Mam takie pytanie do posiadaczy Octavii 1,9 tdi ASZ...
Jakie prędkości maksymalne udaje się Wam uzyskać Waszymi bolidami?
Ja jak testowałem swoja po zakupie rozpędziłem ją do 210km/h (licznikowych) i silnik miał wtedy 3600 obr./min i nie chciał iść dalej...
Max moc jest uzyskiwana przy 4000 obr. więc dziwi mnie fakt że auto zachowuje się jakby miało ogranicznik...
Dodam że prosta była bardzo długa i nic ponad tą predkość nie dało się wycisnąć...
Czy jak zrobię chiptuning (mam zamiar) to predkość coś wzrośnie i silnik będzie się kręcił do odcinki?
ASZ ma skrzynię 6B, gdzie ostatni bieg to typowy nadbieg i aby nie zjechać motoru masz ogranicznik w programie. jak zrobisz wirusa i poprosisz tunera, to zdejmie Ci tę niedogodność a wtedy kto wie, może i 250 da rade wycisnąć :diabelski_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
alxxx, oj tam, oj tam... zrobi mu odcinkę na 6B przy 4600rpm i niech se jedzie :wink: a korby będą zbierać po wszystkich kątach kraju :diabelski_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Gadałem już z gościem z KreatoraMocy i nowy program na ok 170 koni z w miarę płaskim momentem, żeby auto było bardziej elastyczne to tylko 900 zł. Póki co na zimę starczy mi to co jest. Istnieje duże prawdopodobieństwo że do wiosny Skoda mi się znudzi i już jej nie będzie póki co najdłużej jeździłem autem 7 miesięcy i nie sądzę że ten wynik przez Skodzinke zostanie pobity
Kolego odcinka przy 4600 jest możliwa i wcale korb nie trzeba zbierać po całej Polsce
W jednym z Passatów tak miałem i autostradowe 240 nie było dla niego nie do osiągnięcia
Eee to ładnie ci idzie i jeszcze ci mało...moja nawet 200 nie łapie (obwodnica Kurowa/Markuszowa/garbowa w kierunku na Lublin...kawał prostej równej drogi 195 max licznikowe...GPS pokazywał 188/190 silnik 1.9 110 KM AHF bodajże obroty coś ponad 4000 jakieś 4200...cienko nie wiem czy to przez szerokie kapcie na alu 225? czy ropa ujowa...;/
Wtryski mam również do roboty bo lubi zadymić...może to przez to...ale na dobry rozum....po co ma iść i 250 jak w PL jedynie na obwodnicach można pogonić szybciej i to z dobrym CB a do normalnej jazdy to i 140 v-max by wystarczył...Pozdrawiam
Gadałem już z gościem z KreatoraMocy i nowy program na ok 170 koni z w miarę płaskim momentem, żeby auto było bardziej elastyczne to tylko 900 zł. Póki co na zimę starczy mi to co jest. Istnieje duże prawdopodobieństwo że do wiosny Skoda mi się znudzi i już jej nie będzie póki co najdłużej jeździłem autem 7 miesięcy i nie sądzę że ten wynik przez Skodzinke zostanie pobity
Kolego odcinka przy 4600 jest możliwa i wcale korb nie trzeba zbierać po całej Polsce
W jednym z Passatów tak miałem i autostradowe 240 nie było dla niego nie do osiągnięcia
Naprawde jest sie czym chwalić.
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Kolego rOBERTO795 nie wiem czy jest czym się chwalić, wiem jedno że to Ty masz w opisie ile to koni nie masz i jakiego niuta nie masz w swojej skodzince. Jak chcesz możemy się sprawdzić na ślasku VAG kontra Saab który nie emanuje mocą a daleko po przegraną nie masz, tylko do Sosnowca
Kolego rOBERTO795 nie wiem czy jest czym się chwalić, wiem jedno że to Ty masz w opisie ile to koni nie masz i jakiego niuta nie masz w swojej skodzince. Jak chcesz możemy się sprawdzić na ślasku VAG kontra Saab który nie emanuje mocą a daleko po przegraną nie masz, tylko do Sosnowca
ojej zaczynam sie bac. Mam Skoda przyjechac czy czyms mocniejszym zebym bardzo batow nie dostal?
Co do Twojego chwalenia sie to rzeczywiscie zmieniajac auta jak typowy handlarz i sprzedajac jest czym.
ja się nie chwale, bo nie ma czym, że cioram do roboty starą Octavią? może dla Ciebie to samochód marzeń, bo dla mnie to zwykły wół roboczy, którego czasem trzeba pogonić, btw. to najstarsze auto jakie miałem dotychczas do roboty...
Przypominam że zaznaczyłem w temacie (o ile go czytałeś) że "proszę o wypowiedzi w temacie" a nie jakieś głupie gadki czytać i wdawać się z "zajebistymi skodziarzami" w polemikę
jak chcesz to pożyczaj co tam chcesz i możemy się zmierzyć jak jesteś taki "kozak" mam nadzieję że nie będzie to kolejna skoda np superb 3,6 v6
saab już nie takich kozaków nawet na scigaczach łykał
a 390 Nm przy 589 Nm raczej nie ma szans
Pozdrawiam
i nie spamuj już tego tematu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia...
Bardzo ciekawe jest to co ty masz do powiedzenia-rozbawila mnie twoja wypowiedz.
Wracajac do zalozonego tematu sprawdz jaka predkosc maksymalna na ASZ w ksiazce i nie zawracaj gitary pierdolami.
P.S za predkosc maksymalna odpowiada moc a nie moment obrotowy.
Ty też mnie bawisz człowieku nawet nie wiesz jak Skoda Octavia moje marzenie tak można skwitować ten profil pierwsza z turbo mega znawca tuningowy się znalazł i to w jakim aucie skoda z pseudo 4x4 na haldexie
Naucz się czytać, jakbym chciał to bym otworzył katalog i co z tego że tam pisze że 207 km/h
Pytam ludzi co mają, testowali i wiedzą o co pytam.
Hehe Carol Shellby powiedział "moc daje prędkość maksymalną a moment obrotowy pozwala ją uzyskać". Jak chcesz wiedzieć Sabina ma 455 koni z 2,0t bez kucia na seryjnym kompie
Rozumiem że skoda na kołpaku to Twoje marzenie wiec dlatego tak zostaleś poruszony
NIE PISZ WIĘCEJ, NIE W TEMACIE!!! I NAUCZ SIĘ CZYTAĆ I NIE MYŚL BO TO SŁABO CI WYCHODZI!
Ty też mnie bawisz człowieku nawet nie wiesz jak Skoda Octavia moje marzenie tak można skwitować ten profil pierwsza z turbo mega znawca tuningowy się znalazł i to w jakim aucie skoda z pseudo 4x4 na haldexie
Naucz się czytać, jakbym chciał to bym otworzył katalog i co z tego że tam pisze że 207 km/h
Pytam ludzi co mają, testowali i wiedzą o co pytam.
Hehe Carol Shellby powiedział "moc daje prędkość maksymalną a moment obrotowy pozwala ją uzyskać". Jak chcesz wiedzieć Sabina ma 455 koni z 2,0t bez kucia na seryjnym kompie
Rozumiem że skoda na kołpaku to Twoje marzenie wiec dlatego tak zostaleś poruszony
NIE PISZ WIĘCEJ, NIE W TEMACIE!!! I NAUCZ SIĘ CZYTAĆ I NIE MYŚL BO TO SŁABO CI WYCHODZI!
Napisz cos fajnego jeszcze. koniec OT z mojej strony bo znizac sie do Twojego poziomu nie zamierzam.
na viki podają że OI ASZ wyciąga 228 km/h ,ale to błąd ewidentny. Mój licznikowo dobijał do 218-220 gdzieś w serii silnik na szóstce, to i tak dobry wynik według mnie jak na 130 koni i kanciastą budę, nigdy mi nie przekroczył 220 na płaskim po dłuższym rozpędzaniu. Według mnie powera nie ma już silnik i opory są za duże, a nie ma jakiś ogranicznik. Potwierdzeniem tego jest ten silnik zmodzonego asza w ibizie fr, nie ma co się się spodziewać, że asz będzie jeździło prędkości rzędu 240:
Komentarz