3a bylo powiedziec...woże w samochodzie czerwoną Finlandie... :szeroki_usmiech
Pierwsza wymiana oleju w 1,9 tdi przy jakim przebiegu?
Zwiń
X
-
Ja wymieniłem po 2 tyś i uważam, że akurat na tym nie należy oszczędzać.
Zwłaszcza, że w serwisie sami nie wiedzieli jaki olej leje fabryka :shock:OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
tez tak slyszalem :lol:
powiem szczerze, ze mi sie tez juz zdarzylo razy kilka byc zmuszonym do przycisniecia 8)
moja beżowa czeszka gna jak zła :twisted:
i pieknie pali, średnio 7,2 po miescie z pedalem na 3/4 w podlodze, jestem zachwycony, zbieram kaske na wizyte u doktora Mastersa, musze ją dobrym wirusem potraktowac k
a wracając do tematu, to przechulamy jeszcze z tysiaka i ją naoliwie, bo jak wszyscy duzi chłopcy wiedzą, jak się popieści to wszystko się pięknie zmieści :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dede_adamNa wlasnym doswiadczeniu wiem ze ostre pałowanie przez pierwsze 2tkm nie wychodzi na dobre.... wychodzi potem seria 112np a nie 117czy 118 :wink:
Komentarz
-
-
Motula kupuje na Arkuszowej u chlopakow co maja machanike alfy i innej wloszczyzny (sa dealerem Motula) albo u Lecha Wojcika z www.hamulce.net
Jak bedziesz chcial namiary do Jacka na Arkuszowa to dezwij sie na priva.
Motul 505.01 w bance 5 litrowej kosztuje ~250zl. Niestety na Motula zasadniczo nie ma znizek (co jest narzucone od gornie) :-(
Wymienialem "u nas" w ASO ;-) zeby miec pieczatke w ksiazce serwisowej 8)
Nawet sie specjalnie nie umawiala tylko zadzwonilem jadac do nich ze chcialbym za ok pol godziny podjechac na wymiane oliwy kA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez __atomek__Mi sie autko upomniało o wymiane dopiero po 30 tys km))
jesli juz temat wrocil to po pierwsze z tego co pamietam w rozmiowie chodzilo o pierwsza wymiane fabrycznego oleju na dotarciu po 1500km
oczywiscie nikt tego nie zaleca ale wiadomo ze dobre dotarcie rzadzi sie swoimi prawami.
oczywiscie jesli masz Octe w sysytemi serwisowania ze zmiennymi terminami przegladow to moze Ci pokazac wymiane oliwy przy tych 30kkm... tylko na ile to jest zdrowe dla wysilonego diesela to juz zostawiam do wlasnych przmyslen :idea:
co do motula to aktualnie najlepsze ceny na ta marke sa w sklepie www.rpmotorsport.plA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
Komentarz