inne bez gniazdka ale jest oki
benzyna ?
Zwiń
X
-
Sigma_74
prawda, niestety nie mamy aut przygotowanych do V powera, wiec to tylko nasze złudzenia i podświadomość, natomiast paliwo jest rózne i masz racje auto raz idzie lepiej raz gorzej.
Komentarz
-
Shell Vi-pałer podobnie jak Suprema i inne takie wynalazki to zwykła benzyna + wiadro:
- trochę alkoholu (pochłaniacz wody)
- trochę detergentów ( czyści to i owo)
i inne takie ....
Generalnie, kupisz butelkę dodatku do benzyny (STP czy inny) to efekt będzie prawdopodobnie taki sam. Fakt, że jeżeli wierzyć producentom to taka benzyna działa wielostronie i to chyba jej zaleta. Wydaję mi się też, że bardziej trzyma normy niż zwykła. Jeżeli chodzi o tą benzynę jako cudowny sposób na zwiększenie mocy to ewidentny MIT i zwykła reklama.
Co do wrażenia, że beznyna ze stacji X jest inna niż na stacji Y to mam ostanio teorię, że zależy to od zbiorników. W jednym jest więcej skroplonej wody, w drugim mniej i potem efekt taki, że silinik pracuje jak pracuje. Nie mówiąc o drastycznych przypadkach jak dolewanie róznego rodzaju rozpuszczalnych "ulepszaczy". Czyli tzw.
cudowne rozmnożenie benzyny.
Komentarz
-
-
No a ja wlasnie po zalaniu w ST-ku na Neste Pb98 (a od nowosci jezdzi na VPower Racing+) nie odczulem zadnej roznicy na minus, no jedynie to, ze zlotowka na litrze roznicyTak samo w Octavii. Nie wiem czemu, ale jakos na paliwie z Neste (Pb98) i BP(Ultimate Pb98) najlepiej jezdzi. Po VP nie widze roznicy, a skoro nie ma roznicy, to po co przeplacac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasharnas75, otóż nie v pver racing taki jak ja używam daje spory efekt
Komentarz
-
-
Pewnie to nie calkiem na temat. Cwiczylem roznice miedzy 95 a 98 w mojej zagazowanej feli. Po zalaniu calego baku 98 myslalem, ze sie pochlastam. Strasznie felce ta benzyna nie pasowala, obroty zamiast opadac do 850/900, to bardzo powoli spadaly, zatrzymywaly sie na chwilke na 1200, aby w koncu laskawie opasc do normalnego poziomu :diabelski_usmiechMax moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
Komentarz