Octavia, nowy członek OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

co do linków felg:
    pierwszy - felgi no name , drogie , brak śrub
    drugi - malowane , ciekawe czy proste
    trzeci - drogie i bez śrub i ten wzór taki jakiś...
    czwarty - alessio - i wszystko jasne - poza tym troszkę et za duże i równierz wzór ...

zerknij na kupię /sprzedam na naszym forum , ktos ma AEZ vawe w rozsądnej cenie tylko nie pamietam czy ze wszystkim tzn. śruby i pierścienie
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Zamieszczone przez daroo
      Damian fele masz rozstawione 5*120
      5*100 jeśli już :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 14:57 ]
      pierwsze maja rozstaw 4x100 a ostatnie 5x112 gwoli scislosci, wiec nie beda pasowaly :roll:

oryginalne felgi to Borbety IMO bardzo dobre jakosciowo, ale napewno mozna znaleźć ładniejsze :roll: w wiekszosci przypadkow :szeroki_usmiech
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• daroo
        Rider
        • 2006
        • 315

ooops przerzutka faktycznie 5x100 sorry ops:

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 15:33 ]
        a tak apropos to byla octa z rozstawem 4x100? :shock:
        AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

a ja niepatrzyłem na rozstaw bo mało czasu miałem :? ale tak jak napisałem wez te wave , są ze śrubami i mają ukryte wentyle , poza tym kolor ich będzie pasował do szarego metalica , tylko musisz wiedzieć że są bardzo delikatne i łatwo je porysować , najlepiej je myć samemu z dużą ilością wody
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez daroo
            ja osobiscie polecam AEZ jezdze na modelu Xylo tej firmy i jestem zadowolony sa dobrze utwardzone wiec nie ma stresu ze jak juz "zlapie"dziure to sie smiglo zrobi
            jaki kolega ma rozmiar?

Zamieszczone przez daroo
            troche tego jest np .ww AEZ ,OZ etc
            prosze nie porownywac AEZ do OZ bo to ZUPELNIE rozne produkty o ZUPELNIE roznych parametrach (na korzysc dla OZ-eta)
            Zamieszczone przez damian
            daroo, masz możliwość przesłaina i wklejenia choć jednej fotki z twojego auta w tych kapciach AEZ??
            jak chcesz w o2 na 17 to prosze:

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 17:29 ]
            Zamieszczone przez daroo
            tak apropos to byla octa z rozstawem 4x100?
            tak
            rocznik '68
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• daroo
              Rider
              • 2006
              • 315

pytalem w zwiazku ze sprostowaniem dot rozstawow majac na mysli cos po 1996 :wink: a co do rozmiaru w mojej czeszce to prosze bardzo AEZ xylo 6/15cali opona205/60r15

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 17:46 ]
              po zatym nie jestem kompetentnym fachowcem zeby sie bawic w porownania kolega spytal o jakies dobre fele to mu podpowiedzialem i jesli urazilem posiadacza OZ stawiajac nazwe kolo AEZ to bardzo przepraszam
              AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez Jabar1975
                Zamieszczone przez daroo
                troche tego jest np .ww AEZ ,OZ etc
                prosze nie porownywac AEZ do OZ bo to ZUPELNIE rozne produkty o ZUPELNIE roznych parametrach (na korzysc dla OZ-eta)
                Geriavit... a Ty nie połamałeś tych AEZ'ów przypadkiem :?: :szeroki_usmiech
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• damian
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 178

dzięki daroo, podświetlenie tablicy działa, wymiana dwóch żaróweczek i op sprawie, ale wiesz co , ja dostąłem sie z zewnatrz, odkręciłem te osłonki i bez problemów je wyjąłem i włożyłem ponownie. Szczerze mówiąc nie miałem dzisiaj najmniejszej ochoty i czasu na rozbiernie poszycia zewnętrznego, a po za tym te zatrzaski, zapewne zaraz by je szlag trafił

Zamieszczone przez daroo
                  co do podswietlenia konsoli srodkowej to trzeba wyciagnac pokretlo wiatraka
                  i tu miałem problem. popierwsze, powiedziałeś że trzeba wyjąć pokrętło wiatraka, jeżeli dobrze zrozumiałem, chodzi ci o pokrętło od prędkości wiatraka.
                  Nie mogłem rzadnego z trzech wyjąć. Ani od temperatury, ani od obrotów, ani od kierunku nawiewu, Ciągnąłem trochę na siłę do siebie i nic. Przestałem, bo bałem się że mogę coś urwać, albo że to się nie zdejmuje jednak. Sprawdziałem bezpieczniki i też nic - zresztą, jeden bezpiecznik obsługuje całe oświetlenie (tak sie doczytałem), więc to odpada, bo wszystko inne świeci, tylko nie te pokrętła.

