Wymiana szyby przedniej w Octavii I - Warszawa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kartammm
    Classic
    • 2014
    • 4

Zamieszczone przez marlej108
    Frankowicze chca aby panstwo polskie za to zajelo sie oszustwem na gigantyczna skale. Skoro banki ich okradly, to banki powinny w koncu wziac za to odpowiedzialnosc.

Frankowicze ZOSTALI OSZUKANI.
    A gdzie tu jest oszustwo? I złodziejstwo?
    W tych czasach to trzeba mieć z łbem nie po kolei, jeśli myśli się, że przez 30 lat coś pozostanie niezmienne - w tym przypadku kurs pieniądza.

Nie chciało się biorącym kredyt w CHF chwilę pomyśleć i teraz ktoś ma im pomagać? Dobry żart.

To w takim razie pomóżmy jeszcze:
    - tym wszystkim, którzy wzięli pożyczki w Providencie i teraz nie mają na spłatę, bo nie wiedzieli, że oprocentowanie sięga 200%
    - tym, którzy umoczyli w Amber Gold
    - tym, którzy nie wygrali w Lotto
  • Carlo8809
    Classic
    • 2012
    • 24

Witam forumowiczów,
    czy macie jakiś godny polecenia warsztat, gdzie kupię i wymienię szybę przednią w Octavii I ?

pęknięcie jest małe, ale nie ma co ryzykować zabrania dowodu rejestracyjnego.... :P
    Diesels are for elderly people

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Carlo8809
      pęknięcie jest małe
      jak małe? I w którym miejscu? Bo może warto "naprawić" szybe......
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• mariush19
        Rider
        • 2009
        • 634
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Podłączam się, również mam zonka, pojawił się sam z siebie, pękło na środku od lewej krawędzi poszło z 15cm, ale zawraca z powrotem taki znaczek nike mam teraz. Nadal Pilkington najlepszy? Mój "szybiarz" poleca mi Nord Glasa, ale czytam że to najtańsze i się rysuje szybko? W poprzednim aucie skoda felicja wymieniałem szybę 8 razy, (słownie osiem) i zawsze Nord Glasa, i nie wiem czy się szybko rysuje bo ciągle miałem nową szybę

Komentarz

• buldoggg
          Rider
          • 2014
          • 347
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

wszystko zależy z której strony bo nie w każdym przypadku ci mogą zabrać,pierw zrób zdjęcie lub powiedz,gdzie ten ubytek dokładnie się znajduje bo tak jak kolega piotrek_os może uda się naprawić.

Komentarz

• Dareckif
            Drive
            • 2008
            • 93

Jesienią wymieniałem szybę na nord glassa z przymusu bo z ubezpieczenia i jestem bardzo nie zadowolony. Szyba już ma kilka rysek od skrobania (używam mosiężnej skrobaczki) ale oprócz tego jak jadę pod słońce widać dużo małych odprysków. Dodam że jakieś 3 lata temu w drugim aucie wymieniłem na pilkinktona i szyba jest w o wiele lepszym stanie. Tak więc odradzam nord glasa

Komentarz

• pekool
              Rider
              • 2012
              • 321
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam, ja tez w zeszlym roku wymienialem szybe w nordglasie z ubezpieczenia i podobnie jak kolega Dareckif, nie jest em zadowlony z szyby bo po zimie od plastykowej skrobaczki straszne rysy widac rysy (ciekawie czy mozna to wypolerowac) to po pierwsze, a po drugie jakies dwa miesiace po wymianie szyby musialem jechac na poprawke, bo uszczelka byla zle podklejona i zaczelo przeciekac. Tak wogole nordglass jest drogi, bo octavii I za szybe zyczyli sobie ponad 600pln, a reklamauja sie ze maja diamentowe szyby... :?
              pekool

Komentarz

• krzys301
                Ambiente
                • 2007
                • 244
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

też to zauważyłem, odnośnie śladów po kamyczka w szybach nordglassa, ale u mnie w oryginalnej w vw po 100 tyś km szyba pod słońce wygląda jak po piaskowaniu.

Komentarz

• Carlo8809
                  Classic
                  • 2012
                  • 24

Odpowiadam:
                  Szyba ma peknięcie przy wycieraczce prawdopodobnie po kamieniu spod kół Tira. (niestety nie spisałem rejestracji delikwenta, nie ogarnąłem się). Długość rysy to na początku 10 cm, ale z czasem zaczęła się powiększać i też "zakręcać". Wymienić na pewno muszę. Dzięki za poradę w sprawie producenta, może macie jakiś zaufany serwis co sprzedaje i montuje w Wawie?
                  Diesels are for elderly people

Komentarz

• mobi65
                    Rider
                    • 2009
                    • 291

Zamieszczone przez Carlo8809
                    Odpowiadam:
                    Szyba ma peknięcie przy wycieraczce prawdopodobnie po kamieniu spod kół Tira. (niestety nie spisałem rejestracji delikwenta, nie ogarnąłem się). Długość rysy to na początku 10 cm, ale z czasem zaczęła się powiększać i też "zakręcać". Wymienić na pewno muszę. Dzięki za poradę w sprawie producenta, może macie jakiś zaufany serwis co sprzedaje i montuje w Wawie?

Warszawa Targówek. biuro – Goławicka 11 warsztat – ul. Borzymowska 24. tel. 0 22 6788547; tel. 0 602 114852; tel. 0 606 445916. e-mail: [email protected] jak by co to polecam wymieniaja z dojazdem do klienta polecam

Komentarz

• Mirosław Brożyń
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 147

Mam to samo, jestem z Grodziska Maz . Kolo Grodziska jest taka firma co za 450 zyla z wymianą kosztuje. 3 godz. i zrobione
                      KOLEJNY ZADOWOLONY Z SERWISU DOBRYGRZESWAWA

Komentarz

• Gnusma
                        Drive
                        • 2012
                        • 90
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam

Dzisiaj strzeliła mi przednia szyba w moim Tourze , mam pytanie czy szyba w poliftowej Octavii 1 jest inna niż w przedliftowej ? Pytam się ponieważ zastanawiam się czy nie kupić używanej szyby ... co o tym sądzicie ?
                        Może ktoś ma jakis zaufany zakład w okolicy Sosnowca lub Katowic który fajnie wymienia szyby ?
                        Skoda Octavia I Tour 1.6 Twin Power

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69409

Komentarz

• mariush19
                          Rider
                          • 2009
                          • 634
                          • Octavia III (5E3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Szkoda zakładać używaną porysowaną szybę, jak już zakładać to nówkę. Ja za Pilkingtona zapłaciłem z montażem 450pln. Moja była oryginalna z 12 tetnia, wyglądała jak po piaskowaniu. jak wyjechałem z nową szybą to myślałem że jadę bez szyby

Komentarz

Pracuję...