenie pomagało.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• w.z.
              Drive
              • 2006
              • 41

Silnik 1,6 AKL, instalacja polska stag-200.
              Najciekawsze, że znacznie pogorszyło się po ostatniej wymianie oleju z castrola na mobil1.
              Może za mało jeżdżę na benzynie. Spróbuję ją trochę przedmuchac na benzynie - może wtryski się oczyszczą.
              Dzisiaj z rana znowu nie miała mocy - co ciekawe na luzie jak stanę udaje się podgazowac delikatnie wciskając gaz, a po puszczeniu sprzęgła samochód zdycha. Jadąc na półsprzęgle udało mi się ją jakoś rozbujac. Spróbuję jeszcze dola do paliwa dodatku kupionego w orlenie. Może coś tam oczyści.

Komentarz

• tomek
                L&K
                • 2005
                • 1078

sprawdz rowniez pompe paliwa, moze nie dawac cisnienia :!:
                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• yaroc2
                  Classic
                  • 2007
                  • 1

mialem kiedys cos podobnego w swoim AGU, dolalem do paliwa STP do czyszczenia wtryskow i problem zniknal po przejechaniu kilkunastu kilometrow.

granatowe combi'04
                  1.8T LPG

Komentarz

śmiał bym się jak by to chodziło o sondę Lambda...

Komentarz

• jlupino
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 362

Zamieszczone przez yaroc2
                      mialem kiedys cos podobnego w swoim AGU, dolalem do paliwa STP do czyszczenia wtryskow i problem zniknal po przejechaniu kilkunastu kilometrow.
                      Racja.Zatankowałem raz swojego cc na stacji carrefure'a i za pierona nie chciał jechac.Ja mu gaz, a on mi gasł.Nawet podczas normalnej jazdy po równym po prostu tak jak by odcinało paliwo.Kupiłem tego STP(jasno niebieskie opakowanie-pisze na nim "water remover") i jak reką odjął.Woda w paliwie to jest to.
                      Jaro

Komentarz

• Matis68
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 195

Cześć,

możliwe że komputer wchodzi w tryb awaryjny i daje zbyt bogata mieszankę, w efekcie silnik jest "zalany" benzyną i auto przygasa. U mnie poprawę przyniosło "zresetowanie" czyli poprostu odłączyłem akumulator na 10 min, po podłączeniu jakis czas był spokój na benzynie. Na gazie jest okej.
                        http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

Pracuję...