Sterowanie lusterkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz_octa
    Drive
    • 2007
    • 49

Sterowanie lusterkiem

Zamieszczone przez paf
    ja tam kocham IGO już kilka miesięcy - to jest IMO najlepszy silnik soft+3D z wszystkich map, prędkość działania itd powala
    (odgrzewajac kotleta) pojezdzilem troche z iGO po Polsce, Slowacji, Rumuni i Wegrzech. To co moge powiedziec to:
    - fajny oczojebny design - podoba mi sie choc TT jest bardziej intuicyjny,
    - pokrycie map dla tych krajow (zwlaszcza Rumuni - bo zrobilem z nim 2000km z nim) jest dosc dobre - dla Wegier pokrycie jest ponad 100% bo widzial drogi ktorych nie ma i nie bylo za to nie ma np nowych autostrad na Wegrzech - Debrecin - Miskolc i w Rumuni Constanta - Bucarest (chodzi nie o cale autobany a o odcinki oddane w ubieglym roku lub na poczatku tego) jesli chodzi o adresy to poza wiekszymi miastami (Bucarest, Brasov, Sybin) nie widzi numerow domow - tzn niby podaje ze sa ale chwile pozniej daje komunikat ze nie znaleziono adresu.
    - zle interpretuje (lub nie ma tego typu wpisow) kierunki na ulicach jednokierunkowych - notorycznie wpycha nas pod prad (Bucarest, Debrecin; Miskolc; Warszawa i kilka mniejszych po trasie)
    - wg mnie glupio kalkuluje czas przejazdu (jest on nierealny do osiagniecia - min 20% trzeba dodac) - tak bylo przynajmniej w Rumuni - gdzie na kazdym kroku stoja radarowcy i sie nie da pogonic, zreszta w Polsce jest to samo - jest bardzo optymistyczny - akurat pod tym wzgledem to TT jest mistrzem
    - Generalnie - ciezko jest sie zgubic z tym czyms na pokladzie jezdzac po Rumuni i Wegrzech.

Kilku rzeczy w nim brakuje (malo POI, troche zbyt skomplikowane menu, brak opcji "blokuj odcinek drogi" - ale to chyba tylko w AM jest ), ale generalnie jest jak najbardziej OK - - jesli chodzi o szybkosc dzialania to jest porownywalna do TT, troche szkoda ze po zmianie kierunku jazdy (wjazd w boczna ulice, lub nawrocenie - celem zrbienia jakiegos zdjecia [wyjazd byl turystyczny]) liczy nowa trase - czasem o 30km dluzsza - za to po odhaczeniu U-turn - kaze nawracac w roznych dziwnych miejscach
    ASV 2005 r.
    150/320 Nm
  • lolek_2
    Classic
    • 2006
    • 35

Sterowanie lusterkiem

Czy posiada moze ktos schemat elektryczny czesci instalacji odpowiedzialnej za sterowanie lusterkami. Przestalo mi dzialac lewe lusterko jak przelacznik jest na R+L to rusza mi sie tylko prawe, jak jest na R to rusza sie tylko prawe czyli prawidlowo. Lusterko sprawdzilem podlaczylem je do zasilacza i pracuje we wszystkich polozeniach wiec przyczyna jest w innym miejscu.

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

lolek_2, sprawdz wiazke kabli w tej gumowej rurze miedzy drzwiami - czesto lubi sie tam kabelek polamac. Potem mozesz jescze luknac w kostkach - sa one pod plastikiem przy lewej nodze.
      DACAR.team

Komentarz

• lolek_2
        Classic
        • 2006
        • 35

kable sprawdzilem miernikiem od wtyczki przy lusterku do kostki tej po lewej stronie na slupku i sa ok. Chcialem dalej sprawdzic ale nie wiem gdzie dalej idzie.

Komentarz

• LuKaS łomża
          Ambiente
          • 2006
          • 117

tez mam taki problem lewe lustrko stoi i podgrzewanie jego nie działa kable sprawdziłem a który bezpiecznik za to odpowiada czy ktoś może mi podać nr
          AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• brandO
            Rider
            • 2006
            • 624

w tym temacie purchawa chyba podał schemat bezpieczników więc sprawdź sobie

Schemat Bezpieczników
            auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
            Time is up...
            Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

Pracuję...