Kupno OII i dodatki -doradźcie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Zamieszczone przez leszekmw
    Jabar1975, a ta comming home przy ksenonach jak? chodzi mi o to wyłącznie sie całkowite świateł . a jak jest potem przy zapalaniu samochodu ,ksenony sie samopoziomują itd , czy po prostu światła właczją siekilka sekund po uruchomieniu kluczyka? i druga sprawa jeżeli pamiętasz - chce zostawić auto z włączonymi lub z włączonym jednym postojowym / często tak robię pod suprmarketami na przykład / , czy wtedy mysze jakoś sie zabawiać i przeprogramowywać coś czy jak ? czujnik deszczu to sobie daruje chyba ale ten comming mi sie podoba ze względu na brak konieczniości pamiętania o swiatłach w zimie i jeszcze może mógłybm go domówić
    przy ksenonach dziala jak przy kazdych innych swiatlach tzn swieca sie kilkadziesiat sekund po wyjsciu z auta i tyle samo (regulowany czas) po otwarciu pilotem auta. Swiatla zapalaja sie w pozycji w jakiej zostaly zgaszone, po odpaleniu samochodu nastepuje "test" xenonow (gora-dol) i tyle.
    Nigdy nie zostawialem jednej strony na postojowych wiec nie bede sie wypowiadal jak to dziala
    Co do wlaczania swiatel w momencie odpalenia to podobno mozna to wlaczyc programowo VAGiem i nie potrzeba do tego zadnego coming home (szkoda kasy) - lepiej ja wydac na czujnik deszczu ktory sie przydaje. Ja naleze do tych ktorzy nie potrafia jezdzic bez swiatel (caly rok) wiec zapalanie sie swiatel w tunelach mnie nie dotyczy (badz po zmroku). Caly ten Comming/Leaving home to taki bajer ktorym mozna sobie poswiecic na brame (pewnie dobre dla osob mieszkajacych w swoich domach) ewentualnie mozna czegos poszukac w kupie sniegu nie zapalajac silnika (do tego raz uzywalem)
    Mozna tez olsnic jakas malolate pod dyskoteka ale to chyba nie ten rodzaj samochodu ktorym sie wyrywa malolaty :diabelski_usmiech - chociaz QBA potrafi.
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• stysiek
      Rider
      • 2007
      • 537

leszekmw, i elegance bedzie

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

dzięki Jabar za podpowiedzi - odpowiedzi
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• onyx73
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 282

Comming/Leaving home bardzo pozyteczna funkcja poza jednym wiecznie ci ktos zyczliwy przypomina o zgaszeniu świateł pod supermarketem.. a co do foteli z rs-a tez mi takich brakuje

Komentarz

• Garret
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1196
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Jabar1975
            Nigdy nie zostawialem jednej strony na postojowych wiec nie bede sie wypowiadal jak to dziala
            W OI zostawiasz auto na włączonym kierunku w stronę, którą chcesz mieć oświetloną, to najczęstszy sposób u różnych producentów aut, więc myślę, że i w OII

pzdr
            Garret

-----------
            Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• karmel
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1363

dokładnie tak jak pisze Garret a dla zapominalskich jest opcja w każdej o2 właczenia świateł na stałe
              TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

nie na temat , sorki , - w klimatronicu nie można włączyc wewnetrznego przy działającej klimie :!: :?: :shock: . a czy można ją włączyć manualnie i wtedy włączyć wenetrzny?
                Nie można Byłem w szoku, ale nie można...
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• mirus
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 213

Zamieszczone przez mariobros
                  nie na temat , sorki , - w klimatronicu nie można włączyc wewnetrznego przy działającej klimie :!: :?: :shock: . a czy można ją włączyć manualnie i wtedy włączyć wenetrzny?
                  Nie można Byłem w szoku, ale nie można...
                  Moim zdaniem można - robiłem takie testy w lecie.
                  Po kliknieciu na "zamkniety obieg" gasnie lampka "Auto" ale to chyba nie oznacza wyłączenia klimy :idea: Klima działa, ale w trybie ręcznym - można sobie nawiewami kręcić ręcznie.

Klima wyłącza się po wciśnięciu "Econ".

