Witam nie chcialem sie odzywac ale ginter ma racje pracuje w Lotosie . Pare lat temu Castrol byl tak leniwy, ze nawet Lotos wtedy Rafineria produkowala beczki z napisem Castrol odbierali wtedy gotowy produkt na dzien dzisiejszy dalej biora ale tylko baze . Ale nic do glowy inne firmy zachwalane rowniez biora od nas baze a lotos od nich komponety . Oleje Lotosu niczym nie odbiegaja od znanych marek jezeli chodzi o parametry , wiem zaraz ktos napisze glosniejsza praca silnika ale to jest tylko dodatek ktorego akurat Lotos nie dodaje a mozna go kupic np. Motula . To samo jest z paliwami nie znam stacji ktora w Gdansku i okolicach nie brala by z Lotosu zaczynajac od Orlenu . Ginter na jakim dziale pracujesz daj znac na pw
Dziwne trzaski zawieszenia
Zwiń
X
-
Dziwne trzaski zawieszenia
Od kilku dni zaobserwowałem, że jak gwałtownie hamuję lub najadę na poprzeczną nierówność np. próg zwalniający to z zawieszenia wydobywa się dziwny dźwięk. Niby to skrzypienie ale o barwie metalicznej. Gumy stabilizatora :?: Wymieniałem je już kiedyś po przebiegu 20kkm, ale tamten dźwięk był jak skrzypienie starego tapczanu, a ten jest trochę inny. Dodam, że teraz autko ma dwa lata i 118kkm.
-
Komentarz