No mozna by sie bylo wstepnie na za tydzien umowic. Ale prosze o wiecej glosow poparcia.
To niesamowite jakiego mam pecha...
Zwiń
X
-
To niesamowite jakiego mam pecha...
Miałem już w swoim życiu 5 samochodów, ale octavka jest pierwszym w którym mam tak dużo dziur po kamieniach w szybie. Nie rozpoczynałbym tego wątku, ale systematyczność tego przykrego faktu jest niesamowita. Nie ma tygodnia w którym nie dostane kamieniem od pojazdu poprzedzającego. Niektóre się odbijają i nic nie robią, ale w przeciągu miesiąca miałem 5 które rąbią dziurki i pecherzyki powietrza ok 0,5 - 1 cm. U miejscowego Pana Mietka jestem już stałym klientem który zakleja mi kolejne gnioty, zostawiłem u niego już 300zł.
Dziś pech się dopełnił i w Nowy Rok znów dostałem kamieniem szyba nie wytrzymała i strzeliła :evil: Policzyłem do 10-ciu..... :evil: i patrzyłem jak mała kreska przesuwa się w góre.
Pytam was koledzy czy PZU uzna wymianę szyby z AC ? Czy pierd.....ć sobie cegłówką i powiedzieć że spadła z TIR-a...?? :?
-
-
lec
mam dokladni to samo - szyba wyglada jak sito, podobniez maska.... w tym roku daje nowa szybe na przod bo pod slonce mam juz drobny maczek :P
[ Dodano: Pon 08 Sty, 07 08:35 ]
ps
z AC moim zdaniem powinni Ci uznac. W koncu po to je masz.
Komentarz
-
Jesli masz takie "systematyczne" uszkodzenia to w sumie likwidujac z AC masz zwyzke skladki - a szyba i tak za niedlugo bedzie poobijana/.... :x mi przytrafilo sie pekniecie szybki z prawej strony "liniowe" od dolnej krawedzi - szybe naprawilem z wymiana sie wstrzymalem.
Moze idz na jakies szkolenie z naprawiania szyb i rozpocznij swiadczenie uslug
Komentarz
-
-
Jak będziesz robił w ASO to 1200 zeta nie Twoje no chyba, że z AC pociągniesz to cie to będzie kosztowało utratę zniżki ..... W mojej czeszce już woże 3 (słownie: trzecią) szybe. Obie uszkodzone wymieniałem z AC (w pakiecie więc straciłem jakieś 100zł) .....w Jaan Glass-ie byłoby taniej (ok 600PLN), ale jak mi gość powiedział, że muszę czekać tydzień!!! :twisted: bo takiej szyby nie mają to se odpuściłem. Z tego co wiem to w Jaan dają rok gwarancji na wszelkie uszkodzenia nawet spowodowane kamieniami.
Coś jest z tymi szkodnikami , że tak biorą głazy na szkło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CastawayCoś jest z tymi szkodnikami , że tak biorą głazy na szkło.
A co do ubezpieczeń to niektóre firmy mają specjalne opcje na wymiane szyb bez utraty zniżek np. Hestia. Kolega Sigma wymieniał tak szybę, bo miał pęknięcie.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Jedź do ASO, w szczegolnosci do Śliwki, to tak ci założą szybę, że nad szybą będziesz miał setki dziurek na blasze :evil: mi osadzili szybe za nisko :x
teraz byłem w Auto Szyby Jaan czy jakoś tak i profi.
Zamieszczone przez EmilPytanie tylko, czy warto tą szkodę likwidować z AC. Przekalkuluj o ile mogą podnieść Ci składkę w następnym roku.
Zamieszczone przez BioBogonJa raczej stawiam, że to jest coś nie tak z naszymi drogami, wszechobecnym syfemŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
castaway , daja gwarancje na uszkodzenie kamieniem :?: mają fantazję albo bardzo duży ruch w interesie i stac ich na takie rzeczy. jakiej marki szyby mają ? pytam bo troszkę sie znam na tym , kolega ma autoszyby.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ta gwarancja to chyba wymiana szyby za darmo, za szybę i tak płaciszprzyłączam się do wątku moja szyba też ma dziury. Ja mialem peche bo w pierwszy dzien po zakupie przejezdzalem koło "budowy" i trach ....
Jeżeli chodzi o ASO to warto się potargować, mnie chcieli skasować w zależności od ASO od 850 do 1000 zł. Warto tutaj dodać, że Panowie wprost przyznają, że nie mogą spuścić więcej bo taką cenę dają na kosztorysachdla ubezpieczycieli. Olalem sprawę, podjechalem do warsztatu, troche mi pokleili dziure i na razie rysa stoi. Czasem mam wrażenie że to uksztalowanie tego samochodu powoduje że kamienie lecą prosto na szybę (areodynamika). Też jezdzilem kilkoma samochodami i albo mam pecha albo .... nie wiem :szeroki_usmiech , a kaszka na masce i blotnikach to juz inna historia ... Czekam na wiosnę i łatanie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonJa raczej stawiam, że to jest coś nie tak z naszymi drogami, wszechobecnym syfem i brakiem rozgarnięcia ludzi.
Zamieszczone przez harnas75Ta gwarancja to chyba wymiana szyby za darmo, za szybę i tak płaciszprzyłączam się do wątku moja szyba też ma dziury
Komentarz
-
-
Chyba kąt nachylenia przedniej szyby ma tu jakieś znaczenie, że tak łatwo powstają na niej drobne ryski, nie mówiąc już o pęknięciach od kamieni. :krzywyO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
W auto JAN GLASS jak zamontujesz szybe to za 50zl mozesz wykpic ubezpieczenie tej szyby za 50zl. I wyglada to nastepujaco w przeciagu roku jesli szyba zostanie uszkodzona, kamyszkeim lub zostanie zbita lub sam ja zbijesz bo ci sie nei bedzie podobac to masz wymieniana ja na nowa! I szyba i montaz gratis!! Dodam jeszcze ze to tylko raz! Gdy peknie ci ta wymieniona czyli ta druga to musisz juz sobie kupic nowa
Komentarz
-
-
Ja się chyba wybiję z tłumu i napiszę ,że mój samochód ma 33msc 100kkm na szafie i szyba jest jeszcze od nowości. Żadnego śladu po kamieniu, gdzieniegdzie drobne ryski od wycieraczek. Czytałem już kiedyś tu na forum o tych szybach i kiedy kilka razy uderzył na trasie jakiś kamyczek to spodziewałem się rysy, dziurki lub chociaż jakiegoś śladu(Jest to ta szyba z zielonym paskiem u góry). Tak czytam wasze posty i wnioskuję, że chyba po prostu miałem szczęście. Żeby nie zapeszyć odpukam w niemalowane...
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz