klapka od wlewu paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Quaki
    Classic
    • 2007
    • 10

klapka od wlewu paliwa

w aso kcom 200 pln za automacik z zamontowaniem - ale tylko na przód (światła do jazdy dziennej :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech )
  • rad10
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 180

klapka od wlewu paliwa

Witam.

Mam problem z klapką od wlewu paliwa w Octavce z 2001, a mianowicie po przyciśnięciu guzika klapka odskakuje, ale niestety niewiele i żeby ją otworzyć muszę używać paznokci, bo inaczej nie da się jej złapać!!!
    Chciałem się zapytać co może być przyczyną i co można z tym zrobić, żeby klapka odskakiwała dalej, bo boję się, że jak wkońcu zawita u nas prawdziwa zima i będzie mróz to może mi się wogóle nie udać otworzyć klapki wlewu paliwa i wtedy będzie kapa???!!!

Komentarz

Brud na zawiasie, rdza na sprężynie...

Oczyścić i nasmarować

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

Zamieszczone przez rad10
        bo boję się, że jak wkońcu zawita u nas prawdziwa zima i będzie mróz to może mi się wogóle nie udać otworzyć klapki wlewu paliwa i wtedy będzie kapa???!!!
        W najgorszym przypadku to mozna awaryjnie otorzyc klape od wnetrza samoachodu
        A jesli codzi o twój problem to tak jak napisał bezduszny, przeczyszczyc wszystko, jak nie pomoze to bedzie trzeba rozebrac i oblukac.
        DACAR.team

Komentarz

• rad10
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2006
          • 180

Dzięki bardzo za radę. W najbliższym czasie oczyszczę i nasmaruję. Zobaczę czy będzie lepiej chodzić i dam znać!!!! pozdro

[ Dodano: Pon 15 Sty, 07 13:31 ]
          Dzięki za radę!!!! Oczyściłem i teraz otwiera sie klapka jak trzeba!!! pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...