Właśnie koledzy zacząłem się zastanawiać czy nie zrobił mi mechanik wała tzn nie nagrał "klienta" facetowi od regeneracji pompowtryskiwaczy :/ w poniedzialek jade do jednego i drugiego zrobic im kipisz... Ale moje pytanie dalej co myślicie o tych dawkach na cylindrach? Na to ma też wpływ ustawienie rozrządu?
1,9 TDI AXR
Zwiń
X
-
robekcool, a więc...... Historia samochodu sie zgadza, przebieg tez ( no chyba ze ktoś w systemie skody coś pozmienial), i teraz silnik. Na postoju nawet po rozgrzaniu silnika czuć wyraźne "mocne" drgania na kierownicy, drazku i pod tyłkiem. Są one dużo bardziej wyczuwalne od innych Skod które oglądałem. Moze tak być powinno, nie wiem. Nigdy w życiu diesla ńie miałem i dlatego mam takie ańie inne spostrzeżenia.
A przy okazji jakie są koszty dwumasy i sprzęgła w tym modelu ? ( zakładam najgorsza wersje ).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81robekcool, a więc...... Historia samochodu sie zgadza, przebieg tez ( no chyba ze ktoś w systemie skody coś pozmienial), i teraz silnik. Na postoju nawet po rozgrzaniu silnika czuć wyraźne "mocne" drgania na kierownicy, drazku i pod tyłkiem. Są one dużo bardziej wyczuwalne od innych Skod które oglądałem. Moze tak być powinno, nie wiem. Nigdy w życiu diesla ńie miałem i dlatego mam takie ańie inne spostrzeżenia.
A przy okazji jakie są koszty dwumasy i sprzęgła w tym modelu ? ( zakładam najgorsza wersje ).
Komentarz
-
-
yunior81, mam taką 7 letnią od nowości 201kkm i w silniku nic nie było robione poza gruchą turbiny (zardzewiała), na gwarancji był synchronizator II biegu (ponoć standard w tych skrzyniach).
Turbo i 2 masa w doskonałej kondycji.
Ja polecam ten silnik ale wszystko zależy od tego, kto jeździł i jak szanował.
Komentarz
-
-
yunior81, Na trasie 5-5,5; miasto 7-7,5 przy normalnej jeździe.
Raz zszedłem na 4,5 na trasie ale 90km/h na 5 biegu i pedał gazu ledwo dotykałem.
Dodam, że poza tym, co robiłem, to:
-raz łożysko przedniego koła
-raz pedał gazu
-2 sprężyny przód-jedna pękła
-odboje amorów tył
chyba tyle
z eksploatacji to tarcze, klocki, oczywiście 2 razy rozrząd.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lashloyunior81, Na trasie 5-5,5; miasto 7-7,5 przy normalnej jeździe.
Raz zszedłem na 4,5 na trasie ale 90km/h na 5 biegu i pedał gazu ledwo dotykałem.
Dodam, że poza tym, co robiłem, to:
-raz łożysko przedniego koła
-raz pedał gazu
-2 sprężyny przód-jedna pękła
-odboje amorów tył
chyba tyle
z eksploatacji to tarcze, klocki, oczywiście 2 razy rozrząd.
A jak sprawa wygląda z ogrzewaniem zimą ? Rzeczywiście diesle kiepsko grzeją ?
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 17:27 ]
PAOLO ESCO, dzięki za opinie !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Rzeczywiście diesle kiepsko grzeją ?
Zamieszczone przez yunior81jak sprawa wygląda z ogrzewaniem zimą ?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz