Brak komunikacji z kompem octy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Glaniu
    Classic
    • 2006
    • 16

zmienić się pewno da -tylko zostaje pytanie czy to będzie to o co Ci chodzić będzie
    podwyższyć autko mozna zmieniając spręznki na te z wersj 4x4 ale moim zdaniem lepiej tylko uwazac w ruchu ,a jesli często chaczysz to ściągnij tą gume- osłonę czarną z dołu zderzaka, stracisz na wyglądzie zyskasz na funkcjonalności a to wszystko za free
  • Bobas122
    Ambiente
    • 2005
    • 162

Witam
    Mam problem z komunikacją lap -- octa
    Kupiłem sobie interfejs KKL na rs232 i niemam łączności , lap to HP nc6120 na celeronie z com i lpt interfejs jest znajdowany przez vagcom-y (po polsku A81, 208-1 , polski vag ; po ang 311-2 , 409-1 ) a po próbie łączenia ze sterami silnika --> brak odpowiedzi od controlera a co ciekawsze posiadam jeszcze Audi-VwTool ver.2.0.9 i ten program mi się łączy z silnikiem.
    Próbowałem prawie wszystkiego --> odinstalowałem wszystko , zrobiłem format c i zainstalowałem stery do wszystkiego co w kompie , zrobiłem ponowny format c i na całkowicie czystym systemie I NADAL TO SAMO ----> brak odpowiedzi od contolera.

Co jest nie tak może kupić lepiej interfejs pod USB ?

Pozdrawiam Artur
    AHF '01 Elegance Combi
    seria 120 KM / 257 Nm

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zadam inne pytanie. Czy laczy sie z innym sterownikami jak silnik, jesli tak, to przekrec kluczyk, wlacz ogrzewanie tylnej szyby i radio i wtedy zobacz czy polaczy sie z silnikiem - tylko sie nie smiejcie, moj interfejs tak dzialal, co szybko doprowadzilo do jego wymiany :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Bobas122
        Ambiente
        • 2005
        • 162

Witam
        Chyba się nie łączy bo w autoscan dojechałem do 30 coś adresu i nic zero komunikacji ale jeszcze sprawdzę
        AHF '01 Elegance Combi
        seria 120 KM / 257 Nm

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Zamieszczone przez Maicroft
          tylko sie nie smiejcie, moj interfejs
          To ciekawe co piszesz bo ja jakies 2 miesiace temu podłączałem do Vaga autko swoje i wszystko smigało , a jakies dwa dni temu podłączyłem koledze na bezynce 2.0 l. OI i działął poszdełem dosiebie zobaczyć i dupa :?: niedziała.
          Ach dodam że w między czasie wymieniłem przepływke ale orginał z servisu. Także nie mysle żeby coa było na rzeczy.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

daneczek76, Ten moj byl jakis chory, rozmawialem z gosciem i mowil, ze ktos mu juz raz taki problem zglosil, ale wtedy nie wiedzial jeszcze w czym problem. A teraz mowi, zeby jakos sztucznie obnizyc napiecie w instalacji i zobaczyc wtedy no i wszystko bylo ok, do momentu jak odpalilem auto :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

a może powinieneś sprawdzic to w innym aucie, moze masz coś nie tak, albo może masz za starą wersje, nie wiem jakie są najnowsze, ale moze ta twoja nie obsługuje tego modułu.

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Zamieszczone przez Maicroft
                akos sztucznie obnizyc napiecie w instalacji
                To moze byc to. Dzięki przyokazji sprawde a kolega Bobas122, niech najlepiej zrobi tak jak radzi Sigma_74, bo może na innym autku działa tak jak było w moim przypadku. Ja uzywam 3.11 i działa i na roczniku 98 i na 04 sprawdzałem też śmiga.
                Spróbuj tego programu ja miałem kiedyś sofcik który po win2k czy po xp nie widział comów po zainstalowaniu tego było ok. http://www.driverlinx.com/DownLoad/DlPortIO.htm

Komentarz

ja mam podobnie tyletylko z ABS nie moge się połaczyć bo mam nowy kompa czy sterownik i nie jest w stanie się połaczyć , na jakimś VAgu tez nie mogłem w ogóle.
                  więc niech sciągnie nowy soft i po sprawie.

Komentarz

• Bobas122
                    Ambiente
                    • 2005
                    • 162

Witam
                    Byłem właśnie w mojej furce z kompem i troszkę mieszałem i teraz jest tak:
                    - sprawdzałem ze sztucznym obniżeniem napięcia --> brak odpowiedzi z controlera
                    - odpaliłem prog. Polski Vag ( pana Andrzeja K.) i zmieniłem ustawienie "komunikacja2" na "komunikacja1" i ździwko działa łączy się !!!
                    - w dalszym ciągu niemam łączności z vag-iem 208-1pl , A81pl , 311-2 ,409-1 może trzeba coś pozmieniać w ustawieniach prog. ale niewiem co można zmieniać a co nie należy --> podpowiedz mile widziana

Pozdrawiam Artur
                    AHF '01 Elegance Combi
                    seria 120 KM / 257 Nm

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

A ściągnełeś ten soft do portów I/O co ugóry zapodałem link.

Komentarz

• Bobas122
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 162

@daneczek76 -- tak zaraz zapodam lapkowi i czmychnę do octy sprawdzić , dam znać o efekcie

Pozdro

[ Dodano: Pon 26 Lut, 07 13:09 ]
                        no i nie działa ---> zamówiłem pod USB zobaczymy może będzie działać

Pozdro

[ Dodano: Sro 28 Lut, 07 10:56 ]
                        Witam
                        Koledzy mam prośbę do używających vagcom czy możecie mi podać ustawienia waszych comów ( konkretnie zasoby ) , może tu tkwi problem ?
                        Dalej mieszam i czekam na tego pod USB może dziś będzie.

Pozdrawiam

[ Dodano: Sro 28 Lut, 07 22:35 ]
                        Witam
                        Panowie nikt nie używa programików o które pytam wyżej ?

Pozdro
                        AHF '01 Elegance Combi
                        seria 120 KM / 257 Nm

Komentarz

Pracuję...