Ziomal, na ta fote ( tylko i wylacznie na ta ) moderatorzy powinni zrobic wyjatek no chyba ze sami zmniejsza fote tak zeby bylo widac wszystkich
Octavia 1.7 55kw jaki Lpg?????
Zwiń
X
-
moja 1.6 55kw AEE rocznik 2002 ( była - bo sprzedałem ) miała plastikowy + OBD więc zakładałem IV gen. , wybrałem landi renzo omegas, bo to najlepsza instalka. Zrobiłem na niej 60kkm i zero problemów. Było na forum kilka wypowiedzi jak ten silnik pracuje ze zwykłymi instalkami , więc nie radzę oszczędzać tylko zakładać - SEKWENCJĘ !!!!
Teraz jezdzę galaxem 2.3 + bigas IV gen. i nie narzekam 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gsm-rafpomylilem sie w poczatkowym opisie To jest 1.6 55kw z 1997 planuje pojezdzic nia okoo 2lat
Slyszalem opinie ze bez problemu chodzi nie tylko na sekwencji ale wolal bym byc pewny.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gsm-rafSlyszalem opinie ze bez problemu chodzi nie tylko na sekwencji ale wolal bym byc pewny.
Ile planujesz przejechać km :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gsm-rafWitam Kupiłem na dniach octavie 1.6 55kw i
1. w tytule posta jest: 1.7 55 kw
2. w tereści posta: 1.6 55kw z 1997
3. w profilu wersję silnika (pod avatarem) masz 1.6FSI, a te są montowane dopiero w Octavii 2 od 2005 roku)
Czy to druga Octavia w Twojej stajni czy małe nieścisłości?
Jeśli nieścisłości to proponowałbym zedytować profil i tytuł posta by nie wprowadzać w błąd.
Pozdr.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gsm-rafwiesz ja robie okoo 30tys km w roku wiec po roku sekwencja by sie zwrocila i zawsze za
wiecej bede mogł puzniej sprzedac samochod.
A w mozliwosc sprzedazy auta z gazem za wyzsza cene nie wierz. Nie jest tak, że autko z gazem osiąga wyższa cene. Jest grupa ludzi która woli kupic samochod i samemu załozyc gaz niz kupowac samochod z gazem np. z niepewnym montazem.
Jesli chcesz nia zrobic 30.000 w 2 lata to naprawde policz to jeszcze raz. Moja instalka pali 10l LPG po miescie (w zimie i w lecie), nie za bardzo jest roznica, bo po prostu w zimie pali wiecej benzyny zanim sie przelaczy. Mam inst. TARTARINI (seq)
Komentarz
-
-
Witam
Dołączę swoje trzy grosze.
Od miesiąca mam zamontowaną instalację LPG ( Stag300)
Koszt 2600 zł, fakt mam silnik 1,8 20V, ale różnicy w jeździe nie widzę żadnej.
Mam bardzo lekką nogę i spalanie na benzynie wynosiło około 8 litrów , natomiast na gazie wynosi około 9 do 10 litrów na 100 km.
Nie mam żadnych wystrzałów, przełączanie z LPG na benzynę i odwrotnie jest nie zauważalne.
Dziennie robię około 100 km, z tego trasa to 80%, a miasto 20%.
Potwierdzam że istotny jest gazownik który to montuje.
Instalację którą mam polecam, trzy miesiące szukałem odpowiedzi jaką instalację zamontować.( oczywiście tylko sekwencja).
Pozdrawiam JacekBiała Kombi teraz z LPG
Komentarz
-
-
jacek2407, z calym szacunkiem ale instalacja sekwencyjna za 2600zl to troche malo
(za 2000zl sa sredniej jakosci zwykle instalacje)
ale najwazniesze ze tobie sie podoba i oby sluzyla dluuuugo
[ Dodano: Wto 13 Lut, 07 18:28 ]
Zamieszczone przez gsm-rafBardzo faina stronka. Z obliczen tego kalkulatora wynika ze po 7mc nastapi zwrot kosztow instalacji. Zobaczymy jak skodziana bedzie sie sprawowała to pojezdzenie dluzej niz te dwa lata.
Komentarz
-
-
Witam
chester121- montowałem instalację w okresie kiedy stosunek ceny LPG do PB był najmniej korzystny, i zakłady montujące instalację chciały jakoś przeżyć.
Jaka jest cena na dzień dzisiejszy niewiem, ale sprawdzałem ceny i w kilku firmach ceny oscylowały w okolicach 2600 - 3400, w zależności od instalacji.
Pozdrawiam JacekBiała Kombi teraz z LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacek2407Witam
Dołączę swoje trzy grosze.
Od miesiąca mam zamontowaną instalację LPG ( Stag300)
Koszt 2600 zł, fakt mam silnik 1,8 20V, ale różnicy w jeździe nie widzę żadnej.
Mam bardzo lekką nogę i spalanie na benzynie wynosiło około 8 litrów , natomiast na gazie wynosi około 9 do 10 litrów na 100 km.
Nie mam żadnych wystrzałów, przełączanie z LPG na benzynę i odwrotnie jest nie zauważalne.
Dziennie robię około 100 km, z tego trasa to 80%, a miasto 20%.
Potwierdzam że istotny jest gazownik który to montuje.
Instalację którą mam polecam, trzy miesiące szukałem odpowiedzi jaką instalację zamontować.( oczywiście tylko sekwencja).
Pozdrawiam JacekDwuoctaviusz
starsza O1 1,8 `98 + LPG
i nowsza O2 1,6 `08
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomi98wybrałem landi renzo omegas, bo to najlepsza instalka
ponieważ jest:
najbardziej bezawaryjna :!:
najoszczędniejsza :!:
najtańsza :!:
i w ogóle super :!:
a tak naprawdę chciałeś napisać, że po prostu jesteś z niej bardzo zadowolony i ponownie wybrałbyś taką samą nie mając zaufania do tych, których nie wypróbowałeś.
Komentarz
-
Komentarz