Sigma_74, nie jadą tylko mu zazdroszczą :twisted: ...cały czas w innym wymiarze :lol:
Opony - na jakich z salonu
Zwiń
X
-
Opony - na jakich z salonu
Mam pytanie na jakich oponach wyjeżdża samochód z salonu chodzi mi o rodzaj.
Kupiłem od gościa samochód z 2001.09 i miał chyba oryginały Kleber M+S chyba zimowe opony z 2001 roku i dał mi letnie z 2002 roku luty. Zastanawia mnie czy mógł na nich zrobić około 150000 km( na dwóch kompletach) ja dodałem jeszcze 15 000 i bieże już ograniczniki a na letnich jeszcze troche brakuje.
[ Dodano: Nie 07 Sty, 07 22:00 ]
oczywiście chodzi o Octavię
-
-
ZTCW to zimowe (śniegowe) zaleca sie zmieniać poniżej 4 mm, letnie - 3 mm.
Czy dobrze też rozumiem - facet wyjechał z salonu we wrześniu na zimówkach?
Wychodzi w sumie 165 kkm na komplecie opon ... hmmm w sumie możliwe.
Choć musiałby rozbić zbliżone przebiegi na obu typach - czyli długo jeżdził na zimowychnawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
-
Salonowe auto posiada opony letnie, tak przynajmniej sie spotkałem w praktyce. Owszem w racji promocji można otrzymać dodatkowo zimówki w bagażniku, i w zależności od pory roku przy odbiorze poprosić o wymianę.
Szkoda, że nie zapytałeś o to poprzedniego własciciela. Z opisu wynika, że letnie fabryczne nie są te same z racji samej daty produkcji. Zimówki być możę są z okresu zakupu samochodu, ale letnie przynajmniej te ostatnie mogły być kupione wtórnie jako używane. Jest jeszcze jedna wersja. Poprzedni właściciel w pierwszym roku wykonał b. duży przebieg. Później kupił np.w r.2003 nowe opony z rocznika poprzedniego i jeździł na nich do tej pory.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Moja Octa Drive wyjechała z salonu na Matagorach 195/65 R15 i było to w marcu 2004. Opony totalny crap. Lepsze wersje wyposażeniowe miały lepsze opony np. znajomy kupował Raidera po mnie ze 2 tygodnie i miał Dunlopy jakieś.
[ Dodano: Nie 07 Sty, 07 22:34 ]
195/70 R15 to jakiś dziwny rozmiar jest tzn. defaultowo nie praktykowany w Octaviach.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
jak dobrze pamiętam to w tamtych latach były stosowane 2 typy opon w O1 - w 15" i podstawowych wersjach - matadory , a w elegancie i l&k -cintinental i chyba w rozmiarze 205/60/15 bo były na alu. 16" chyba wogóle nie stosowano wtedyO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
z tego co ja wiem to salon zamawia jakie chce opony mieć na kułkach jak poprzednia acte wybierałem to w kraku w jednym salonie była na Continental SuperContact
a tam gdzie kupiłem w olsztynie były matadory a wersja wyposażeniowa ta sama wiec to mnie jeszcze bardzie upewniło ze salon zamawia sobie jakie maja byc opony
Komentarz
-
-
nie będę się spierał bo niema o co ale prawie na 100% koleżka miał w elegancie 1.8t 2001 205/60/15 conti sportconact , mogę się dopytać jakie miał "kułka" :wink: . moje obserwacje biore stąd że w tamtym okresie miałem felicję i zaczynałem się kręcić za octą i chłonąłem wszystko , byłem bardzo częstym gościem w aso lubelskim. ale moze być tak że lublin był traktowany troche gorzej/ mniejsza sprzedaż/ . ale tak w zasadzie to niema o czym gadać...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filutI na Continental SuperContact zimowych letnich oczywiścienasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz