Skrzynia 6 bieg. z OI w OII czy to jest możliwe??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yeti
    Classic
    • 2007
    • 14

Zamieszczone przez brandO
    niestety to są OZ
    grunt, że prezentują się ostro k
  • brutus
    Rider
    • 2006
    • 329

Tak jak w temacie.. ponoć skrzynie 5 bieg z TDI nie cieszą się dużą wytrzymałością.. tak słyszałem, zastanawiam w takim razie czy Skrzynia 6 biegów z 1.9 TDI ale z O! <czyli i z golfa IV i Leona I, A3> jest kompatybilna ??
    OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

brutus, Przeciez w OII masz tez skrzynie 6 biegow.

One sa slabe, jak maja slabych wlascicieli takie jest moje zdanie. Kazda skrzynie da sie zabic. Czemu jednym w maluchu skrzynia wytrzymywala 300kkm a inni zajezdzali je w 20kkm. Przeciez to byly takie same skrzynie :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• brutus
        Rider
        • 2006
        • 329

mogę kupić taką skrzynie od golfa IV TDI 130 KM za całkiem nieduże pieniądze, a słysząłem że w OII skrzynie nie za dobrze znoszą poważniejsze modyfikacje silnika podnoszące znacznie jego moment obr..
        OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

brutus, to ile KM chcesz wykrzesać ? :shock: do 300KM/450Nm powinna wytrzymać...

[ Dodano: Czw 08 Lut, 07 22:07 ]
          Zamieszczone przez Maicroft
          Czemu jednym w maluchu skrzynia wytrzymywala 300kkm
          To one takie przebiegi robiły ? :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

brutus, A jakie sprzeglo ma ta skrzynia, a jakie ma nowa. Jaki jest korpus??

Powiem Ci, ze nawet glupie hamulce w OII roznia sie diametralnie od ich odpowiednikow w OI, tak wiec sklaniam sie ku temu, ze taka skrzynia 6 biegow tu i tam moze tez byc inna.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• damian
              Ambiente
              • 2007
              • 178

Zamieszczone przez Maicroft
              Czemu jednym w maluchu skrzynia wytrzymywala 300kkm
              A to maluchy takei przebiegi wytrzymywały, nie mówiąc już o skrzynce??
              Pewine nie jeden użytkownik tych boilidów, chciałby taką skrzynię, ja kiedyś miałem maluszka (tak, tak -miałem) no i skrzynka wytryzmywała pół roku i potem padał synchronizator, więc po nową i tak wkółko :lol:

[ Dodano: Pią 09 Lut, 07 08:20 ]
              oooooo, bezduszny też takie pytanie zadał, ja coś dzisiaj nie dowidzę, po nie przespanej nocy - sorki
              Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ja nie wiem, ale IMO to zalezy wiele od tego jak ktos tym jezdzil. Kolega mial BIS-a to jak sprzedawal gosc tylko popatrzyl a na liczniku bylo 80kkm to mowi, ze 180kkm przejechane, a kolega mu na to ze tak, tylko ze w rzeczywistosci bylo o jeszcze jedno 100 wiecej i puki auto jezdzilo nie bylo z nim zadnych problemow. Najwieksze sie zaczely jak kupil drugie auto, a tym jezdzil sporadycznie.

U nas w domu maluch dobil do 130 i poszedl dalej, tam tez troche pojezdzil i sprzedal sie jeszcze dalej i nikt nic w silniku nie grzebal ani skrzyni, inna sprawa sa sprzegla :diabelski_usmiech

I dobra, zeby nie bylo ze tylko glupoty opowiadam, to jest. Korpus skrzyni 5 biegowej OII oraz 6 biegowej OII. Nie wyobrazam sobie, zeby w nowym aucie wymieniac skrzynie, gdzie trzeba wymienic jeszcze pewnie duzo innych rzeczy, zaczynac nawet o tym myslec. To trzeba bylo kupic lepsza baze do modow, a nie teraz kombinowac. Wszyscy sie boja tych 2.0TDI jak ognia, tylko nie wiadomo czemu. Walek skrzyni 6 biegowej w OI i OII jest taki sam
                Załączone pliki
                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...