Zamieszczone przez Janusz
skrzynia biegow wyskakuje mi 5 bieg
Zwiń
X
-
Elektryka sie smaruje:::::::::::::::heheTagi: Brak
-
drodzy klubowicze
pisze do was dzis ten list bo cos mi sie spsulo
jade sobie moja octavia 1,9 TDI 90 konikow i ....
przy predkosci ponad 100km/h tak okolo 110 do 130 wyskoczyl mi 5 bieg
ale wbilem go i jade dalej tak samo 110-130 no i znow
zmnijszylem predkosc nie przekraczalem 100km/h normalnie wszystko ok
pozniej znowu jechalem powyzej 120km/h i wyskoczyl
powiedzcie czy ktos sie spotkal z czyms takim i co tam moglo sie zepsuc
dalem do wymiany oleju narazie choc watpie zeby pomogloSKODA OCTAVIA KOMBI ELEGANCE 1,9 TDI 90KM
-
Pomiędzy lewarkiem zmiany biegów, a skrzynią biegów znajdują sie pocięgna sterujące. Od ich wyregulowania zależy płynność i skutecznośc użycia biegów w Octavii.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
tak wiem jau tam wchodzilem i patrzylem myslisz ze pomoze cos jakas regulacja??SKODA OCTAVIA KOMBI ELEGANCE 1,9 TDI 90KM
Komentarz
-
Ja bym zaryzykował skoro jest problem.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
carlosfx nie wróżę nic dobrego - miałem dokładnie takie same problemy w swojej Astrze i skończyło się niestety wymianą pary kół zębatych wraz ze synchronizatorem....Pink Floyd fan.
Komentarz
-
carlosfx, sprawdź poziom oleju w skrzyni. na warsztacie powiedziano mi kiedyś, że z powodu braku oleju najczęściej po dupie dostaje 5 bieg. co nie oznacza, ze ewentualne zalanie oleju zlikwiduje problem
Komentarz
-
david, juz sie umowilem na wymiane oleju domyslam sie ze moze byc cos powazniejszego ale warto zminic,
kristo, mialem tez kiedy problem z piatym biegiem w moim nissanie skonczylo sie na wyjezdzie do warszawki i remont 500zlSKODA OCTAVIA KOMBI ELEGANCE 1,9 TDI 90KM
Komentarz
-
Daj relację na forum co to było, jak uda ci się usunąć, bo problem rzadko spotykany.Zamieszczone przez carlosfxdavid, juz sie umowilem na wymiane oleju domyslam sie ze moze byc cos powazniejszego ale warto zminic,Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
chlopaki zmienilem olej w skrzyni i mala regulacja
narazie klopot sie nie powtarza mam nadzieje ze juz wszystko bedzie ok
ale gdyby cos bede komentowal dalejSKODA OCTAVIA KOMBI ELEGANCE 1,9 TDI 90KM
Komentarz
-
-
chester121, 160tys a to ma jakis wplyw na skrzynie biegow??
jakas eksploatacja??SKODA OCTAVIA KOMBI ELEGANCE 1,9 TDI 90KM
Komentarz
-
Polecam regulacje. U mnie wyskakiwal wsteczny. Drobna regulacja i po problemie. Mysle, ze nie nalezy startowac z wymiana elementow skrzyni. Po co mowic 7 slow skoro wystarcza 4? Podumowujac podczas eksploatacji mozliwe jest wiele. Pozdrawiam
Komentarz
-
bo co pewien czas (przebieg) powinno sie regulowac skrzynie
jak wiesz wszystko sie wyrabia
moj wojek przy 220kkm musial regulowac skrzynie (eodziki) bo walsnie czasami wypadal mu bieg
Komentarz

Komentarz