Termostat?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Termostat?

Zamieszczone przez szczepcio
    ale nie jakoś mega niebezpiecznie... Więc jestem dobrej myśli
    zerknij po wykresach innych BXE, tyle niutków to ma 2.0TDI po czipie a nie BXE z lichym sprzęgłem i dwumasem.
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Termostat?

Panowie,
    nie mogę dogrzać silnika (O1, 1,6 AKL, 2002r, przebieg 43tys) podczas jazdy temp ok 75 stopni, jak postoi to złapie te 90. Wymieniony został termostat. Najpierw zamiennik. To samo... Pomyślałem, że jakąś lipę dostałem itd. Później oryginał, kupiłem u Szewczyka, w pudełeczku, zapakowany, widać że ori. To samo. Podłączyłem pod vaga, zero błędów. Z czego to może być? Bo mnie coś trafi już, objawy jakby termostat kaput, ale no 3 termostaty byłyby złe?
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

termostat wkładasz go wody i podgrzewasz na palniku jak jest sprawny to się otwiera
      tu masz link
      W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

no i w sumie pytanie czy chłodnica jest sprawna przepływ i pompa wody
      a tu trochę więcej

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

krisoctav Gdyby było coś z pompą to by mi sie przegrzewał a nie odwrotnie chyba? U mnie problem polega na tym, że ten termostat jakby sie otwierał, tylko że za wcześnie...

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Subaru
          podczas jazdy temp ok 75 stopni
          skoro wymieniłes termostat (kilka) i jest to samo to winny może być czujnik temp. który pokazuje złą temperaturę. ten czujnik to 2 w 1, jeden do zegarów, drugi do ECU, mnie akurat wysiadł ten drugi i od lll kreski wydawało mu się że jest zima :wink:
          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• Subaru
            Rider
            • 2005
            • 640

b-bar01, A VAG pokazał błąd? Bo u mnie elegancko, bez żadnych błędów

Komentarz

Pracuję...