Cena jest raczej ostraszajaca, nawet jak na auto na czesci. Trzeba rowniez wziasc poprawke na to, ze to RS, czesci na pewno beda drozsze niz do wersji standardowej, a uzywane ciezkie do zdobycia.
Gmero, Z tylu sa wentylowane?? Inaczej, to jakie sa z przodu Powinny byc z przodu 312mm i wtedy z tylu wentylowane 256mm, inne drogi nie ma. Watpie, aby przod zostal 288 a tyl dali 256mm :twisted:
wiesz co no w całej tej specyfikacji technicznej mam jedne tarczowe drugie tarcze wentylowane...a imówki faktycznie kupilam 15 ze względu na sknerostwo mojego mikołaja...hehe dal tylko na oponki...a szkoda mi było alumów
Gmero, Tak wiec, z przodu na 100% nie masz tarcz 312mm jakie byly w RS-ie, a z tylu watpie, aby fabryka montowala az tak duze tarcze, jesli przod nie nadarza :diabelski_usmiech
Ceny opon 16" powalaja :evil: Dlatego pomysl jazdy na 17 czy 18" zima kiedy miesci sie inna mniejsza opona zabijam smiechem :diabelski_usmiech
A to jeszcze zapytam przy okazji "speca"...gadałąm z sąsiadem i ten mi klarował że jak mam z tyłu tarcze to normalnie mogę na ręczniku zostawiać autko na mrozie na noc...prawda :?: bo tak sceptycznie podchodzę do opinii sąsiada...a wolę rano niespodziewajki nie zastać...
A i jeszcze jedno...rano po dwu dniach nieużywania samochodziku...zdjęłam blokadę...cały czas na wstecznym i nei mogłam zrzucić na luz...kurde dopiero użycie znacznej siły pomogło...a miałam stres że coś urwę...
[ Dodano: Sob 27 Sty, 07 22:14 ] Maicroft, tour sport ma tył tarcze...właśnie znów czytam ten opis...koleś też mówił że takowe będzie Occia miała
[ Dodano: Sob 27 Sty, 07 22:15 ]
Zamieszczone przez Maicroft
Ceny opon 16" powalaja :evil: Dlatego pomysl jazdy na 17 czy 18" zima kiedy miesci sie inna mniejsza opona zabijam smiechem :diabelski_usmiech
Wystarczy mi że i tak i tak każda dziura w jedni moja...mam podobno utwardzone zawieszenie..niby jak rska... :lol: nie zdecyduję się na młyńskie kola...rodzina zęby by potracila...a niedawno im urosły :lol:
Moze nie zablokuje sie zacisk, ale wystarczy ze linka zamarznie i mamy problem
Jak stara dobra szkola mowi, nie zostawiac auta na noc w ciagu dnia z reszta tez w czasie mrozow na hamulcu recznym. On tez chyba nosil nazwe awaryjnego Przeciez jak jest na biegu to nie dygnie auto wiecej niz na hamulcu.
Ja tam zostawiam na biegu i wychodze, chyba ze wiem iz moj powrot bedzie za godzine, to wtedy czasem zaciagne jeszcze hamulec reczny
Maicroft, ok ok dzięki...coś mi śmierdziało to wymądrzanie sąsiada :lol: może specjalnie chce żeby stałą...będzie mógł sobie jeszcze raz w nią przysrać i się winny nie znajdzie...jak ostatnio...ale to OT...dobra kończę już i do roboty
A to jeszcze zapytam przy okazji "speca"...gadałąm z sąsiadem i ten mi klarował że jak mam z tyłu tarcze to normalnie mogę na ręczniku zostawiać autko na mrozie na noc...prawda :?:
taaa... to wspomnę Poloneza, też tarcze z tyłu a zostawienie na ręcznym na noc w zimie=problem rano;-) Wiem, że Poldzio to specyficzny twór ale jakos tak mi zostało, że jesli nie muszę nie zostawiam w zimie auta na ręcznym tylko bieg + skręcone koło na krawężnik.
Przy ręcznym kilka rzeczy może się przyblokować - zacisk, linka w pancerzu
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz