Octavia ASZ V-max

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Toporzak
    Classic
    • 2016
    • 24

Octavia ASZ V-max

Autko super (pakiet chrom i siedzenia ops , podobna do mojej tylko ja raczej pozostanę w serii. Powodzenia i szerokości.
  • Kingu
    Drive
    • 2013
    • 74

Octavia ASZ V-max

Mam takie pytanie do posiadaczy Octavii 1,9 tdi ASZ...

Jakie prędkości maksymalne udaje się Wam uzyskać Waszymi bolidami?

Ja jak testowałem swoja po zakupie rozpędziłem ją do 210km/h (licznikowych) i silnik miał wtedy 3600 obr./min i nie chciał iść dalej...
    Max moc jest uzyskiwana przy 4000 obr. więc dziwi mnie fakt że auto zachowuje się jakby miało ogranicznik...
    Dodam że prosta była bardzo długa i nic ponad tą predkość nie dało się wycisnąć...

Czy jak zrobię chiptuning (mam zamiar) to predkość coś wzrośnie i silnik będzie się kręcił do odcinki?

Wypowiedzcie się w temacie...

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

ASZ ma skrzynię 6B, gdzie ostatni bieg to typowy nadbieg i aby nie zjechać motoru masz ogranicznik w programie. jak zrobisz wirusa i poprosisz tunera, to zdejmie Ci tę niedogodność a wtedy kto wie, może i 250 da rade wycisnąć :diabelski_usmiech
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Kingu
        Czy jak zrobię chiptuning (mam zamiar) to predkość coś wzrośnie i silnik będzie się kręcił do odcinki?

Prędkość wzrośnie, odcinka zmieni zakres... wszystko zależy od fantazji Twojej i tunera :lol: Chociaż Tuner powinien zachować "zdrową" dozę fantazji.
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2487
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

alxxx, oj tam, oj tam... zrobi mu odcinkę na 6B przy 4600rpm i niech se jedzie :wink: a korby będą zbierać po wszystkich kątach kraju :diabelski_usmiech
          @ by Tune-up Gdańsk
          Antek

Komentarz

• Kingu
            Drive
            • 2013
            • 74

Gadałem już z gościem z KreatoraMocy i nowy program na ok 170 koni z w miarę płaskim momentem, żeby auto było bardziej elastyczne to tylko 900 zł. Póki co na zimę starczy mi to co jest. Istnieje duże prawdopodobieństwo że do wiosny Skoda mi się znudzi i już jej nie będzie póki co najdłużej jeździłem autem 7 miesięcy i nie sądzę że ten wynik przez Skodzinke zostanie pobity

Kolego odcinka przy 4600 jest możliwa i wcale korb nie trzeba zbierać po całej Polsce
            W jednym z Passatów tak miałem i autostradowe 240 nie było dla niego nie do osiągnięcia

Komentarz

• Tony065
              RS
              • 2009
              • 2487
              • Octavia I (1U2)
              • ARX 1.8 20VT 150 KM

Kingu, kolego, to żart w stylu filmiku z Hyclerem :wink: i tuningowanym Golfem 1.8T :diabelski_usmiech btw, coś słabo widzę samym @ te 170KM z ASZ.
              @ by Tune-up Gdańsk
              Antek

Komentarz

• lukasz16v
                Rider
                • 2012
                • 271

Eee to ładnie ci idzie i jeszcze ci mało...moja nawet 200 nie łapie (obwodnica Kurowa/Markuszowa/garbowa w kierunku na Lublin...kawał prostej równej drogi 195 max licznikowe...GPS pokazywał 188/190 silnik 1.9 110 KM AHF bodajże obroty coś ponad 4000 jakieś 4200...cienko nie wiem czy to przez szerokie kapcie na alu 225? czy ropa ujowa...;/
                Wtryski mam również do roboty bo lubi zadymić...może to przez to...ale na dobry rozum....po co ma iść i 250 jak w PL jedynie na obwodnicach można pogonić szybciej i to z dobrym CB a do normalnej jazdy to i 140 v-max by wystarczył...Pozdrawiam
                O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
                Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

lukasz16v, tylko że ty masz skrzynię 5b z traktora, a on ma skrzynię 6b.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• lukasz16v
                    Rider
                    • 2012
                    • 271

Wiem wiem...czytałem troche na ten temat...kolega też ma Toledo II ten sam silnik i też V-max jest identyczny jak u mnie...195 licznikowe i odcina...
                    O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
                    Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• bolczyk3
                      Drive
                      • 2011
                      • 61

a ja w swojej AGR lekko dlubnietej to na trojmiejskiej obwodnicy wycisnalem 210 km/h !!! ale bylo troche z gorki hehe

Komentarz

• rOBERTO795
                        RS
                        • 2009
                        • 3465
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Kingu
                        Gadałem już z gościem z KreatoraMocy i nowy program na ok 170 koni z w miarę płaskim momentem, żeby auto było bardziej elastyczne to tylko 900 zł. Póki co na zimę starczy mi to co jest. Istnieje duże prawdopodobieństwo że do wiosny Skoda mi się znudzi i już jej nie będzie póki co najdłużej jeździłem autem 7 miesięcy i nie sądzę że ten wynik przez Skodzinke zostanie pobity

Kolego odcinka przy 4600 jest możliwa i wcale korb nie trzeba zbierać po całej Polsce
                        W jednym z Passatów tak miałem i autostradowe 240 nie było dla niego nie do osiągnięcia
                        Naprawde jest sie czym chwalić.
                        OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

jechałem kiedyś za ASZ około 210 ale czy poszedłby więcej nie wiem :diabelski_usmiech
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                          JEST
                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• teklin
                            Drive
                            • 2010
                            • 46
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Maksymalna z jaką jechałem swoim na prostej 216 km/h na GPS licznik pokazywał 227km/h a z górki 232 km/h pokazywał GPS.

Komentarz

• Kingu
                              Drive
                              • 2013
                              • 74

Kolego rOBERTO795 nie wiem czy jest czym się chwalić, wiem jedno że to Ty masz w opisie ile to koni nie masz i jakiego niuta nie masz w swojej skodzince. Jak chcesz możemy się sprawdzić na ślasku VAG kontra Saab który nie emanuje mocą a daleko po przegraną nie masz, tylko do Sosnowca

Komentarz

• Tony065
                                RS
                                • 2009
                                • 2487
                                • Octavia I (1U2)
                                • ARX 1.8 20VT 150 KM

Chłopcy :wink: , załatwcie to na PW
                                @ by Tune-up Gdańsk
                                Antek

Komentarz

• rOBERTO795
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 3465
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Kingu
                                  Kolego rOBERTO795 nie wiem czy jest czym się chwalić, wiem jedno że to Ty masz w opisie ile to koni nie masz i jakiego niuta nie masz w swojej skodzince. Jak chcesz możemy się sprawdzić na ślasku VAG kontra Saab który nie emanuje mocą a daleko po przegraną nie masz, tylko do Sosnowca
                                  ojej zaczynam sie bac. Mam Skoda przyjechac czy czyms mocniejszym zebym bardzo batow nie dostal?
                                  Co do Twojego chwalenia sie to rzeczywiscie zmieniajac auta jak typowy handlarz i sprzedajac jest czym.

Komentarz

• Kingu
                                    Drive
                                    • 2013
                                    • 74

ja się nie chwale, bo nie ma czym, że cioram do roboty starą Octavią? może dla Ciebie to samochód marzeń, bo dla mnie to zwykły wół roboczy, którego czasem trzeba pogonić, btw. to najstarsze auto jakie miałem dotychczas do roboty...
                                    Przypominam że zaznaczyłem w temacie (o ile go czytałeś) że "proszę o wypowiedzi w temacie" a nie jakieś głupie gadki czytać i wdawać się z "zajebistymi skodziarzami" w polemikę
                                    jak chcesz to pożyczaj co tam chcesz i możemy się zmierzyć jak jesteś taki "kozak" mam nadzieję że nie będzie to kolejna skoda np superb 3,6 v6
                                    saab już nie takich kozaków nawet na scigaczach łykał
                                    a 390 Nm przy 589 Nm raczej nie ma szans

Pozdrawiam
                                    i nie spamuj już tego tematu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia...

Komentarz

• rOBERTO795
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 3465
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Bardzo ciekawe jest to co ty masz do powiedzenia-rozbawila mnie twoja wypowiedz.
                                      Wracajac do zalozonego tematu sprawdz jaka predkosc maksymalna na ASZ w ksiazce i nie zawracaj gitary pierdolami.

P.S za predkosc maksymalna odpowiada moc a nie moment obrotowy.

Komentarz

• Kingu
                                        Drive
                                        • 2013
                                        • 74

Ty też mnie bawisz człowieku nawet nie wiesz jak Skoda Octavia moje marzenie tak można skwitować ten profil pierwsza z turbo mega znawca tuningowy się znalazł i to w jakim aucie skoda z pseudo 4x4 na haldexie
                                        Naucz się czytać, jakbym chciał to bym otworzył katalog i co z tego że tam pisze że 207 km/h
                                        Pytam ludzi co mają, testowali i wiedzą o co pytam.
                                        Hehe Carol Shellby powiedział "moc daje prędkość maksymalną a moment obrotowy pozwala ją uzyskać". Jak chcesz wiedzieć Sabina ma 455 koni z 2,0t bez kucia na seryjnym kompie
                                        Rozumiem że skoda na kołpaku to Twoje marzenie wiec dlatego tak zostaleś poruszony

NIE PISZ WIĘCEJ, NIE W TEMACIE!!! I NAUCZ SIĘ CZYTAĆ I NIE MYŚL BO TO SŁABO CI WYCHODZI!

Komentarz

• kabanos
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 4544
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kingu, daj sobie siana i nie obrażaj użytkowników skody. Jeżeli tylko po to się zalogowałeś na forum, żeby się wywyższać, to raczej sobie odpuść.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• rOBERTO795
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 3465
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Kingu
                                            Ty też mnie bawisz człowieku nawet nie wiesz jak Skoda Octavia moje marzenie tak można skwitować ten profil pierwsza z turbo mega znawca tuningowy się znalazł i to w jakim aucie skoda z pseudo 4x4 na haldexie
                                            Naucz się czytać, jakbym chciał to bym otworzył katalog i co z tego że tam pisze że 207 km/h
                                            Pytam ludzi co mają, testowali i wiedzą o co pytam.
                                            Hehe Carol Shellby powiedział "moc daje prędkość maksymalną a moment obrotowy pozwala ją uzyskać". Jak chcesz wiedzieć Sabina ma 455 koni z 2,0t bez kucia na seryjnym kompie
                                            Rozumiem że skoda na kołpaku to Twoje marzenie wiec dlatego tak zostaleś poruszony

NIE PISZ WIĘCEJ, NIE W TEMACIE!!! I NAUCZ SIĘ CZYTAĆ I NIE MYŚL BO TO SŁABO CI WYCHODZI!
                                            Napisz cos fajnego jeszcze. koniec OT z mojej strony bo znizac sie do Twojego poziomu nie zamierzam.

Komentarz

• sew1981
                                              RS
                                              S_OCP MemberModeratoRS
                                              • 2009
                                              • 10918
                                              • Fiat

na viki podają że OI ASZ wyciąga 228 km/h ,ale to błąd ewidentny. Mój licznikowo dobijał do 218-220 gdzieś w serii silnik na szóstce, to i tak dobry wynik według mnie jak na 130 koni i kanciastą budę, nigdy mi nie przekroczył 220 na płaskim po dłuższym rozpędzaniu. Według mnie powera nie ma już silnik i opory są za duże, a nie ma jakiś ogranicznik. Potwierdzeniem tego jest ten silnik zmodzonego asza w ibizie fr, nie ma co się się spodziewać, że asz będzie jeździło prędkości rzędu 240:
                                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• Tony065
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2487
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ARX 1.8 20VT 150 KM

sew1981, jeżeli licznikowo miałeś te 218-220, to na gps wyszło by te 228 a nawet więcej
                                                @ by Tune-up Gdańsk
                                                Antek

Komentarz

• PieTrzaK
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1323
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A to licznik nie zaniża? Czyli przy załóżmy 220 licznikowych mamy ileś mniej w rzeczywistości?

Komentarz

Pracuję...