Szczerze mowiac szybciej kupic nowe i wymienic. 150 zl to dosc sporo ale zaoszczedzi ci i czasu i nerwow. Zawsze mozesz posprawdzac czy styki nie zasniedzialy na wtyczce, a potem juz tylko rozebrac kierunek i szukac dalej. Pamietaj ze kierunki sa sklejane/zgrzewane wiec tez trzeba uwazac przy otweiraniu. Prosciej i szybciej kupic nowy i wymienic
Witam wszystkich
Nie jestem do konca zadowolony ze swiatel w swojej O1, mialem wczesniej astre G z zarowkami h7 osram cool blue hyper white i byl bajka w nocy, duzo bialego swiatla. Troche eksperymentuje w zarowkami i teraz mam nightbreaker plus ale tez nie ma rewelacji. Myslalem o zamontowaniu hidow w soczewkach przeciwmgielnych ale mam obiekcje przed strozami prawa.... Ostatnio znalazlem na allegro cos takiego:
IMHO nie ma co kombinować ze źródłami światła o wątpliwej legalności (w razie kolizji może być problem). Założyłem tuż przed świętami przekaźniki do mocno spracowanych H4 Philips Nightguide i w obecnych warunkach pogodowych jest zdecydowanie lepiej. Co wyjdzie w deszczu na mokrym czarnym asfalcie, sam jestem ciekaw. Jedyna inna droga to ORI xenon plus spryski, samopoziomowanie.....
a gdzie zakłada się te wiatraczki? bo jak wewnątrz reflektora to ciekawe co daje bo to jednak środowisko w miarę szczelne i gdzie on ma wydmuchiwać lub pobierać powietrze? a jak nie szczelne to po jakim czasie czyści się lampy ?
pekool, W jakim stanie po pierwsze masz lampy :?: Chodzi o lustro i klosze.Ja do swojej też założyłem Osram nb 90+ i jestem zadowolony.Ale lustra ma eleganckie i klosze se wypolerowałem bo od tego trza zacząć prace jak sie chce mieć lepsze światła bez zakładania xenonów
Dostałem odpowiedź od sprzedawcy tych zestawów. Treść wklejam poniżej:
Witam serdecznie,
Zestaw posiada certyfikat CE oraz RohS - nikt na stacji diagnostycznej ani policja nie ma prawa zabierać dowodu. Sam mam zamonowane te LEDy i miałem badanie techniczne 3 tyg -€“ bezproblemowo przeszło.
Musi mieć Pan soczewki w lampach aby korzystać z tego zestawu
Czyli facet nie wie co to CE i RoHS i nie wie czy to ma homologację albo wie, że nie ma tylko nie chce powiedzieć. Ja bym tego nie kupił.
O 0:15 mówię do młodej, dawaj wrzuć zdjęcia na fejsa z fajerwerków, a ona na to: weź przestań kto siedzi teraz na necie?? Wszyscy piją :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
O 0:15 mówię do młodej, dawaj wrzuć zdjęcia na fejsa z fajerwerków, a ona na to: weź przestań kto siedzi teraz na necie?? Wszyscy piją :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Zdziwić się można ile ludzi spędza sylwka przed kompem.
Komentarz