Co z rozrusznikiem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wodziu
    Classic
    • 2007
    • 29

Co z rozrusznikiem?

Wczoraj został mi podmieniony program sterujący FAPem w RS TDi. Jeżdże głównie po mieście i zapalał mi się średnio co 500 km :/

Od dziś zaczynam testy nowego programu, zobaczymy jakie są realne szanse na pożegnanie się z tym problemem
  • ewa.saganowska
    Ambiente
    • 2006
    • 165

Co z rozrusznikiem?

Witam! W warsztacie powiedziano mi ze pada rozrusznik. Przy odpaleniu wystepuje charakterystyczny szum. Nowy rozrusznik do AGN kosztuje ok. 500PLN. Gdzie moge kupic to taniej a moze wcale nie trzeba wymieniac rozrusznika? Pozdrawiam

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

A gdzie byłas we wrocku u mechanika jak masz szum to pewnie łozysko szumi lub bendix ja tak jeździłem prawie pół roku wkońcu rozebrałem i przesmarowałem łożyski. Na przeciwko korony jest tam taka uliczka z warsztatami i jest tam Elektryk nazwisko Polak spróbuj u niego jest dobry. A rozruszni ja placiłem za regenerowany do O I 2.0 L cos okło 300 - 350 zł. oddałem swój w rozliczeniu tyle zapłaciłem w Olsztynie a we Wrocku podobna cena.
      Lub pojedz do AutoExpres do kolegi Andrzeja mysle ze też ci pomoże telefon masz: 341 56 58 lub 0501 222 485
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kupić zawsze można, ale może najpierw da się naprawić. Taki szum przy odpalaniu świadczy o niezałączaniu cewki-bendiksa. Ja naprawiałem u nich i było ok, zadżwoń
        Elektromechanika RM pracują cały dzień- najlepiej 9.00 - 18.00
        Wrocław, ul. Przedmiejska 1,(jadąc od ul.Zachodniej w kierunku ul.Niedzwiedziej za wiaduktek kolejowym w prawo i od razu w prawo i za auto-myjnią jest warsztat) tel. 071/355-04-61 lub (698-629-883 p.Mariusz), trzeba dżwonić do skutku bo mają dużo pracy. A najlepiej podjechać, wtedy na miejscu może ocenić sprawę, bo przez telefon może być trudno.

możesz jeszcze tu popytać:
        Polak Andrzej Elektromechanika Pojazdowa
        51-421 Wrocław, ul. Rakowa 46 a - woj. dolnośląskie
        tel. 071 325 49 49, fax 071 325 49 49

Zapłon" Elektromechanika Pojazdowa Maciej Gąsior Zbigniew Kobylański
        51-421 Wrocław, ul. Rakowa 34 a - woj. dolnośląskie
        tel. 071 325 59 71

"Jetronik" S.C. Centrum Elektroniki Samochodowej Krzysztof Wiatrowski Zbigniew Sulak
        52-013 Wrocław, ul. Opolska 159 - woj. dolnośląskie
        tel. 071 342 57 61, fax 071 342 57 61
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• szpal
          Drive
          • 2005
          • 88

Jeżeli odpalasz bardzo dużo razy (np. na taxi odpala się dziennie kilkadziesiąt razy) to przy okazji sprawdź stan zębów na kole zamachowym. Praktycznie w dwuch leżących naprzeciw siebie miejscach na wieńcu koła zamachowego zaczyna zazębiać się rozrusznik powodując największe zużycie zębów. Odgłos przy uruchamianiu podobny jest do churgotu z gwizdem. Osobiście spotkałem się z takim przypadkiem. Przebieg 150 tyś, rozrusznik z niewielkimi śladadami zużycia tulejek i bendixa, a zęby na wieńcu z jednej strony na długości ok. 15 zębów praktycznie przestały istnieć ( zużycie takie było tylko z jednej strony).
          Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

Zamieszczone przez daneczek76
            Lub pojedz do AutoExpres do kolegi Andrzeja mysle ze też ci pomoże telefon masz: 341 56 58 lub 0501 222 485
            wszystko sięzgadza, tylko nie pros Andrzeja tylko marcina "Piegusa", ja u nich robię duzo rzeczy i sobie chwale.

Zamieszczone przez endryu
            "Jetronik" S.C. Centrum Elektroniki Samochodowej Krzysztof Wiatrowski Zbigniew Sulak
            52-013 Wrocław, ul. Opolska 159 - woj. dolnośląskie
            tel. 071 342 57 61, fax 071 342 57 61
            polecam ,ale nie najtańsi.

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

mialem problem z bendixem tez przy uruchamianiu tak jakby mial problem z powrotem poszedl do smarowania i narazie jest ok po co nowy moze na prawde wystarczy tylko przeczyscic i posmarowac !
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

Pracuję...