Stawie sie
Octavia Combi Tour Plus 2004 vs 2005
Zwiń
X
-
wszelkie zmiany w wyposażeniu robione są po przewie wakcyjnej czyli około września 2004 pojawił się model 2005 tak było do tej pory.
co do czujnika nie jest on ponoć montowany seryjnie tylko dokładany u dilera.
jeśli się myle to prosze mnie poprawić
[ Dodano: Pią 11 Lut, 05 11:55 ]
no i przedewszystkim różni się ceną :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Byla przez pewien czas promocja ze do Octavi i Fabi czujnik cofania byl gratis. BYl tylko jeden szkopul w tym. Ten gratisowy byl czarny i tak "pieknie" wygladal na zderzaku. A fabryczny jest zawsze malowany pod kolor nadwozia.
Te z rocznika 2004 mozna kupic ze znizka chyba do 6000zl. Tak wiec moze jeszcze cos by tam sie udalo stargowac bo mamy juz polowe lutego i wtedy relingi i czujnik cofania mozna zalozyc nawet w ASO.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MaicroftTen gratisowy byl czarny i tak "pieknie" wygladal na zderzaku. A fabryczny jest zawsze malowany pod kolor nadwozia.
Komentarz
-
Zamieszczone przez wujekoskarPonawiam pytanie - czy są jeszcze jakieś różnice?
Mysle, ze na Twoje pytania najszybciej odpowiedza handlowcy w salonie Skody.
Probowales w ogole zadzwonic do jakiegos ASO? :idea: :roll:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Jesli te gratisowe czujnik co sie w pronocji dostaje do kazdej nowej skody to nie sa oryginaly tylko wersja chinska (dostepna oficjalnie u dealerow w akcesoriach) to o kant d*%^ potluc te czujnik... do niczego to sie nie nadaja... pelna dowolnosc w piszczeniu, nie da sie tego dziadostwa dobrze wyregulowac. Chyba ze ktos chce je stale reklamowac.. ale to trzeba miec czas :wink: Kolega po roku zrezygnowal... piszcza dalej jak chca :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MachChyba ze ktos chce je stale reklamowac.. ale to trzeba miec czas :wink: Kolega po roku zrezygnowal... piszcza dalej jak chca :twisted:
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftByla przez pewien czas promocja ze do Octavi i Fabi czujnik cofania byl gratis. BYl tylko jeden szkopul w tym. Ten gratisowy byl czarny i tak "pieknie" wygladal na zderzaku. A fabryczny jest zawsze malowany pod kolor nadwoziaTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MisiekWAWmoja przyszła z Pozen z czujnikami i ma czarne
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_A po czym poznales, ze przyszly z Poznania, a nie byly montowane u dealera ? W sumie ta ja nie wiem gdzie moje byly montowane :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MisiekWAWzałożyłem (być może błędnie), że skoro stała na placu już z czujnikami a jeszcze zakonserwowana to przyszła z czujnikami :roll:
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_A jak wyglada u Ciebie "sygnalizator" cofania, tzn. gdzie w kabinie jest umieszczony i jaki ma ksztalt, itp. Mozesz zrobic mu zdjecie swoim nowym aparatem
Gdybym miał oceniać po jakości pikania to stawiałbym że zamontowali mi najtańsze chińskie czujniki - jak pikają to pikają bez pudła, ale zdarza im się głupieć i wydawać z siebie dźwięk ciągły i wtedy nic nie wskazują :evil:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MisiekWAWa nie mam pojęcia jak wygląda, bo jest brzęczykiem schowanym tak "na ucho" w lewym słupku środkowym :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez MisiekWAWGdybym miał oceniać po jakości pikania to stawiałbym że zamontowali mi najtańsze chińskie czujniki - jak pikają to pikają bez pudła, ale zdarza im się głupieć i wydawać z siebie dźwięk ciągły i wtedy nic nie wskazują :evil:
Komentarz
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjak pikają to pikają bez pudła, ale zdarza im się głupieć i wydawać z siebie dźwięk ciągły i wtedy nic nie wskazują
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCzasem jak zapika na ciagly to zastanow sie kilka razy dobrze czy nic nie ma z tylu :diabelski_usmiech Ojcu kiedys tez pikalo wyszedl popatrzyl a gowno pika do dupy to jest i pyknal w jakis drut zbrojeniowy zderzakiem (taka kropka sie na nim zrobila) Byl gdzies przy krawezniku. A drugi raz tez pikalo i pikalo a nic nie bylo, jak wyszedl to okazalo sie ze jakis dzieciak maly stal i nie bylo go widac ze srodka.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Bo są 4 czujki.
Dwie zewnętrzne są obecnie zamontowane w miejscu zaokrąglenia (rogu zderzaka) listwy zderzaka.
W takim przypadku będę pikać na "przeszkody" z boku.
Wcześniej w Fabii były tylko 3 centralnie na wprost.
Ja miałem doczynienia tylko z ori.
Super rzecz... k
Co do różnic... Zdecydowanie brać 2004... Jak jeszcze jest... Duży rabat i zimówki w cenie.
Na rocznik 2005 jest tylko 2000 zł
Ale na wszystko można coś poradzić :szeroki_usmiechwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_I to duzo wyjasnia. Z tego co mi wspominal kumpel z serwisu Skody to wlasnie tak wyglada seryjny czujnik parkowania. Ja mam nie seryjne, bo moj brzeczyk jest zamontowany do sufitu centralnie zaraz przy tylnej klapie - on wydaje dzwieki i na nim miga diodaTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMisiekWAW, I juz nie sapie na kazdym kroku ze cos jest z tylu?? Mowilem ze to nie jest normalne kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz