Prawe lusterko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nexik
    Classic
    • 2016
    • 5

Prawe lusterko

A ja pozdrawiam kolege ze srebrenj OI kombi z chromowanym OCP na zadzie (z mojej partii :P ) którego obmrygałem a potem obtrąbiłem na Wojska Polskiego w Pruszkowie koło 12.30 w poniedziałek, czekalem potem na kolege na światlach ale nie chcial się cos zrównać :P :P pozdro
  • dadamen
    Classic
    • 2013
    • 25

Prawe lusterko

Witam, mam pytanie, kiedyś na allegro widziałem prawe lusterko do szkodnika ( wersja angielska ) ale czy takie lusterko pasowało by na miejsce tego małego??? Chodzi mi o to żeby mieć 2 lusterka podobnych wymiarów.

Proszę o fachową odpowiedź.

Komentarz

• ulysse
      Rider
      • 2010
      • 496

Z własnego doświadczenia Ci powiem, że niestety nie. Anglielskie ma inny kąt i nawet przy maksymalnym wychyleniu lustra tylko troszeczkę widać samochód.

Komentarz

• dadamen
        Classic
        • 2013
        • 25

przeglądając dziś allegro, zwróciłem uwagę ...ktoś chciał sprzedać lustereczka L + P o podobnych wymiarach i podobno ze skody RS. Czy to jakiś wałek , czy ...?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Kupujesz lusterko obojetne od czego, pod warunkiem ze masz sprawny ten trojkat mocowany do nadwozia.

Potem trzeba rozebrac to tak, zeby zdjac lusterkow z tego trojkata i mozna przekladac. Jak lustro jest z angola to bedzie jakis problem ze sterowaniem, ale wystarczy pobawic sie w obracanie kabli i bedzie dobrze.

W ubieglym Golfie 4 tak robilem. Prawe duze angielskie zostalo, ma jedynie zalozny trojkat od kontynentalnego prawego. Lewe mozna przekladac cale, chyba ze jest od angola, to tak samo manewr z trojkatami. Obudowy w kolorze tez sa przekladalne.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• innotic
            Ambiente
            • 2013
            • 111
            • Octavia I (1U2)
            • AGU 1.8 20VT 150 KM

Wiem, że są duże prawe lustra europejskie w O1, bo sam miałem ostatnio z takim samochodem do czynienia. Był to stary egzemplarz, jeszcze z tą szpetną deską
            >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
            >>Link alternatywny<<

Komentarz

• utek
              Elegance
              • 2007
              • 867
              • Superb II combi (3T5)
              • APK 2.0 MPI 115 KM

Sterowanie od angola jest takie same. Problemem jest "inny kąt". Jeżeli ktoś jest w pilnej potrzebie, to może założyć z angola i ręcznie ustawić kąt lusterka. Trzyma się bez problemu, ale oczywiście obudowa szkła nie licuje idealnie z "trójkątem". Szerokie lusterka były najprawdopodobniej w większości tour (z wyjątkiem tych z lusterkami z nowej fabii).

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ale przelozenie tego trojkata to jest 5 minut, wiec nie ma co przesadzac.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• utek
                  Elegance
                  • 2007
                  • 867
                  • Superb II combi (3T5)
                  • APK 2.0 MPI 115 KM

5 minut jeżeli odkręcą się wszystkie wkręty.

Komentarz

Pracuję...