alarm w octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jax
    Classic
    • 2005
    • 7

alarm w octavi

Teraz tak jak pojdziesz do wydzialu komunikacji dostaniesz nowy dowod. W nowym dowodzie numeru silnika nie ma wiec ten problem odpada i niech spadaja na drzewo. Auta z Niemiec czesto wcale nie maja tych numerow bo u nich tylko ten numer jest na fakturze i w Brief-ie. Tak wiec majac ksiazke pojazdu, a zakladam ze ja masz bo od czerwca 99 dawali cos takiego to tam sa tez dane auta i nie ma problemu.

A numery nadwozia, to jedna sprawa ze z tym pozwoleniem na rok to juz jest jakis wielki przekret, bo jak juz to oni je moga wydac na miesiac lub 2 (tak samo jak cos jest nie tak w aucie mechanicznie to wydaja taki papier z i z tym plus dowod sie jezdzi ze jestesmy warunkowo dopuszczeni).

Podjedz moze do innej stacji i spytaj tam jak to zalatwic.
  • Adam32rst
    Classic
    • 2005
    • 32

alarm w octavi

mam zamontowany alarm tytan max plus(ds200).Czy posiada ktoś z was taki sam?Chodzi mi o instrukcje obsługiNie wiem jak sie włącza funkcje panic albo komfort :roll: i nikt mi nie potrafi podpowiedzieć
    octavka combi 1,9 tdi agr-ciekawa zabawka

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nie jestem pewien ale chyba cos takiego mamy. Panic wlacza sie przyciskajac dwa klawisze na pilocie razem. Ale funkcja komfort to chyba chodzi Ci o automatyczne zamykanie drzwi jak auto jedzie. To ustawia serwis albo przy pomocy VAG-a mozna wlaczyc.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Adam32rst
        Classic
        • 2005
        • 32

tak chodziło mi o domykanie drzwi-aha czyli to jest komfort, no ale jak wcisnę 2 naraz to wyłączam czujnik wstrząsowy :? a gdzie ten panic? :cry:

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Hmm, musze sprawdzic potem, ale wydawalo mi sie jak tym jakis czas temu bawilem sie, ze po tym jak alarm sie juz uzbroil to wcisniecie dwoch naraz powodowalo wlaczenie funkcji panic.

Sprawdze popoludniu to dam znac.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

A na czym polega ta funkcja panic? Bo jeśli chodzi o uruchomienie alarmu za pomocą pilota, to trzeba przytrzymać któryś z klawiszy przez parę sekund. Wtedy samochód zacznie wyć.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Wlasnie to.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Adam32rst
                Classic
                • 2005
                • 32

tak chodzi mi o włączenie alarmu-jak ktos się za długo przyglada z bliska :lol: nazywa sie to -panic,i właśnie chciałem wiedzieć na 100% jak to się załancza bo niby ten alarm to ma a nie ma w instrukcji napisane co i jak dzieki za podpowiedż zaraz to wypróbuję :wink:

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Jak przytrzymasz guzik jeden dluzej obojetne jaki to mozesz otworzyc lub zamknac szyby zdalnie. Jak masz szyber to tylko zamknac a juz nie otworzyc. Tak samo dzieje sie w przypadku uruchamiania tego alarmu szyber sie domyka i po przekreceniu kluczyka mimo ze przelacznik jest w pozycji otwarty szyber pozostaje zamkniety , trzeba ponownie dotknac guzika aby sie otwarl.

A panic dziala tylko wtedy gdy alarm jest juz uzbrojony czyli jakies 30s od nacisniecia. To co mowisz ze mozna wylaczyc czujniki wewnatrz to dziala tylko w czasie uzbrajania alarmu.

Tak samo gdy otworzysz auto z pilota i nie otworzysz drzwi w ciagu chyba 30sek auto samo sie zamyka znow. Podobnie dziala tez z bagaznikiem i tylnymi drzwiami gdy otworzysz je tylko na chwile. Chociaz tych drzwi nie jestem na 100% ale tak mi cos swita.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Adam32rst
                    Classic
                    • 2005
                    • 32

no nieżle teraz już wiem o wiele więcej dzisiaj popróbuje gdzieś na uboczu,nie chciałem wczoraj budzić osiedla a masz jakąś instrukcje do tego alarmu w pdf żeby przesłać na maila? byłbym bardzo wdzięczny k pozdrawiam

[ Dodano: Nie 20 Lut, 05 14:53 ]
                    Rzeczwiscie auto sie zamyka samo-to działa;wyłącza się dodatkowy czujnik w momencie aktywacji ok 30sec.-to działa;ciche i głosne włączanie-to działa;ale funkcja panic- nie działa :cry: po aktywacji alarmu jak nacisnę na długo obojetnie jaki przycisk to otwiera mi auto :cry: hmmm muszę szukać dalej a moze ma ktos z was na 100% instrukcję obsługi tego alarmu?

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Zamieszczone przez Adam32rst
                      po aktywacji alarmu jak nacisnę na długo obojetnie jaki przycisk to otwiera mi auto
                      A czy po aktywacji dwa naraz naciskales tez?? Jeden otworzy zawsze cicho/glosno.
                      Instrukcji nie mam w pdf-ie. Kiedys gdzies ojciec trzymal taka papierowa, ale gdzie on to dal to nie wiem bo w dokumentach serwisowych z auta tego nie ma.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Adam32rst
                        Classic
                        • 2005
                        • 32

no nic jutro się pobawię jeszcze :? ale dzieki Maicroft za pomoc k

[ Dodano: Wto 22 Lut, 05 14:14 ]
                        i nic z tego nie mogę sobie poradzić z tym alarmem wszystko jest tylko nie ma funkcji -panic nie moge tego rozgryść :x jak ktos z was będzie miał instrukcję to dajcie znaka pilota mam 2 przyciskowego :? a moze mi wcisnęli inny lipny alarm :?: hmmm, wszystko mozliwe :roll:

Komentarz

Pracuję...