Sluzbowy woz, wiina tego drugiego wiec da sie przezyc
Mechanizm wycieraczek - ori czy zamiennik
Zwiń
X
-
robekcool, no właśnie rok temu już mi wycieraczki zdechły w drodze do Kryspinowa (na szczęście ożyły). Do rozmontowania musiałem użyć imadła a dzisiaj rano już też nie przesuwały się tylko "skakały" po mokrej szybie. Wtedy posmarowałem i wytrzymało niecały rok więc stwierdziłem, że jak mam to co roku wyciągać to już wolę wymienić. Czyli mamy 2:1 dla ori. Przekonaliście mnie. Dzięki za porady.
Komentarz
-
-
musi byc faktycznie mocno zapieczony ten mechanizm zeby nie opłacało sie go zdejmowac. np jesli sie rozleci przy wybijaniu. jesli nie to walczyc, troche cierpliwosci i da sie to zrobic, mozna sobie pomóc opalarką lub jakims odrdzewiaczem, nafta ma dobre własciwości penetrująceOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Ja w swojej O1 AEE wymieniłem na nowy a u mnie po prostu trzpienie się już ukręciły po zapieczeniu więc nie było dyskusji. Wcześniej kupiłem zamiennik i pochodził 2 miesiące... Co do ożywienia starego to póki jest cały (w sensie nic się nie ukręciło, nie rozleciało) warto próbować bo nowy ori kosztuje ponad 200 zł.1.6 102KM BFQ 2006r.+ LPG LR OMEGAS i 1.6 75KM AEE 2000r. Pb
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dagger86Hurtownia... ech my tu na pomorzu nic nie mamy. Jak chciałem kiedyś kupić części do instalki Tartarini EtaGas bo miałem fiata to tylko na śląsku (lub południu kraju).
Ja części do mojej Skody kupuję pod w/w adresem.Oczywiście wysyłkowo.
SKODA Polmozbyt
ul. Przybyszewskiego 199/205
93-120 Łódź
email: [email protected]
Sprzedaż Internetowa - Dział wysyłek
tel 42 250 77 55
poniedz. - piatek : godz 9-17
sobota: nieczynne
Sprzedaż stacjonarna
obszar Łodzi i okolic
tel. 42 641 62 30
poniedz. - piatek : godz 8-18
sobota: godz 9-14zibi
Komentarz
-
-
Czyli to potwierdza , że tylko ori. Tak jak ja 4 lata temu duży wentylator chłodnicy - zamiennik był China i mi odradzili. ori droższe, ale 4 lata śmiga.
A co do mechanizmu wycieraczek - mnie akurat udało się poprzedniej zimy zreanimować stary (smarowanie). Wytrzymał prawie 9 lat. Mam jakiś poprawiony kontsrukcyjnie.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz