Osłony dolne silnika do OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tymek76
    Classic
    • 2008
    • 11

Zamieszczone przez oorsoo
    proponuję kiedyś przejechać się takim "burakowozem" w upalny słoneczny dzień.
    chodze po tym swiecie troche dluzej niz Ty, jezdze samochodem dluzej (sila rzeczy bo prawko mam od 17 roku zycia) i jakosc jestem w stanie przezyc bez oklejonych szyb (choc pewnie zyski ciepla bylyby mniejsze z zastosowaniem takowej - przynajmniej na tylnich szybach - czyt. legalnie) ale albo mieszkam w innym kraju (ja w Polsce a Ty?) i jak do tej pory spokojnie da sie jechac w takich warunkach - po prostu mam wlaczona klimatyzacje i to wystarcza bez problemu (dobra rada nastepne auto kup z klima - warto)

Zamieszczone przez oorsoo
    kiedy uznasz, że nie ma róznicy to wtedy jeździj do woli po wszystkich właścicielach samochodów z lekko ciemniejszymi szybami
    uwazam ze nie ma roznicy ktora rekompensowala by robienie z siebie palanta przy kazdej kontroli drogowej i jezdzenia na zaufana stacje diagnostyczna przy kazdym przegladzie. Wasze auta Wasz wybor - dla mnie to dresiarstwo i basta.
  • bogusg
    Rider
    • 2007
    • 355

Potrzebuję wymienić osłony dolne silnika w Skodzie Octavi 1,9 TDI. Chciałbym poznać opinię kolegów na temat zastąpienia oryginalnych osłon (koszt osłony bocznej ok 170 PLN) osłonami produkcji krajowej (cena np bocznych ok 30 PLN). W ASO powiedziano mi że osłony nieoryginalne "flaczeją" pod wpływem temperatury i są nic nie warte, jaka jest Wasza opinia ?
    Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• ZYBI68
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 697
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witam dlatego , ze jestes nowy nie napisze Ci bylo lub szukanie nie gryzie ale czasami warto troche poszperac :wink: masz tu link z ktorego wszystkiego sie dowiesz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...oslony&start=0 powodzenia :szeroki_usmiech
      Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Te podroby faktycznie sa troche marnej jakosci. Plastik jest sztywny i nie amortyzuje, co powoduje ze szybciej potrafia pekac. Jednak mozna je kupic juz za 20zl wiec nawet jak sie szybciej zuzyja, to i tak sie oplaca.
        Ja boczne zamienniki mam juz z ponad rok i jest ok.
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Purchawa,
          podłacze się do tematu A te boczki orginalne maja do mocowania takie okrągłe blaszk z takimi ząbkami je można osobno kupić? bo potrzebuje ze dwie sztuki.

tych osłon bardzo duzo jest na Alegro także orjentacyjnie możesz sobie zobaczyć.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...