Zamieszczone przez Lukasso
Dziwne gwizdanie z turbiny
Zwiń
X
-
Dziwne gwizdanie z turbiny
Nie dawno pisałem o problemie z zaworem podciśnieniowym w turbinie, wynieniłem go i moc wróciła!!!Tylko teraz dosyć głośno słyszalna jest praca turbiny a dodatkowo słychać gwizd powietsza tak jakby gdzieś była jakaś nieszczelność (facet od regeneracji turbin powiedział, że często występuje nieszczelnoś przy cięgnie regulującym położenie łopatek turbiny i kazał mi się tym nie przejmować). Czy miał już ktoś podobny problem a jeśli tak to powiedzcie czy mam się szykować w najbliższym czasie że turbina zdechnie?!
lacze Pozdrawiam!!!
Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
-
-
Hmm, czasami turbo gwizdze- zwlaszcza po chipe. Jednym nic sie nie dzieje a u innych oznacza rychly koniec turbulum. U mnie przy przebiegu okolo 100k czesto zaliczalem notlaufy, po wgraniu wirusa turbo zaczelo swiszczec i pozniej sie wysralo... Program je dobil. Teraz mam hybryde gt17/gt22 i wyje jak odrzutowiec (kocham ta muzyke). Ale ja sie nie przejmuje, dlaczego: bo nie bierze oleju, nie ma notlaufow, bo ten typ tak ma
Jesli u Ciebie nie ma notlaufow i nie bierze oleju to nie powinienes sie raczej przejmowac.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Cześć kiedyś poruszałem ten temat, też mam octę z wirusem wszczepionym u mastersów ( 130kkm) mam ją równy rok i jak gwizdała tak gwiżdże nawet miły dźwięk. a doradzono mi tak Jeśli jest ci dane aby turbawka zdechła to i tak nie uchronisz się przed tym. O czywiście nie życzę ci tego.----- Złota L&K by MASTERS ---
__uuufffff cóż to była za maszyna____
Komentarz
-
Komentarz