Dziwne trzaski zawieszenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eponimos
    Classic
    • 2005
    • 23

Witam nie chcialem sie odzywac ale ginter ma racje pracuje w Lotosie . Pare lat temu Castrol byl tak leniwy, ze nawet Lotos wtedy Rafineria produkowala beczki z napisem Castrol odbierali wtedy gotowy produkt na dzien dzisiejszy dalej biora ale tylko baze . Ale nic do glowy inne firmy zachwalane rowniez biora od nas baze a lotos od nich komponety . Oleje Lotosu niczym nie odbiegaja od znanych marek jezeli chodzi o parametry , wiem zaraz ktos napisze glosniejsza praca silnika ale to jest tylko dodatek ktorego akurat Lotos nie dodaje a mozna go kupic np. Motula . To samo jest z paliwami nie znam stacji ktora w Gdansku i okolicach nie brala by z Lotosu zaczynajac od Orlenu . Ginter na jakim dziale pracujesz daj znac na pw
  • Kinzi
    L&K
    • 2005
    • 1275
    • Superb III (3V3)

Od kilku dni zaobserwowałem, że jak gwałtownie hamuję lub najadę na poprzeczną nierówność np. próg zwalniający to z zawieszenia wydobywa się dziwny dźwięk. Niby to skrzypienie ale o barwie metalicznej. Gumy stabilizatora :?: Wymieniałem je już kiedyś po przebiegu 20kkm, ale tamten dźwięk był jak skrzypienie starego tapczanu, a ten jest trochę inny. Dodam, że teraz autko ma dwa lata i 118kkm.
    Octavia TDI

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Sprawdzic tylne gumy wahacza przedniego z obu stron. Najlepiej jak jest maksymalnie ustawione do przodu i do tylu. Ta guma z czasem lubi pekac.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3777
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

wjechać na kanał, z kawałkiem breszki (to nie kawał) pod auto i przy pomocy breszki małe huśtanko w zawieszeniu przednim i tylnym.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

Pracuję...