Salon elastyczny w kwestii cen ;)
Zwiń
X
-
Salon elastyczny w kwestii cen
Hej
W związku z podjęciem decyzji o zakupie nowego wózka mam pytanko czy ktoś mam może doświadczenia z salonami Skody (śląsk i okolice) w zakresie negocjacji cen.
Czy któryś z dealerów wyróżnia się może wyjątkową "elastycznością".
Proszę o wszelkie sugestie i pozdrawiam
Jagman
Fela 1.9D (już 215 000 i nic się nie chce zepsuć
Jaguar XJ 4.0 (czarny jak noc)
-
-
Kaszana
Przykro to stwierdzić, ale w porównaniu z niektórymi innymi markami dealerzy
Skody są mało elastyczni.
Komentarz
-
Kaszana
Zamieszczone przez djczasKaszana, bo inne marki sie nie sprzedają a skodzie ciągle rośnie
Komentarz
-
Nie ma sensu ograniczać się do okolicy. Jak kupujesz nowe autko, zwłaszcz na "zamowienie" to w zasadzie liczy się cena i tylko cena. Ja zrobiłem coś w rodzaju przetargu - w rezultacie mimo że mieszkam w Piasecznie k. Warszawy, auto kupowałem w Krośnie - czyli na drugim końcu Polski. Po prostu ten dealer dał najlepszą cenę.
pozdrawiamJarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Jedź na Litwę.Tam kupisz duuużo taniej. Sprawdź w necie: www.skoda-auto.lt W salonach bliżej Polski to i po naszemu można się dogadać .
1 lit = ok. 1,1 zł
+ 18%VATPozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez DezetWyposażenie można sobie skonfigurować. A co do gwarancji - to przecież Unia! Chociaż znając nasze serwisy, to na wszystko znajdą haczyk :evil:
auta sprowadzone zza granicy.
Odpowiedź była jednoznaczna: gwarancja jest honorowana byle była ksiązka serwisowa
- w wypadku samochodu używanego z wbitymi pieczątkami przeglądów
- w wypadku nowego z pieczątką sprzedawcy
Komentarz
-
Samochody produkowane w Polsce albo przesyłane do Polski do sprzedaży zazwyczaj są gorsze od takiego samego np. w Niemczech czy Francji. Bardziej awaryjne, wszystko szybciej się zużywa. Polska jest traktowana przez koncerny samochodowe jako tzn. "kraj trzeciego świata".
Wiem to od człowieka pracującego w jednym z koncernów samochodowych zagranicą.
[ Dodano: Nie 11 Lut, 07 17:34 ]
P.S. Robi je trzecia zmiana-"murzyni"
Oczywiście oficjalnie nie ma innych standardów produkcyjnych.
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez FerySamochody produkowane w Polsce albo przesyłane do Polski do sprzedaży zazwyczaj są gorsze od takiego samego np. w Niemczech czy Francji. Bardziej awaryjne, wszystko szybciej się zużywa. Polska jest traktowana przez koncerny samochodowe jako tzn. "kraj trzeciego świata".
Wiem to od człowieka pracującego w jednym z koncernów samochodowych zagranicą.
[ Dodano: Nie 11 Lut, 07 17:34 ]
P.S. Robi je trzecia zmiana-"murzyni"
Oczywiście oficjalnie nie ma innych standardów produkcyjnych.
Komentarz
-
Zamieszczone przez DezetTzn. w Polsce są sami "murzyni" i wszystkie bryki robione są na 3 zmianie. Lekka przesada. Zresztą skąd wziąć tyle murzynów...
Co do wyposażenia to nie wiem jakie są różnice ale na pewno w Niemczech jest podstawowa wersja droższa. Tyle co słyszałem to że golf V tylko chyba w Rumuni ma tylne boczne poduszki w standardzie.
Komentarz
-
-
Z tego co mi wiadomo od wiadomych mi osób to na Skodzie Octavi I salon zarabia 6% ceny samochodu a na Octavi II zarabia 7% ceny samochodu i ewentualnie możesz negocjowac z nimi to co oni zarobią czyli jeśli auto kosztuja np: 100 tyś i jest to OII to ich zarobek to 7 tyś na tym konkretnym autku i teraz kwestja ile oni ci sa gotowi upusciś czyli jak dają ci rabat 2 tyś. to oni na autku mają zarobku 5 tyś itd.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz