S-3, wyxglada jak by kot albo cos innego drapal... Nie jest to kwestia np. tego ze w tym miejscu trzymasz glownie kierownice + masz obraczke na palcu i to ona rysuje?
o1 lift 110 km dymienie przy gazowniu
Zwiń
X
-
o1 lift 110 km dymienie przy gazowniu
Siema!
Chciałem zapytać profilaktycznie , czy to normalne ze w asv 110 km BEZ KATA przy wciśnięciu w podłoge gazu np 2 biegu i obroty leca od 1800 do 4000 i przez czas tego wzrostu z tyłu chmura.
nie ma maxakry , dym jest gęsty , nie biały ale tez nie 100% sadza tak po środku.
jak robie to podczas włączania sie do ruchu to widze jak rury leci gęsty ale szybko sie rozrzedza i z tyłu widać go na kilku metrach , nie unosi sie wysoko ani nie robi zasłony dymnej na cała wysokość samochodu.
autko z 2001 , silnik ma przelotu 180 tysi.
filtr powietrza do wymiany bo ma juz z 1,5 roku ale nie mam czasu.
dodam ze w miescie jak w wleje 29 litrów to przejeżdżam ok 420 km w korkach głównie , troche jazdy łazienkowską >100 km/h ale tak to ruszanie i hamownie.
czy mniej wiecej wszytsko jest ok ?
jak u was z dymieniem ?
-
-
Zamieszczone przez przemikNormalna sytuacja. Ale nie rob tak czesto bo to srednio zdrowo dla motoru.
Zmien filtr powietrza koniecznie.... to 3 min roboty.
filtr zmienie w przeciagu 4 dni.
a jak u was z dymieniem ?
Komentarz
-
-
U mnie też potrafi wyskoczyć lekki batory, pomimo ori wydechu ...
To wszystko pewnie przez sposób jazdy podobny do twojego :twisted:
Koniecznie wymień filtr, się powtórzę.
Dolot w miarę czysty?
Może jeszcze przepływomierz wariuje i wtedy też potrafi kopcić, bynajmniej tak u mnie kiedyś byłoO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4techU mnie też potrafi wyskoczyć lekki batory, pomimo ori wydechu ...
To wszystko pewnie przez sposób jazdy podobny do twojego :twisted:
Koniecznie wymień filtr, się powtórzę.
Dolot w miarę czysty?
Może jeszcze przepływomierz wariuje i wtedy też potrafi kopcić, bynajmniej tak u mnie kiedyś było
filtr zmienie w weekend.
a jak ze spalaniem , 29 litrów na 400 km to ok ? czyli ok 7,5 litra po miescie ?
Komentarz
-
-
No masz ciężką nogę
Mi zazwyczaj koło 6,5, ale to pewnie dlatego, że jeżdżę po trójmieście a nie po warszawie :P
Zrób program, to jest szansa, że ciutkę spadnie :twisted:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz