wskazniki ciepla silnika , wycieraczki cos nie teges

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • izapie
    Drive
    • 2008
    • 83

lec, u mnie jest prosto i chyba lepiej być nie może
    gdy tylko możemy to jedziemy razem na pijackie imprezy - a potem się ze mnie tylko śmieje gdy głowa z rana napier***a
    Ania wie że każdy facet potrzebuje jakiegoś hobby więc patrzy spokojnie na obszywanie kierownic, zmiany gałek, wizje wirusa gadki szmatki i dynoday
    poza tym zna większość "typów' osobiście i wie że są równe ziomy
    czyli wychodzi na to że nie są to obcy ludzie 8)

A po ostatniej wizycie w Wawie gdy nas odprowadził szalony konwój to już pełen szacun

inna sprawa że też staram się nie przeginać z OCePowymi sprawami żeby rodzina nie "cierpiała" i jest git
  • ziutsane
    RS
    • 2007
    • 2376

witam ! mam octavie 1 z 99 roku i ogolnie jest ok tylko mam problemy z wycieraczkami tj. czasem w czasie pracy zacinaja sie i potrafia sie zatrzymac w polowie pracy po pewnym czasie sie odblokowuja i albo wracaja do pozycji wyjsciowej lub znow sciaraja szybe i staja na srodku :0 czy ktos wie co moze byc przyczyna ?! mysle ze to moze byc cos z elektryka poniewaz dziwny problem nr 2 dotyczy wskaznika cieploty silnika tzn. raz pokazuje cieplosc a raz jest na 0 i nie mam pojecia co moze byc przyczyna czy cos z elektryka czy moze czujnik pada !? z gory dzieki za rady !!
    Radio: C90r+XDP210EQ
    Kable:Opt,Skyline,50 mm
    Wzm:XES M1+FP 1.800
    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• EŁ
      L&K
      • 2004
      • 1168
      • Octavia III (5E3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

a ja mysle ze jedno nie ma z drugim nic wspólnego...co do wycieraczek to trzeba wyjąc caly mechanizm i wyczyścić..miałem to samo zrobiłem to i od roku zadnych problemów.....co do temperatury to prawdopodobnie pada ci czujnik.....zreszta o jednym i drugim było juz na forum.....szukaj

Komentarz

najpierw sprawdż co siedzi w komputerze czyli VAgiem a następnie wydaje mi sie ze trzeba dobrego elektryka.
        pierwsze nie ma nic wspólnego z drugim.
        w drugim przypadku mógl sie posypać czujnik temperatury, spradz to wszytko Vagiem
        natomiast początkowa wypowiedż na temat wycieraczek to zapewne któryś przekaźnik siezacina i dlatego się zatrzymuje.
        miałem podobnie w Mondeo, i była to wina przekaźnika, więc w Skodzie przypuszczam że też.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Te wycieraczki to moze byc juz mechanizm, ktory trzeba rozlozyc i przeczyscic, albo za 150zl kupic nowy. Puki co chodza dziwnie, a za chwile nie dadza sie wlaczyc - sprawdzone :szeroki_usmiech
          Spritmonitor.de

Komentarz

• rezon
            RS
            • 2006
            • 1894
            • Volvo
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
            Te wycieraczki to moze byc juz mechanizm, ktory trzeba rozlozyc i przeczyscic, albo za 150zl kupic nowy. Puki co chodza dziwnie, a za chwile nie dadza sie wlaczyc - sprawdzone
            Popieram, też wymieniałem w O1 - ten typ tak ma.

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

ok wielkie dzieki za rady te wycieraczki to naprawde denerwujace chyba poswiece te 150 zl na nowy mechanizm ale wczesniej dam do przejrzenia wszystko w serwisie dzieki !

Komentarz

• schamann
                Ambiente
                • 2006
                • 105

Po co serwis samemu mozna to zrobic w godzine potrzebny tylko smar grafitowy i ewentualnie papier scierny zeby rdze usunac, no i moze imadlo bo moga nie dac tak latwo sie sciagnac z tulei Tylko nie pomylic stron jak sie zdemontuje wygladaja niby identycznie ale jednak dopasowane sa stronami.
                Były Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM

Komentarz

• nico21
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 2640
                  • Volkswagen

ziutsane, Jesli chodzi o problem dotyczacy wycieraczek to mialem tak samo. Mechanizm sie zacierał. Jesli nie boisz sie uzyc klucza i srubokreta to mozesz to samemu naprawic. Ponizej podaje ci linka w którym wszystko opisałem i zapodałem zdjecia :

Jak naprawisz to daj znac
                  DACAR.team

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

czesc odswiezam ! dzis byla piekna pogoda wiec postanowilem sobie rozebrac system wycieraczek i stwierdzam ze byl on w swietnym stanie !! ale wyczyscilem zapodalem smaru i zamontowalem spowrotem tak jak to bylo w oryginale ! odpalilem wycieraczki i co ...!? znow sie zacinaja tzn czasem zatrzymuja sie w roznych miejscach a to pod koniec a to na samym srodku szyby a czasem dobrze
                    mysle ze albo to wina silniczka albo juz sam nie wiem :/

co mam zrobic z tym fantem !?

Komentarz

• aciu
                      Rider
                      • 2005
                      • 685

co mam zrobic z tym fantem !?
                      skoro mechanizm jest sprawny to pozostaje silnik wycieraczek. Ma on wbudowany styk ( blaszkę napędzaną krzywką z osi silnika) która to powoduje zatrzymanie silnika zawsze w tej samej pozycji. Sprawdż stan tych styków, może są zabrudzone ???

Komentarz

• ziutsane
                        RS
                        • 2007
                        • 2376

eh :E to bede musial sprawdzic tylko juz nie dzis bo zlozylem wszystko do kupy juz a robi sie pozno ! troche denerwujace te wycieraczki !

Komentarz

• k.g
                          Classic
                          • 2006
                          • 26

przekażnik pracy wycieraczek

Komentarz

Pracuję...