naprawa zawieszenia po 3 tys kilometrów ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wikz
    Classic
    • 2016
    • 14

Hej koledzy jak się miewacie? Ja dziś dostałem zaproszenie na Targi do Frankfurtu chyba trzeba Będzie skorzystać :diabelski_usmiech
  • kamerunczyk1
    Classic
    • 2013
    • 37

Witam. jakies czas temu naprawiałem zawieszenie przednie w swojej octavi .były wymieniane poduszki amortyzatorów gumy na wahaczach laczniki stabilizatorów koncówki drążków kierowniczych zrobiona zbieznosc. od jakiegos czasu słysze jakies szumy w przednich kołach pewnie to beda łożyska i w najblizszym czasie zrobie .tylko martwi mnie jedna sprawa .znowu cos sie dzieje z przednim zawieszeniu . najbardziej jest to odczuwalne na torach kolejowych gdy przejezdzam.sa mocne stuki i tak jak by kolo zostawało w tych koleinach . czesci na ktorych wymieniałem zawieszenie były sredniej klasy. ale czy jest to mozliwe zeby po jakis 3 tys kilometrow znowu było zawieszenie do roboty ? czy to moze wina amortyzatorów ?.

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

może być drążek kierowniczy padnięty który jest wkręcany w maglownicę i jest na przegubie kulowym tam może pukać najgorsze by było gdyby maglownica dostała już luzu

Komentarz

• kamerunczyk1
        Classic
        • 2013
        • 37

znaczy mam juz luz na kierownicy ale nie wyglada jak by to było cos wyrabane w maglownicy tylko zaraz za kierownica.. dzisiaj jade wpadam w dziure i cale kolo jak by latało stuk i cala kierownica drga .troche to juz wkurzajace . np gdy stoje i ruszam kierownica lewa prawa tak po 5-10 centymetów to słychac jakies stukanie no i te luzy .

[ Dodano: Sob 07 Cze, 14 12:56 ]
        Wczoraj odebralem auto z naprawy . wymienilem lewy drąże kierowniczy lozysko w kole i amortyzatory na bilstein.po prostu auto nie do poznania . zawieszenie twarde auto troszkę podniesione nic sie nie tucze żadnych drgan. Koszt naprawy z częściami 650 zzł .

Komentarz

Pracuję...