Informacja o pozostałych kilometrach do serwisu olejowego
Witajcie. We wrzesniu 2012r robiłem serwis olejowy we własnym zakresie. Wymieniłem olej,filtr oraz skasowałem inspekcje ustawiając ja tym samym na kolejna wymianę za 15tys km. Niestety zawieszka z informacją o wymianie,przebiegu,dacie zerwała się i nie wiem ile dokładnie kilometrów przejechałem od wrzesnia. Inspekcja jeszcze sie nie informuje mnie o zblizającej sie wymianie oleju. Wydaje mi się ,że przejechałem juz dużo kilometrów.
Auto stało prawie 3 miesiące z odłączonym akumulatorem. Czy komputer odliczający kilometry do nastepnego serwisu olejowe zresetował się przez długotrwałe odłaczenie baterii?
Jak sprawdzić ile pozostało mi kilometrów do nastepnej wymiany oleju?
Nie mam programu ani kabla.
Czy rozłaczenie aku zresetowało inspekcje wyswietlaną w liczniku?
Jak wyswietlić pozostały do wymiany oleju używając przycisku kasowania przebiegu dziennego?
W O2 pamietam ,że można było to sprawdzić przez odpowiednie przyciśniecie przycisku kasowania dziennego.
Chce się dowieziec abym przypadkiem nie skasował oil serwis.
jak już jesteśmy przy przeglądach serwisowych czy za pomocą vag-com'a lub vag comandera można ustawić konkretną ilość kilometrów do serwisu ? po zmianie licznika zostało mi chyba 9500 km do serwisu i chciałbym to w nowym ustawić, żeby mi przypomniał...
Nie czekałem aż zapali sie inspekcja. Wymieniłem po 10tys km.
Informacja wyświetla sie jedynie,wtedy,gdy przebyte kilometry od ostatniej wymiany,zbliżaja sie ku 15tyś. Odłaczenie aku nie kasuje tej informacji.
Temat do zamknięcia.
Komentarz