1. Przegladajac zdjecia w wielu skodach widze zainstalowane fabrycznie podgrzewanie plynu chlodzacego na 3 swiecach. U mnie czegos takiego nie ma mimo iz mam wersje SLX. Sa tylko w tym miejscu gole przewody i brak jest tej puszki na przekazniki na czolowej scianie komory silnika. W jakich wersjach cos takiego wstawiali? Czy zalezalo to od kraju na jaki byl robiony samochod? Czy patent ten powoduje ze zeczywiscie szybciej sie zagrzewa samochod.
2.Oberwal mi sie czujnik temperatury otoczenis i zwisa na kablu. W ktorym miejscu powienien on byc zamocowany bo nie bardzo wiem?
3. Czy w skodzie z 2000r wersji SLX jest cos takiego jak kontrolka swiatel postojowych i otwarcia drzwi . Bo wyciagnalem zegary uzupelnilem wszytkie popalone zarowki ale nie zapala misie a widze ze takie symbol sa w licznku.
ad 2. zdejmij zaślepkę "wlotu" powietrza w zderzaku od strony kierowcy - mocno i zdecydowanie (np najpierw górne zatrzaski) w prawym górnym rogu będzie miejsce na śrubę. śruba mocuje osłonę zderzaka do zderzaka i przy okazji czujnik temp zewnętrznej
ad3. jak masz podłączone radio samochodowe, mostkowanie zasilania powoduje "pewne braki" min brak kontrolki sygnalizacji świateł pozycyjnych po otwarciu drzwi. (a na wersjach nadwozia i wyposażenia się nie znam, dla mnie oczywistym jest że sygnalizacja otwartych drzwi powinna być )
odp1
wydaje mi sie ze jest to zal;ezne od wersji wyposazeniowej i od roku produkcji
ja mam elegance z 2002r i mam te 3 swieczki
chyba zaczeli dawac to do aut po liftingu (tak mi sie zdaje)
odp2
patrzac na przod auta to po prawej stronie w zderzaku, dokladnie w tym czarnym plastiku jest maly okragly otwor (srednica ok 2cm) tam ma byc on wsadzony
odp3
ikonki swiatel przepalonych raczej nie ma
a co do drzwi to sprawdz czy nie masz popsutych wlacznikow w zamkach
tzn. czy jesli otworzysz drzwi zapala sie lampka na podsofitowce??
jesli tak, to znaczy ze nie masz tej funkcji w zegarach
te szaly to byly uniwersalne i jest tam pelno ikonek ktore nie beda sie podswietlaly
(u mnie jest jeszcze ikonka otworzonej przeeniej klapy, czujnikow hamulca) i niestety one mi nie dzialaja bo akurat w tej wersji nie mialem
Komentarz