Qba82, co napsialem ci w odpowiedzi? Ze stawiam na przpelywke i jestem tego w 9999,9888 % pewien:-)
Oryginalne klocki - cenowy fenomen
Zwiń
X
-
Oryginalne klocki - cenowy fenomen
Wiem, że mamy kapitalizm wolny rynek, ale mam do Was parę pytań. Ostatnio robię rozeznanie w klockach i jest coś czego nie rozumiem. Sprawa dotyczy klocków o numerze 1J0698151G. Dodam, że to klocki z czujnikiem. Zrobiłem małe rozeznanie i uderzyła mnie duża rozbieżność cen między różnymi źródłami, ok. 120 zł :shock: od 120 do 240 zł. Dzwoniłem po róźnych znanych na forum sklepach, ASO, allegro itd. i dziwi mnie ta rozbieżność.
Dla tych szukających krótkie zestawienie, przypominam sprawa dotyczy oryginalnych klocków:
Allegro: 120-150 zł
http://skoda-jano.opole.pl/ : 145zł (cena z 15 listopada 2006)
http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1010 170zł
łódzkie ASO (dzwoniłem w 3 miejsca z ciekawości): ok 200 i w góre :lol: .
Czy ktoś mi potrafi powiedzieć czym różni się klocek X o numerze 1J0698151G od klocka Y o numerze 1J0698151G i oba są opisane jako oryginalne? Wierze w cuda, ale 100% różnica? Nasuwają się też inne pytania Jeżeli nie ma różnic to czy na rynku są podróby??? Czy też ASO ma 100% przebicia
-
-
bezduszny
ASO biorą części tylko z koreślonego źródła... które nazywa się Kulczyk Tradex. Tak mają w umowe dealerskiej. No i muszą mieć określoną zyskowność....
Komplet amorów seryjnych z ASO do O1 to coś około 1,5k... gdzie B4 kupuje się za niecałe 500 pln.
Komentarz
-
Re: Oryginalne klocki - cenowy fenomen
Zamieszczone przez harnas75...dotyczy oryginalnych klocków:....Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Re: Oryginalne klocki - cenowy fenomen
Zamieszczone przez "Masmo... że są to Texstary tylko w pudełku Skoda-Auto. Podejrzewam że VAG też kożysta z kiku dostawców i produkty każdego będą nazywac orginalnymi....
Magluję ten temat, bo przez moment pomyślałem że jest jakiś njuansik w tych klockach
(np. inny materiał cierny w klocku X inny w klocku Y - na zasadzie twardszy, mniej twardy itp.) i tutaj trzeba szukać różnicy w cenach, albo inny czynnik o którym GŁOŚNO się nie mówi. Jeżeli nie ma takiego czynnika no warto się cieszyć że mamy kapitalizm i konkurencję.
Komentarz
-
-
Ja bym kupil na twoim miescu takie jak byly jak nic nie tuningujesz
Przod to Pingo z czujnikami(puedłko Vw kupowane w skodzie) na tych przejechałem ok 65tys
Tyl Textar (pudełko Vw kupowane w skodzie) na tych ok 94tys
Tylko poza Aso jak sa w sprzedaży i jużnowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
Komentarz