Gmero, jest całkowity relax :yay: :terefere
Silenbloki belki tylnej O1
Zwiń
X
-
Silenbloki belki tylnej O1
Witam
Na przeglądzie technicznym diagnosta stwierdził uszkodznie silenbloków tylnej belki,więc kupiłem nowe ,ale ich zewnętrzne pierścienie są wykonana z tworzywa a stare mają te pierścienie metalowe?w skodzie powiedziano że takie się zakłada. Proszę kolegów którzy już to robili o wskazówki jak zdemontować stare i jak założyć nowe
Pozdrawiam
-
-
przyłączam się
Na wiosne planuje taką samą naprawe tylko że od Leona Cupry R silenbloki będę zakładał.
Na dzień dzisiejszy jestem przygotowany na wyjęcie całej belki
A może to się robi inaczej ops:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaprzyłączam się
Na wiosne planuje taką samą naprawe tylko że od Leona Cupry R silenbloki będę zakładał.
Na dzień dzisiejszy jestem przygotowany na wyjęcie całej belki
A może to się robi inaczej ops:
bez wyjęcia belki tego nie zrobisz
bardzo fajnie wygląda usuwanie resztek starych gum - przez wypalanie :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6bez wyjęcia belki tego nie zrobisz
bardzo fajnie wygląda usuwanie resztek starych gum - przez wypalanie :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 18 Sty, 07 13:25 ]
Zamieszczone przez leszekmwa jakie macie przebiegi ? podobno to jest bardzo wytrzymała rzecz .
ale nie przy ostrej jeździe w zakrętach przy ogumieniu 225/45 R17
przebieg 126tyś.km + ślady opon na nadkolach :shock:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
witam!
Jestem przed wyjazdem wakacyjnym i też bym chciał usztywnić auto, wymienić silenbloki belki tylnej, łączniki i poduszki stabilizatora, no i może silenblok tylny przedniego wahacza, podzielcie się doświadczeniami szczególnie o wymianie gum tylnej belki. Interesują mnie też części jakie zastosowaliście.
Wczoraj znalazłem na allegro człowieka który mówi, że może wykonać z poliuretanu części o dowolnym kształcie i twardości z tym, że dopiero po 15 sierpnia, jedo strona to www.poliuretan.olkusz.pl. Co myślicie o tym1)1,9 TDI rok 2001
333 000 km
110 KM seria - prog. na 135KM
2)2,0 TD rok 2011 140KM
po mod. 187KM
3)2,0 TDI BMW E91 seria 187KM
po mod. 225KM
Komentarz
-
Komentarz