neck99, nie wiem wydaje mi się że nie osiągniesz na fabrycznych sprężynach zbyt dobrego efektu ale kompromisów nie ma stawiam na drugi zestaw do swojej :diabelski_usmiech
Czy bedzie mi wygodnie w Octavii majac 195 cm wzrostu??
Zwiń
X
-
Czy bedzie mi wygodnie w Octavii majac 195 cm wzrostu??
Przymierzam sie zakupu Octavii Tdi ale jeszcze w niej nie siedzialemMam pytanie bo jestem raczej wysoki i sie zastanawiam jak inni wysocy oceniaja to auto
Czy trzeba odsuwac na maxa fotel i czy wtedy mozna z tylu usiasc?
Ile sie da wysiedziec na trasie?
Czy te fotele sa wygodne wlasnie dla takich jak my? :shock:
Narazie jezdze felka i nie narzekam ale potrzebuje duzy bagaznik na wozek itp
Prosze o porady
-
-
Zamieszczone przez beavisCzy trzeba odsuwac na maxa fotel i czy wtedy mozna z tylu usiasc?ops:
Gdybys rozwazal O2 to sprawa wyglada duzo lepiej (choc to akurat zalezy od sposobu siedzenia - bo przy "sportowym" tzn dupa odsunieta do tylu za to oparcie max pionowo to tez nie jest super przestronnie - ale i tak lepiej niz w O1nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
OI z miejscem z tyłu nie rozpieszcza :|
Zamieszczone przez beavisCzy trzeba odsuwac na maxa fotel i czy wtedy mozna z tylu usiasc?Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
ja jestem przeciętny 175cm/ ale jeżdżę na prostych nogach i na leżąco , jeżeli chodzi o O1 to za mną jest bardzo ciasno a co dopiero jakbym miał 195cm , ale w O2 jest więcej miejsca z tyłu . jak chcesz sporo miejsca z tyłu to raczej coś z większym rozstawem osi . taki XM na przykład :wink: .....O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Re: Czy bedzie mi wygodnie w Octavii majac 195 cm wzrostu??
Zamieszczone przez beavisPrzymierzam sie zakupu Octavii Tdi ale jeszcze w niej nie siedzialemMam pytanie bo jestem raczej wysoki i sie zastanawiam jak inni wysocy oceniaja to auto
Czy trzeba odsuwac na maxa fotel i czy wtedy mozna z tylu usiasc?
Ile sie da wysiedziec na trasie?
Czy te fotele sa wygodne wlasnie dla takich jak my? :shock:
Narazie jezdze felka i nie narzekam ale potrzebuje duzy bagaznik na wozek itp
Prosze o poradyOdsuwam fotel na maksa, pomimo, że nie muszę koniecznie. Po prostu lubię.
Przy fotelu na maksa siada z tyłu żona, która nie należy do kobiet niskich, mówi, że jest ok. oczywiście mogło by być więcej miejsca, ale octavia to auto małe. No chyba, że mówisz o II tam podobno jest więcej miejsca.
Aha co do wygody foteli to nie jest źle, na trasie jest wygodnie. Poprzednio miałem co prawda 406 break, to już jest inna klasa niestety jeśli chodzi o wygodę :twisted:
pozdro
JK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jotkaPrzy fotelu na maksa siada z tyłu żona, która nie należy do kobiet niskich, mówi, że jest ok
OCTA I jest bardzo ciasna a szczególnie jak siada z przodu ktoś wysoki.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwja jestem przeciętny 175cm/ ale jeżdżę na prostych nogach i na leżącoW tej pozycji istnieje praktycznie zerowa szansa na jakiekolwiek niespodziewane manewry, np wyciaganie auta z wielokrotnego bocznego poslizgu.
Oczywiscie wazne jest, zeby czuc sie komfortowo za kierownica, ale jednak to nie są wczasy, a fotel operatora nie jest leżakiem plażowym...