Następnie chciałem wyjąć tą półeczkę na pokrętłami, też nie mogłem!! Więc wyciągnąłem radio, żeby ewentualnie poprawić sobie dojście do tej półeczki i nie dało rady jej wyciągnąć. I tak się męczyłem, wkurzałem i odpóściłem sobie. Następne podejście zrobię, jak mi dodacie może jakichś rad ja wymienić te żaróweczki.

Aha nie wiem czy to ważne, przycisk od klimy się zapala, a czy powinien też zapalać się przycisk od obiegu zamkniętego?? Bo się nie zapala jak go przyduszam.

Zamieszczone przez cerzam
                  Jezeli chodzi o zapalniczke to moze masz poprostu wyłączoną. Blokuje sie ją w ten sam sposób co tylnie szyby
                  Zamieszczone przez Maicroft
                  W panelu szyb na srodku masz taki podluzny guzik. Blokuje on dzialanie tylnych szyb, z tylnych przyciskow i w kilku wersjach wylaczal rowniez zasilanie zapalniczki.
                  Zgadza się, przycisk ten wyłącza mi zapalniczkę, i jak ją sprawdzałem, to faktycznie "odcięty był prąd" na tyły. dzięki chłopaki, chyba bym na to sam nie wpadł
                  Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• daroo
                    Rider
                    • 2006
                    • 315

pokretlo od predkosci wiatraka wychodzi ciezko ale wychodzi trzeba poprostu "dobrze chwycic"zaufaj mi a ww przycisk obiegu zamknietego obsluguje ta sama nieszczesna zarowka

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 21:26 ]
                    tam jest tylko jedna zaroweczka havle troche problematycznie to zrobili to fakt :evil:

[ Dodano: Wto 09 Sty, 07 21:30 ]
                    a tak przy okazji ,czy znalazles ta wirtualna przymierzalnie felg :?:
                    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• Jabar1975
                      RS
                      • 2006
                      • 3331

Zamieszczone przez daroo
                      jesli urazilem posiadacza OZ stawiajac nazwe kolo AEZ to bardzo przepraszam
                      Zamieszczone przez MisiekWAW
                      Przyjacielu... :diabelski_usmiech a Ty nie połamałeś tych AEZ'ów przypadkiem :?: :szeroki_usmiech
                      tu masz odpowiedz, a auto na tym zdjeciu jest/bylo moje (AEZy zreszta tez ) Chcialbym tylko uswiadomic wszystkim ze AEZ to nie jest firma robiaca naprawde mocne felgi (tak jak Borbet, Oz, speedline, niektore Ronale [nie budzetowe]) tylko oczojebne kolka rewelacyjne na niemieckie drogi (i to jest raczej poziom Dotza, Dezenta itd - zreszta wszystkie robione w jednej fabryce kolo Pekinu )

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez Geriavit
                        tu masz odpowiedz, a auto na tym zdjeciu jest/bylo moje (AEZy zreszta tez )
                        przysiaglbym, ze na jednym ze spotow miales niezle jebnieta tylna prawa felge, ale moze mi sie wydawalo :P :szeroki_usmiech
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• QBA
                          RS
                          • 2004
                          • 2646

to nie jest firma robiaca naprawde mocne felgi (tak jak Borbet, Oz, speedline, niektore Ronale [nie budzetowe])
                          No i jeszcze ATS sa pancerne I przystepne cenowo w porownaniu z OZ np. No tylko wzory malo ciekawe, oprocz 3 modeli

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

przysiaglbym idolu moj, ze na jednym ze spotow miales niezle jebnieta tylna prawa felge, ale moze mi sie wydawalo nawet chcialem Ci ja wyprostowac ale akurat nie miales czasu
                            tak Michal byla moja

Komentarz

• damian
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 178

Zamieszczone przez daroo
                              a tak przy okazji ,czy znalazles ta wirtualna przymierzalnie felg
                              tak znalazłem, dzięki, ta twoja jest nawet troszkę ciekawsza, większa paleta barw pojazdu. Dzięki, ale tak patrząc na ceny, to raczej sobie odpuszczę, i poprostu wyczaję jakąś okazję (tak jak ta octavię) i wtedy kupię. I było by bez problemu, bo ta moja szkoda miała fele, tylko kolo oddał zieńciowi !!

Zamieszczone przez daroo
                              wychodzi ciezko ale wychodzi trzeba poprostu "dobrze chwycic"
                              kurka, no szarpałem sie z tym i nic. A na dodatek kumpel podpowiedział mi że mogą mi jakieś linki, sznurki spaść od tych pokręteł i tak trochę się wachałem przed zbyt ostrym szarpaniem. No nic,
                              Zamieszczone przez daroo
                              zaufaj mi
                              zaufam ci i jutro przymierzę się jeszcze raz do tej operacji.

Bym zapomniał, jak narazie to mam problemiki z żaróweczkami, ale dzięki daroo idzie mi jak po maśle. teraz powiedzcie mi coś o spryskiwaczach pamp pzednich. Doczytałem sie w instrukcji, (dzięki leszekmw za podpowiedź, że z niej też się korzysta)że przy włączeniu wycieraczki przedniej szyby (tzn. przy pociągnieciu dzwigienki do siebie - uruchamia się ruch wycieraczki i spryskiwacz)powinno też siknąć na lampy. Mi nie psiuka. Może ja coś źle robię, może za krótko trzymam włączone wycieraczki, a może na reflektory jest odielny zbiorniczek i tam jest pustynia?? Bezpiecznik sprawdziłem - jest OK

Komentarz

• daroo
                                Rider
                                • 2006
                                • 315

panowie z calym szacunkiem :? poco tyle szumu to byla tylko podpowiedz :!: chodzilo o felgi do jazdy po drogach a nie po torach kolejowych.pancerne nie pancerne koniec koncow Damian i tak kupi(lub nie)to co mu sie bedzie najbardziej podobalo i tak naprawde to nie ma znaczenia czy to bedzie OZ AEZ EXIP DOTZ czy co tam jeszcze wolimy fele to indywidualna sprawa kazdego uzytkownika
                                AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• damian
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 178

Zamieszczone przez daroo
                                  chodzilo o felgi do jazdy po drogach a nie po torach kolejowych
                                  No biorąc pod uwage stan naszych dróg, chciałbym zauważyć ..............
                                  Nie no ja wyglad stawiam tez na dość ważnym miejscu, ale co mi z mieciutkich felg, zaraz po naszych drogach zrobią się w kwadrat, i taką felę bedę mogł sobie w pokoju postawić. Także z uwagą czytam, które są lepsze, które gorsze. Wogóle nie znam się na firmach prod.fele, wiec miło mi poczytać o takich firmach jak
                                  Zamieszczone przez daroo
                                  OZ AEZ EXIP DOTZ czy co tam jeszcze wolimy
                                  , wiem oprzynajmniej że takowe isnieją Akurat na twardości mi zależy, bo tu gdzie mieszkam, i cała trasa terspol - wawa jest w stanie opłakanym, wiec dobre fele wskazane :P

Komentarz

• brandO
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 624

przy włączeniu wycieraczki przedniej szyby (tzn. przy pociągnieciu dzwigienki do siebie - uruchamia się ruch wycieraczki i spryskiwacz
                                    moze za krotko przytrzymujesz dzwignie jak juz ją pociągniesz do siebie !?

a pozatym to chyba nawet w IO bylo napisane jak dlugo trzeba ją przytrzymac...(musze sam sprawdzic w IO bo juz nie pamietam ale gdzies mi sie ona zapodziala :? )

w kazdym badz razie u mnie działaja :P
                                    auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                                    Time is up...
                                    Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• damian
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 178

Zamieszczone przez brandO
                                      moze za krotko przytrzymujesz dzwignie jak juz ją pociągniesz do siebie !?

a pozatym to chyba nawet w IO bylo napisane
                                      wiesz, też gdzieś czytałem to w instrukcji, ale było już tak późno, zę nie chciąło mi się z domu wychodzić. Spróbuję dziśiaj po robocie długo trzymac. A po ilu sekundach tobie działają spryskiwacze lamp??