Taka jest moja teoria. :szeroki_usmiech
                  Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
                  Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

mirus , sprawdze to ale wydaje mi sie ze powinienes mieć rację
                    karmel , a jak to sie uruchamia , tą funkcję , można samemu czy serwis sie kłania ?
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• karmel
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1363

niestety uruchamianie funkcji w o2 nie jest tak proste jak w o1 z powodu zapisu funkcji w postacji kodu zero jedynkowego i serwis albo ktos kto sie na tym zna aw aso od reki za free ci zrobia
                      TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• mariobros
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 551

Zamieszczone przez mirus
                        Moim zdaniem można - robiłem takie testy w lecie.
                        Hmm... Aż mnie to zaciekawiło, ponieważ w przytaczanej przeze mnie sytuacji natychmiast po włączeniu obiegu wewnętrznego w aucie robił się zaduch, co nie powinno mieć miejsca, gdyby klima nadal działała. Pytanie jest takie: czy klima auto może działać w trybie manual. W instrukcji, z tego co pamiętam, na pewno było napisane, że przekręcenie temperatury na "Lo" powoduje włączenie klimy i tak się działo w trybie auto - chłodzenie i nawiew było wówczas maksymalne. Ale czy tak to działa w trybie manual, nie wiem, Wam pozostaje to sprawdzić. Ja pamiętam, że były problemy z połączeniem OBIEG_WEWNĘTRZNY+klima... Jeśli się mylę - zainteresowanych przepraszam
                        Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...

Komentarz

• gelo
                          Classic
                          • 2007
                          • 3

Dzięki za wszystkie informacje i wskazówki,muszę się jeszcze przespać z tematem i biec do salonu

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

no to jedyne rozwiązanie to takie zeby ktoś wziął do ręki instrukcje obsługi i poczytał dokładnie a potem nas uświadomił . nie mniej będzie mocno do dupy gdy mariobros ma rację .
                            a no właśnie Mario , miałeś wyjechać ? czym jeżdzisz ?
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

IMHO na obiegu zamknietym ZAWSZE juz po kilku minutach robi sie zaduch, a to ze po wcisnieciu obiegu zamknietego gaśnie kontrolka "auto", nie swiadczy o wylaczaniu klimatyzacji.
                              dlatego obiegu zamknietego powinno sie uzywac mozliwie jak najkrócej.
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

no jak się robi zaduch czyli klima nie chodzi raczej . pożyjemy - zobaczymy na własnej skórze :wink:
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

leszek, wyobraź sobie "zimny zaduch"
                                  bądźmy poważni, klimatyzacja nie "uzdatni" ci powietrza, to samo zreszta mam w firmie, po godzinie, dwóch, robi sie kiepski, zimny zaduch i trzeba wietrzyc

ale tylko teoretyzuje, bo tak bogiem a prawdą, to nie zdarza mi sie wciskać obiegu zamknietego, dluzej niz na jakieś 2 minuty
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Pestka
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1208

To i ja dodam coś od siebie. Też mam climatronica.
                                    Po włączeniu obiegu wewnętrznego przecież caly czas filtrowane jest to samo powietrze(jest zasysane z wnętrza) stąd zaduch. Czytałam gdzieś o tym i dlatego zaleca się żeby podczas długich podróży jeśli już musisz użyć wewnętrznego obiegu to max 15 minut..w innym przypadku powietrze które cały czas krąży jest coraz mniej natlenione i kierowca usypia...to chyba tak tłumaczyli w AŚ...a w książce dopisali że moga parować szyby.
                                    ECONO - wyłącza układ schladzania, dla tego ustawienia automatyczna regulacja ogrzewania bez schładzania i odparowywania, przy Econo nie można uzyskać temp niższej niż ta na zewnątrz
                                    "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
                                    MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
                                    http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
                                    http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
                                    http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
                                    http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

• mariobros
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 551

a no właśnie Mario , miałeś wyjechać ? czym jeżdzisz ?
                                      Miałem i wyjechałem Jestem od 2 stycznia w Londynie Niestety, na razie jeżdżę autobusem linii 286 (z Eltham do Greenwich). I raczej nieprędko to się zmieni. Jak widzę te korki, to nie widzę sensu kupowania auta tutaj. Pozarabiam, poodkładam i może jak wrócę (wcześniej czy później,) znowu pomyślę o jakimś autku. A pracuję w jednym z tych 4 budynków (w centralnej części zdjęcia) Urokliwe miejsce

Komentarz

Pracuję...