Xenony OI a czujniki autopoziomowania ->>

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PeterK
    Classic
    • 2007
    • 14

howard7, wbedzie w Swidnicy, i nie będzie mobilny, toco nastepuje.
    Ja o 19.00 wyjeżdzma do Świdnicy żeby siez nim spotkac, poza tym jeden z OCP będzie startował tam, proponujuę spotkanie o 19.00 przy KFC na Bielanach i jedziemy do Świdnicy.
  • neox
    Drive
    • 2006
    • 65

Witam jak zapewne wielu z Was zdecydowałem się na wymianę reflektorów na xenony. Jestem elektronikiem i chcę aby wszystko działało jak najlepiej. Zrobiłem już instalację spryskiwaczy. Dysze, zaślepki i zaczepy kupiłem w ASO , kompletne reflektory na allegro, zbiorniczek z pompkami również. Pozostaje tylko kupić czujniki autopoziomowania. No właśnie i tutaj pojawia się problem. Po wizycie w ASO dowiedziałem się ze sam czujnik kosztuje 650 pln <wow> nie mówiąc już o tych dodatkach do niego. Przeglądałem forum i wiem o tym że można przełożyć silniczki od zwykłych lamp. Ale trzeba ciąć plastiki w reflektorze. Podobno pasują idealnie od Fabi. Stwierdziłem że po co kombinować jeśli mamy silniczki już zainstalowane. Są to silniki krokowe. Brakuje nam tylko odpowiednich potencjometrów o określonej rezystancji ( zastąpią czujniki autopoziomowania, które są niczym innym jak zwykłymi potencjometrami. Mam do was pytanie drodzy forumowicze, które pomoże w przyszłości w wymianach instalacji na xenon. Czy ktoś z osób która ma takie czujniki w OI mogłaby zmierzyć ich rezystancje miernikiem?

Wszystkie uwagi z instalacji xenon mile widziane. PISZCIE

Komentarz

• greszczyn
      Elegance
      • 2005
      • 893
      • Nissan

http://shop.kufatec.de/index.php/cat...ctavia-1u.html - tu możesz zakupić cały komplet , by wszystko działało jak najlepiej . Cena , porównaniu do ceny serwisowej IMO do przełknięcia .

Komentarz

• neox
        Drive
        • 2006
        • 65

Zastanawiałem się nad tym ale tu wystarczy znać tylko rezystancję tych czujników. Dzięki za odpowiedz piszcie dalej ...

Komentarz

• yoschua
          Rider
          • 2006
          • 339

Ponieważ kupiłem na allegro najpierw za 160zł dwa czujniki autopoziomowania, a potem własnie ten komplet od Kufautec to mogę Ci oddać/odsprzedać je gdyz nie są mi potrzebne.
          Czujniki są z wtyczkami, ale bez mocować, saw yjęte z jakiegoś prawdopodobnie VW, ale są identyczne do potrzebnych do skody. Sposób podłaczenia jest na tym forum napewno bo sam go robiłem zrysowując zakupione okablowanie od kufautec.
          Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
          HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• neox
            Drive
            • 2006
            • 65

A czy ktoś kto przekładał silniczki ze starych lamp mógły napisać lub ewentualnie podesłać fotkę jak to zmieścić i co trzeba wyciąć z reflektora ?

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

neox, podjedź na spota

jest pare osób które to robiły nie moge sie doprośić kolegi który zrobił to w inny sposób tzn w kółeczko zamontował potencometrl i miał płynną regulacje z kółeczka beż rzeźby reflektora
              można podobno plug&play zapodać silniki z reflektorów z fabi

Komentarz

• neox
                Drive
                • 2006
                • 65

Czy ktoś może napisać co trzeba wyciąć z reflektora aby włożyć tam zwykły silniczek ze starych lamp ?

Komentarz

• Pawe(L)
                  Classic
                  • 2006
                  • 4

Neox jeżeli Cię to sadysfakcjonuje rozbiorę lampy i prześlę zdjęcia ALE po niedzieli

Komentarz

• toldi_80
                    Classic
                    • 2006
                    • 14

Witaj neox

robiłeśmoże te spryski???? ja sie do tego przymierzałem ale odstraszył mnie brak instalacji. Jesli coś zrobiłeś to może bys podesłał, a jeśli nie to może wspólnymi siłami byśmy to zrobili???????? pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...