problem z wolnymi obrotami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rfo
    Classic
    • 2008
    • 8

Zamieszczone przez lec
    Jak Wasi partnerzy reaguja na Wasze hobby moto w postaci OCP itp ? Wspieraja, rozumieja, nie rozumieja , ganią ?
    Cóż moja żonka już jest przyzwyczajona bo OCP to nie pierwszy klub internetowy miłośników aut , ale nie powiem że milczy w tej kwestii , jak zawsze ma coś do powiedzenia.
    Czasem jak ją najdzie to trochę marudzi , ale mnie rozumie.
    inna sprawa że też staram się nie przeginać z OCePowymi sprawami żeby rodzina nie "cierpiała" i jest git
    i tu podobnie
    Zamieszczone przez szkoda
    a ty lec rzeczywiscie powinienes spróbowac bardziej zintegrować swoją połowicę z towarzystwem, to wtedy problem raczej zupełnie znika
    racja , kilka okazji już było do spotkań (ogniska), może za mało nalegałeś :?:
    A jak się spotkaliśmy w Rogalinie to nie była negatywnie nastawiona jak opisujesz wcześniej , pogadały sobie z moją i było OK
    Zamieszczone przez lec
    taaaaa, tylko w Poznanskiem nie ma z kim za bardzo
    teraz to pojechałeś grubo ops:
  • orimp
    Classic
    • 2007
    • 18

może ktoś wie jaka może być przyczyna wahań obrotów biegu jałowego, sewis
    fabryczny najpierw czyścił mi przepustnicę, a teraz straszy jej wymianą za 1700zł,
    ja nie do końca wierzę tym historiom - silnik 2,0APK auto z 2002 roku

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

W "Poradach eskperta" czytałem, że każda ingerencja-naprawa korpusu przepustnicy powinna zakończyć się ponownym zaprogramowaniem jej działania. Komputer sterujący silnikiem musi niejako nauczyć się współpracy z przepustnicą od nowa. Jeśli nie zaadoptuje się samoczynnie pozostaje diagnostyka VAG-iem.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

Pracuję...