Jaki koszt wymiany sworzni wahaczy wraz z tulejami
Zawsze można połączyć jeden słuszny z drugim też słusznym i wychodzi kilka kombinacji :diabelski_usmiech
Czarny z białym, biały z czarnym, szaro szary...
:lol:
Jaki koszt wymiany sworzni wahaczy wraz z tulejami
Jak w temacie. W przyszłym tygodniu wybieram się do mechanika. Części mam już kupione, więc teraz czeka mnie jedynie wymiana obu stron i geometria. Jaki może być orientacyjny koszt całej roboty? Ja jestem zielony w temacie, a dobrze byłoby mieć podstawę do negocjacji
W piątek zmieniałem dwie tylne tuleje przednich wahaczy + jeden sworzen +cała geometria.Koszt robocizny ze sworzniem bo tuleje miałem to 250zł po znajomosci w Serwisie Bosh.
Wymiana tuleji to 40-50zł,geometria jednej osi to 100zł.
jeśli masz zdolności mechaniczne i dobre klucze to sam wymieniasz imadło wystarczy jako praska jeden dzień i masz zrobione a zbieżność niekoniecznie bo nic się tam nie zmienia jeśli chodzi o geometrię
crazykoko jeśli masz podnośnik a masz w zestawie z autem to jeszcze skombinuj podstawki jak będzie podnosił dobre klucze do odkręcania no i imadło takim zestawem możesz to zrobić i jaka frajdą - ja bym tak zrobił oczywiście nie mając dostępu do tych rzeczy i miejsca gdzie możesz spokojnie to zrobić bez pośpiechu to pozostaje fachman czyt. mechanik a zbieżność rzeczywiście warto bo opony większy koszt jak się będą zdzierać
Komentarz