Odkopię temat. Ktoś już dopisywał/zmieniał VIN samochodu na swoim koncie? Jak przebiega procedura - w sensie kontaktu telefon czy mail?
skrzynia biegów DUU w 1.6 BFQ
Zwiń
X
-
skrzynia biegów DUU w 1.6 BFQ
od niedawna wiem, że posiadam w swej Skodzinie skrzynie biegów DUU , tą gdzie puszczają nity, czyli się rozp.......... .
chciałbym się podpytać czy to norma, czy raczej pojedyńcze przypadki.
Trochę się tym zaniepokoiłem, ponieważ biegu u mnie wchodzą inaczej ( poprostu inaczej, nieprecyzyjnie, czasami za drugim razem, czasami jakby wpadł , różnie w róznych momentach )) niż w innych samochodach.
-
-
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
Komentarz
-
-
a ja mam wrażenie, że jednak każdego czeka los pękniętego nitu :P Miałem do czynienia z tą skrzynią, też wydawało mi się, że dam radę... nawet w pewnym momencie mówiłem do mechanika żeby może zrzucić skrzynię i wymienić na zestaw naprawczy śrub... no i stało się. Przy 230 albo 240 tyś km (nie pamiętam już dokładnie) nit przestrzelił skrzynię na wylot, cały olej poszedł w sprzęgło...
Także, jak bym teraz miał taką skrzynię i potrzebę wymiany sprzęgła to zrobił bym ten badziew. Wtedy szarpnęło mnie to mocno bo całe sprzęgło do wymiany, skrzynia do regeneracji i już nie chodziła jak wcześniej...
Komentarz
-
-
Nie ma co narzekać na awaryjność tej skrzyni.
Inni mają gorzej np. Opel ma swoją M32 z padającymi łożyskami po około 200 kkm, jak się ma szczęście i skrzynia się nie zmieliła to naprawa kosztuje 2000, jak nie to trzeba szukać używki za 2000, gdzie problem może niedługo wrócić bo usterka jest związana z przebiegiem.
Jak ktoś się obawia nitów to może je prewencyjnie wymienić tak jak radzi iFi przy okazji wymiany sprzęgła. Jak są jakieś niepokojące objawy to trzeba wcześniej się zatroszczyć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez logan_xJak są jakieś niepokojące objawy to trzeba wcześniej się zatroszczyć.
Co ciekawe nawet sam strzał nie był spektakularny. Po prostu pewnego pięknego poranka sprzęgło zaczęło się ślizgać...
Komentarz
-
-
Re: skrzynia biegów DUU w 1.6 BFQ
Zamieszczone przez krzys301od niedawna wiem, że posiadam w swej Skodzinie skrzynie biegów DUU , tą gdzie puszczają nity, czyli się rozp.......... .
chciałbym się podpytać czy to norma, czy raczej pojedyńcze przypadki.
Trochę się tym zaniepokoiłem, ponieważ biegu u mnie wchodzą inaczej ( poprostu inaczej, nieprecyzyjnie, czasami za drugim razem, czasami jakby wpadł , różnie w róznych momentach )) niż w innych samochodach.
mialem taki problem w golfie 1,6 , tam chyb ata sam askrzynia
biegi wchodzily tragicznie
wymienilem olej , tylko WAZNE zeby byl oryginal z aso , cena 60pln za litr , dwa wystarczy
po wymianie nie ta skrzynia , biegi pieknie i precyzyjnei wchodzilyjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
Komentarz