1.9TDI 101KM ATD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzyx
    Classic
    • 2016
    • 7

1.9TDI 101KM ATD

maksiu, przez telefon :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 10 Wrz, 14 22:26 ]
    ale w grudniu mam urlop więc można coś pomysleć :szeroki_usmiech
  • jackit
    Classic
    • 2013
    • 22

1.9TDI 101KM ATD

Witam Koledzy posiadam od niedawna Octavie kombi 4x4 rocznik 2001 silniczek jak w temacie, mam pytanko czy w takowym silniczku sa pompowtryski czy pompa???Jest to moj pierwszy w zyciu diesel dlatego prosze o wyrozumialość.
    Jeszcze jedna sprawa jesli można by nie zaczynać nowego wątku, mianowicie przy rozruchu zimnego silnika kontrolka świec żarowych pali sie nie wiecej niż 3-5 sekund, a jesli silnik jest rozgrzany to kontrolka potrafi sie palic ok 10 sekund podaje te wartosci tak na oko, ale chodzi mi o to ze na rozgrzanym silniku znacznie dłużej grzeją się świece żarowe a z tego co wiem powinno być chyba odwrotnie. Po rozruchu zimnego silnika w temp ok 0 stopni da sie odczuc minimalne falowanie obrotow przez krotki czas ok 30 sekund. Dodam na koniec ze nic zlego sie naraznie nie dzieje zapala jezdzi i wsio ok, ale jak wspomnialem jest to moj pierwszy diesel i pierwsza zima przedemną dlatego pytam kolegów na co zwrocić uwagę???? jak moge sprawczić swiece zarowe bez ich demontarzu i podpinania pod kompa da sie jakos mierniczkiem je sprawdzic?????

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez jackit
      sa pompowtryski
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Tony065
        RS
        • 2009
        • 2487
        • Octavia I (1U2)
        • ARX 1.8 20VT 150 KM

jackit, zrób lepiej komplet logów, to koledzy od tabelek na pewno coś powiedzą na temat tego auta. Przed zimą warto sprawdzić stan lub wymienić filtr paliwa, bo zbiera się w nim woda.
        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
        @ by Tune-up Gdańsk
        TDI VP++ i jeszcze rośnie
        Antek

Komentarz

Pracuję...