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

według mnie naprwdę nie ta łatwo pogiąc felge alu. trzeba poprostu , gdy widzimy że stan drogi sie zmienia na minus , zmniejszyć szybkość -czasami dość znacznie - i patrzeć się na drogę a nie na radyjko czy cycuszki laski / oczywiście w nocy jest gorzej ale wtedy jeszcze bardziej zwalniamy/ . zrobiłem na alufelgach około 230tyś km i nigdy zadnej nie zgiąłem ani nie porysowałem . napewno nie jeżdzę aż tak szybko jak co niektórzy koledzy z forum ,ale ostatni też raczej nie jestem, no i jeżdże na wysokim profilu , natomiast jeżeli komus nie chce się zwalnić czasami lub ma koła 17'' - niestety - na naszych drogach robi to wszystko na swoja odpowiedzialność. ja wiem że drogi mają byc równe bo na nie płacimy itd ale niestety realia są zupełnie inne i musimy je przyjąć za normalny stan :|
                                        ale o tym wszystkim już kiedyś było..... i niestety zaczynamy gadać w kółko o tym samym przy byle okazji.....
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• damian
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 178

Zgadza sie leszekmw, mi też wydawało się że przy normalnej i bezpiecznej ekspoatacji, takie fele wytrzymaja długo. Tylko chodziło o to, czy kupić oryginalne skody, czy jakieś firmowe, typu AEZ,OZ, czy jakieś no name - bo też np.są dobre. Ale odradzałeś mi te wszystkie ładne no name, więc albo firmowe, albo oryginały. Myślę że temat alu już jest wyczerpany. Teraz tylko wymienić żaróweczkę w konsoli i sprawdzć te spryskiwacze, a jeżeli one nie działają ??

Komentarz

• misiekwaw
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7715
                                            • Ford

i sprawdzć te spryskiwacze, a jeżeli one nie działają ??
                                            zapalniczka tez byla zepsuta :zlosnik: , najpierw sprawdz pozniej sie martw
                                            Był WRX
                                            Była Octa

Komentarz

• damian
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 178

zapalniczka tez byla zepsuta , najpierw sprawdz pozniej sie martw
                                              aż się uśmiechnąłem :lol: , thx
                                              masz rację, nie ma co sie zamartwiać

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

Zamieszczone przez daroo
                                                koniec koncow Damian i tak kupi(lub nie)to co mu sie bedzie najbardziej podobalo
                                                ja kupowalem "wyglad" i nie byl to najlepszy wybor
                                                Zamieszczone przez leszekmw
                                                według mnie naprwdę nie ta łatwo pogiąc felge alu.
                                                jesli sie jezdzi na 15 to jest to wyczyn ale jadac na 17tkach (slabych jak sie pozniej okazalo) trasa do Radomia wystarczyla jedna dziura (niestety nie zapowiedziana bo droga byla gladka jak stol i nagle jeb - w srodku nocy - zarzad drog zaplacil za dwie i dwie nowe opony :P )
                                                Co do techniki jazdy to zrobilem 150kkm na 215/40/17 i felgi proste jak z fabryki (po polskich drogach), trzydziesci pare na oryginalach skody (zimowych) i oponach 225/45/17 i felgi proste, drugie 30kkm na AEZ wave (ten sam rozmiar) i 4szt do prostowania (jedna ze spawaniem) - oprocz tej jednej dziury ktora zdefasonowala prawa strone nie pamietam zadnego przydzwonienia.
                                                Wybor nalezy do kolegi - moze niech kupi jakies zlote oz-y od Subaru - rozstaw pasuje i napewno wytrzymaja :diabelski_usmiech

Komentarz

• damian
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 178

moze niech kupi jakies zlote oz-y od Subaru - rozstaw pasuje i napewno wytrzymaja
                                                  tak ,wielkie dzięki Jabar1975, felgi może i wytrzymają, ale ja finansowo napewno nie !!!
                                                  Ale wchodząc na felgi do subarynki natrafiłem na coś takeigo, czy to są jakieś markowe dobre fele?? Bo cen ajest kusząca

sorki, zapomniałem o linku http://moto.allegro.pl/item153868176...ler_chrom.html

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

No ładnie kusi 8,5 stówki za sztuke 18" :szeroki_usmiech , i gdzie na tym bedziesz jezdził?
                                                    jabar bo coś mi umknęło chyba - na jakich zrobiłeś 150tyś i proste jak z fa.....?
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

Pracuję...