Dziwne gwizdanie z turbiny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu1978
    Classic
    • 2008
    • 36

Zamieszczone przez Lukasso
    ja jeszcze nie wiem czy taki poranny hardkor bede uprawiał (bede w stanie uprawiać)
    kto jak kto ale Tyyyy? powiedz że chodzi o drugą połowę :-)
    :szeroki_usmiech
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Nie dawno pisałem o problemie z zaworem podciśnieniowym w turbinie, wynieniłem go i moc wróciła!!! Tylko teraz dosyć głośno słyszalna jest praca turbiny a dodatkowo słychać gwizd powietsza tak jakby gdzieś była jakaś nieszczelność (facet od regeneracji turbin powiedział, że często występuje nieszczelnoś przy cięgnie regulującym położenie łopatek turbiny i kazał mi się tym nie przejmować). Czy miał już ktoś podobny problem a jeśli tak to powiedzcie czy mam się szykować w najbliższym czasie że turbina zdechnie?! lacze Pozdrawiam!!!
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Techno200
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 782
      • Tesla

Hmm, czasami turbo gwizdze- zwlaszcza po chipe. Jednym nic sie nie dzieje a u innych oznacza rychly koniec turbulum. U mnie przy przebiegu okolo 100k czesto zaliczalem notlaufy, po wgraniu wirusa turbo zaczelo swiszczec i pozniej sie wysralo... Program je dobil. Teraz mam hybryde gt17/gt22 i wyje jak odrzutowiec (kocham ta muzyke). Ale ja sie nie przejmuje, dlaczego: bo nie bierze oleju, nie ma notlaufow, bo ten typ tak ma

Jesli u Ciebie nie ma notlaufow i nie bierze oleju to nie powinienes sie raczej przejmowac.
      Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

Oleju nie żre a i notlaufy nie występują, także jeżdżę bez przejmowania się (może ten chip faktycznie tak działa). Dzięki Techno200! Pozdrawiam!!!
        Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
        Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• 20omega
          Ambiente
          • 2006
          • 105

Cześć kiedyś poruszałem ten temat, też mam octę z wirusem wszczepionym u mastersów ( 130kkm) mam ją równy rok i jak gwizdała tak gwiżdże nawet miły dźwięk. a doradzono mi tak Jeśli jest ci dane aby turbawka zdechła to i tak nie uchronisz się przed tym. O czywiście nie życzę ci tego.
          ----- Złota L&K by MASTERS ---
          __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

Pracuję...