Dziwny problem z uruchamianiem silnika 1,9 TDi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Miguel
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 89
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Witam
    Zamieszczone przez -Piotr-
    Co pewien czas na forum są różne akcje związane ze zbiorowym zakupem gadżetów klubowych. Najszybciej zdobedziesz naklejkę klubową. Jest ona dostępna od ręki. Możej ją odebrać na zlocie warszawskim. W przypadku pozostałości należy jedynie śledzić życie na forum. Nie istnieje jako taki sklepik klubowy chyba, że ktoś ma coś do odsprzedania.
    HEHEHEHE przez to zycie forum z zonka sie widuje jak wchodze do domku.... i heheh jak sie klade spac obok niej 3 godziny po tym jak ona juz zasnie , ale bede sledzil i polowal na gadzeciki typu smyczka koszulki itp. bo naklejeczke i znaczek na grilla juz sobie zalatwiam jak pojade po moja octe to przez GRANICE PRZEJADE Z LOGO NA GRILLKU. ))))))))
    A taki jestem

Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.

P.S.
    W razie jak bym cos niefortunnie przegapil bardzo prosze ojakies info na @ .
    ASZ 240+ supported by DGW.
    Prowadzę - jestem trzeźwy!
    Jest nas coraz więcej!
  • wlodek
    Classic
    • 2007
    • 2

Mam taki dziwny problem, występujący tylko czasami. Gdy silnik jest ciepły przy uruchamianiu załapuje natychmiast i po sekundzie gaśnie. Nawet wtedy gdy rozrusznik obraca dalej silnikiem. Tak jakby coś odcinało pracę silnika. Co to może być ?

Mój samochód ma półtora roku i 67 tys przebiegu. W serwisie diagnostyka komputerowa nic nie wykazuje. Z góry dziękuję za pomysły co z tym robić (przed końcem gwarancji).

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

sprawdź, czy nie zacina się klapka odcinająca dopływ powietrza przy wyłączaniu silnika. jeśli zatrzyma się w pozycji zamkniętej to czasami może dawać takie objawy przy zapalaniu.
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

wlodek, Czy w tym momencie zaswieca sie cos na liczniku?? Taki jakby kluczyk???
        Spritmonitor.de

Komentarz

a może to ..?http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8085

Komentarz

• wlodek
            Classic
            • 2007
            • 2

Dziękuję za odpowiedzi.
            Niestety mam teraz samochód w warsztacie blacharskim i nie mogę sprawdzić. Później zwrócę na to uwagę w serwisie. A tak przy okazji, nic mi się nie zapala na liczniku.

Komentarz

Pracuję...