Co do tematu - Ja mam 184cm wzrostu. Jezdze blisko, wysoko i prawie pionowo - wiec w zadnym aucie raczej nie zdarzylo mi sie, zeby ktos mial problem z zajeciem pozycji za mną. Nie zmienia to faktu, ze Octa 1 jest autem ciasnym z tylu i jesli ktos sie odsuwa daleko, to z tylu eliminuje co najmniej jedno miejsce siedzące.
Na fotele w O1 wiele osob narzeka (na ich komfort) - ja akurat nie, ale pewnie nie jestem miarodajnym przypadkiem, bo akurat ja jestem w stanie np. wyspac sie na siedząco albo na podlodze...
Ogolnie cudow bym sie nie spodziewal w O1 - ale musisz to przetestowac samemu.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Mikrus wiem że masz rację ale już się tak przyzwyczaiłem od dziecka i nic nie poradzę , jedynym pocieszeniem jest to że jeszcze nie dopuściłem do takiej sytuacji a w następnym aucie planuję esp dokupić / oczywiście to nie oznacza że pareę razy nie leciałem "na łeb na szyję " ale to było na zaśnieżonej lub oblodzonej szosie i jak na razie wygrywałem :wink: tzn że jeszcze nigdy nie miałem dzwona :diabelski_usmiech i mam nadzieję że tak zostanie do końca dni moichO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasco do bagażnika to szukaj combi można ładować i dna nie widaćTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Wiesz ja mam 191 cm wzrostu i odsuwam siedzenia na max do tyłu kierownica na max do siebie ciągne i wdół. I wtedy czuje się OK w Octavi ale jak jeźdze z żoną i córką. Jeśli więcej osób to niestety trzeba przesunąć siedzenie kierowcy do przodu i się przemęczyć. Dlatego nastepne autko jakie kupie będzie większe niż Octawia może Superb bo tam juz sprawdziłem siadłem na maxa w tył siedzeniem i z mojim siedzeniem jeszcze można spokojnie usiąść. PZDR to tylko mój punkt widzenia i napewno są więksi odemnie i się na ten temat wypowiedzą.
CO do OII niewiele więcej ale to wszystk jak juz mówiłem rzecz gustu.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasbeavis, tak jak napisał Jabar1975, po odsuniciu fotela kierowcy maks do tyłu jest miejsca tyle co w w autach cuope 2 + 2 ale dziecko bedzie iało wygodnie co do bagażnika to szukaj combi można ładować i dna nie widać
wiecej wrażeń napisze pewnie kolega Onyx73 koło 200cm wzorstuPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonMisiekWAW, o ile jest większe :?: , pytam z czystej ciekawości.
[ Dodano: Pon 15 Sty, 07 15:07 ]
Zamieszczone przez ===Tomy===Tylko prawda jest taka, że kombi ma jeszcze mniej miejsca kosztem bagażnika niż w sedanie.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76CO do OII niewiele więcej ale to wszystk jak juz mówiłem rzecz gustu.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWdla sedana podane jest 560 :lol:
w kazdym razie, tego, czy ci bedzie wygodnie czy nie, na pewno sie tutaj nie dowiesz, trzeba sie wpasowac i pojezdzic troche.
ja (190cm) w O2 nie narzekam (chyba caly czas nie wiemy o które auto chodzi :lol: )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Wszystko prawda. Sedan ma w zasadzie tyle samo pojemnosci bagaznika co kombi, ale trzeba wziac tez pod uwage sposob zaladunku.
Sorry - nie kojarze jak jest rozwiazana polka w Octavii "sedanie", ale podejrzewam, ze gdy sie chce przewiesc np. dwie walizki plus rower dla dziecka, to trzeba cos zamieszac - a w kombi wystarczy nie zasuwac rolety.
Dla wiekszosci osob to moze byc malo istotne, bo wystarcza im w zupelnosci bagaznik "sedanowy", ale jednak zdecydowanie w kombi mozna sobie pozwolic na wiele wiecej.
Zalezy wlasnie co sie wozi, itd.TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz