listwa z bezpiecznikami nad akumulatorem - nadpalone gniazdo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hubert78
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1576

Zamieszczone przez hEllo)
    Chłopska Chata, granica Sopot/Gdańsk, przy KFC
    Heh, oplaca sie wiedziec na przyszlosc 8) Przepraszam za malo dokladne sledzenie watku :szeroki_usmiech
    No coz, wracam do pracy, ktos musi dostarczac Wam to paliwko, nie??
    Pozdro
  • 20omega
    Ambiente
    • 2006
    • 105

W nadmiarze wolnego czasu natrafiłem na niezłego zonka. :x :x :x
    mianowicie po otwarciu skrzynki z bezpiecznikami , która znajduje się na obudowie akumulatora zauważułem że jedno gniazdo z bezpiecznika jest nadpalone a dwa grube kable są zaśniedziałe. może ktoś mógłby mi wyjaśnić to zajście. :roll: :roll: :roll:
    Niemam żadnyh dodatkowych urządzen oprucz wzmacniacza oddzielnie zasilonego pomijając owe bezpieczniki. Podaję link na zdięcie do mojego albumu
    Chciałem dodać to zdięcie do działu kupię sprzedam ale postanowiłem umieścić je właśnie tu aby dowiedzieć się czegoś więcej. Może ma ktoś schemat lub opis który bezpiecznik do czego służy. dzięki z góry Pozdrowionka. Dodam jeszcze że zaświeciła mi się kontrolka ABS iASR i doczytałem się na forum że może to być związane z obniżeniem napięcia, więc zacząłem grzebać, chm co wy na to?????
    Moja czeszka to L&K 2001 feralna listwa
    Aha jeśli ktoś posiada ową listwę proszę o kontakt
    [email protected] 607162070
    ----- Złota L&K by MASTERS ---
    __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• Soban
      Classic
      S_OCP Member
      • 2006
      • 13

Witaj ,20omega. Miałem bardzo podobną sytuację, tzn ponadpalane gniazda. Powodem był "zacierający" się wentylator chłodnicy. Polecam wizytę u zaprzyjaźnionego elektryka :wink:

Pozdrawiam i życzę powodzenia | Soban

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3777
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1 - 30A (zielony) pompa układu ABS
        2 - 30A (zielony) zawór układu ABS
        3 - 30A (zielony) pierwszy wentylator chłodnicy
        4 - 50A świece żarowe do podgrzewania cieczy chłodzącej (tylko w dieslu)
        5 - 50 A elektroniczne urzadzenie sterujące silnikiem i w silnikach benz. przekażnik pompy
        paliwa
        6 - 30A (do IX 97r.) 40A (od X 97r.) drugi wentylator chłodnicy
        7 - 110A doprowadzenie prądu do panela bezpieczników
        8 - 150A (silniki benzynowe i diesla) lub 110A lub 175A (silniki benzynowe) alternator

wypalenie mogło nastąpić poprzez za słaby styk na końcówkach w gnieździe bezpiecznika. Przy przepływie prądu następowałogrzanie się gniazda i po dłuższym czasie ich wypalenie.
        Załączone pliki
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• 20omega
          Ambiente
          • 2006
          • 105

Stokrotne dzięki Wam koledzy za opisanie mi i wyjaśnienie a raczej potwierdzenie moich przypuszczeń. kupiłem nowe końcówki i zabieram się do wymianki ale nie ukrywam będę szukał nowej lub dobrej skrzynki, może ma ktoś taką na sprzedaż??? Niewiem czy na giełdzie taką dostanę. w servisie zapewne cena będzie niezła.. Zapodam to w dziale kupię/sprzedam. Pozdrawiam. Przejże oczywiście ten wentylator.

[ Dodano: Wto 30 Sty, 07 13:02 ]
          A propo problemu z ABS iASR rano napaliłem w garażu i przejżałem wszystkie wtyczki z czujników i jedna była mokra. Więc suszarka w ruch a potem IZOL substancja w spreju do wytrącania wody i konserwacji styków. Pomogło :lol: :lol: :lol: :szeroki_usmiech oby to było to.
          ----- Złota L&K by MASTERS ---
          __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

Pracuję...