Elo mam takie pytanko bo mam problem bo nie wiem jakie moja skoda ma tarcze przednie ile mm może ktoś wie jakie może mieć ten model tarcze . Skoda Octavia I 1.6 55kw 75km 97r chodzi mi o rozmiary bo na innych forach pisze , że 256 a na innych 280 Alufelgi mam 15 i jeszcze takie pytanie jakiej firmy polecacie ? ;] .
Wygłuszenie ochronne pod ramke tablicy rejestracyjnej.
Zwiń
X
-
Gość
Wygłuszenie ochronne pod ramke tablicy rejestracyjnej.
Z czego zrobic takie cos? po sklepach nie moge znalezc, w Octavi mam cos w rodzaju gumy kauczukowej, ale nie widzialem narazie po sklepach takiego czegos. Na naroznik przy nadkolu musze nakleic folie ochronna przezroczysta bo w mojej megance tego nie ma i mysle ewentualnie odrazu wykorzystac ja do tego celu, z tym ze wygluszac nie bedzie a jedynie chronic, z drugiej strony podkladka pod rejestracja ladnie lezy wiec wystarczy chyba jako ochrona lakieru?!
-
Golas27, jest to dostępne w każdym ASO jeśli nie od ręki to na drugi dzień i kosztuje kilka złotych. Jest to zwykły kawałek pianki z taśmą dwustronną, który przyklejasz do ramki i ramkę przykręcasz na tylnej klapie ja w 2012 po zakupie musiałem maznąć srebrnym Hammeritem tą wnękę na tablicę, bo na środku dolnej krawędzi miałem trochę obite, po roku znowu zaczęła się blacha pokazywać, to kupiłem te podkładki w ASO. Zapłaciłem chyba z 7 zł za sztukę
Komentarz
-
-
Gość
rafiki, Jak bede w poblizu Renowki to zajrze bo specjalnie jechac nie ma czasu, poki co szukam innego sposobu chociaz czas mam, wiec najlepiej by bylo jak piszesz.
maly2st, nie przyszlo mi do glowy w sumie u mnie malo takich. Myslalem nad uszczelka samoprzylepna polokragla albo jakas inna.
Komentarz
-
Zamieszczone przez 2.0-16v MichałKomplet przód i tył w ASO kosztuje 8 złOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
KEA075004 - http://allegro.pl/podkladka-tablicy-...929237147.html
Ja mysle jeszcze o czyms takim: http://allegro.pl/listing/listing.ph...+samoprzylepna
Aby dociąz pod wymiar ramki wtedy na całości żaden syf nie będzie wlatywał.
Komentarz
-
-
Tablice rejestracyjne, zarówno z przodu, jak i z tyłu warto przewiercić i przykręcić przez plastykowe podkładki o grubości około 4mm aby nie dotykaly klapy, a z przodu można bez podkładek, bo plastykowy zderzak nie koroduje.
Żadne ramki nie są potrzebne, to tylko wątpliwa ozdoba. Tak przykręcone tablice trudno ukraść i zgubić. Szczegolnie trudno ukraść, gdy śruby mają nie typowe, np. spiłowane łby, i aby odkręcić trzeba dostać się do "środka".
Komentarz
-
-
Gość
-
Gość
-
Gość
Zapomnialem ze pisalem to. Koniec koncow zakupilem rolke foli ochronnej bezbarwnej, takiej mocnej na progi, ale ja uzywalem akurat na blotnikach megany bo fabrycznych juz nie bylo. Z tej foli wycialem pod tablice i dodatkowo dopiero na to nalepilem wspomniana 2 stronna tasme samochodowa, ramka trzyma sie jak rzep psiego ogona i nie stuka. Tasmy dwustronnej nie chcialem kleic bezposrednio na lakier bo roznie z nia bywa, czasem moga byc problemy z oderwaniem, a tak jest na foli ochronnej, a ta jakby trzeba odklejac wystarczy podgrzac i ladnie odchodzi.
Komentarz
Komentarz