[O1] CHEK ENGINE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bikerserwis
    Classic
    • 2007
    • 36

[O1] CHEK ENGINE

hehe tez 2 sztuki. zamowilem u Leca znaczek OCP na grill. Ciekaw jestem jak bedzie wygladac. znowu beda mnie pytac czy to jakas specjalna wersja muahaha
  • maj33
    Classic
    • 2006
    • 28

[O1] CHEK ENGINE

cześć
    mam pewien problem, od pewnego czasu zapala sie kontrolka CHEK .
    po podłączeniu VAG pokazuje błąd przepływomierza
    niestety po skasowaniu wszystko działa OK od 1 do 5 dni
    dziwne jest w tym to że problemy pojawiają sie wtedy kiedy popada mocno śnieg i temperatura spada poniżej zera
    nia jestem pewien czy to tylko przepływomierz czy to instalacja elektryczna
    może ktoś miał taki przypadek

dla waszej informacji jest to silnik 2.0 benzyna tuż po przeglądzie [wszyskie filtry wymienione] przebieg 137 000
    BYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
    JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

maj33, mozliwe ze to przepływomierz gdyz, ma na niego wpływ temp otoczenia a dokladniej powietrza które przez niego przepływa. Jak bedziesz wymieniał to nie kupuj podz zadnym pozorem zmiennika - ja popełniłem taki bład i check dalej swieci :/ tak samo z sondami - tylko oryginał. Ten silnik jest uczulony na zamienniki :!:
      DACAR.team

Komentarz

• DirkDiggler
        Ambiente
        • 2005
        • 220
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Nico21
        Mam sposób na CHECK. Przepływka i lambda u mnie nowe ori i nadal świeci i wyrzuca te same błędy (mieszanka zbyt bogata, zbyt uboga - błąd sporadyczny)
        Silnik pracuje OK tylko ta kontrolka razi w oczy. A raczej raziła bo przy modzie podświetlania zegarów podkleiłem tarczę obrotomierza w miejscu kontrolki czarną folią.
        I teraz już nic nie zakłóca harmonii podświetlonych na krwistoczerwono cyferblatów.
        WORK: Mondeo Titanium
        FUN: TypeR ver.IV

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

zaklejenie nie jest sposobem, jesli wywala błedy to trzeba to naprawic. Ja niestety nie mam na to czasu i jezdze narazie z CHECK`iem.
          DACAR.team

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

Zamieszczone przez DirkDiggler
            podkleiłem tarczę obrotomierza w miejscu kontrolki czarną folią.
            sory ale mnie to kojarzy się z druciarnią.
            Znam przypadki że kupujesz auto a tu tak kontrolka oleju odłaczona co by sie nieswieciła chek odłaczony żeby sie nie swiecił itd... Jak się cos zjebało to trzeba zrobic!!!

Najczęście z tego co wiem u naszego kolegi koleszek on ma 2.0 jak miał czek to za pierwszym razem była to przepływka dopiera druga z koleji org była ok a raz to lambda sonda.
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...